De unsuccessful adulting #tag

Ik las bij Samaja en Satur9’s World een leuke vragenlijst onder de noemer ‘unsuccesful adulting tag’ en het leek me wel leuk om eens bij mezelf te onderzoeken hoeveel kind er nog in mij zit.

Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week gegeten hebt?

Dan denk ik aan pannenkoeken omdat mijn kleinzoon dat graag eet. Maar of dat nu zo onvolwassen is? Mijn pannenkoeken waren trouwens boekweitpannenkoeken met hartig beleg (hesp en gruyère) en voor de liefhebber een gezond slaatje erbij. Zó volwassen!

Hoe vaak ga je voor 22u naar bed?

Nooit. Echt jamais. Ik mag al blij zijn als ik er om twaalf uur in lig, al behoort ook dat tot de uitzonderingen. Ik ben namelijk ’s avonds op mijn best, durf gerust nog om 22u aan de strijk beginnen. En dat is niets van de laatste jaren want ook toen ik nog werkte en er ’s morgens op een deftig uur uit moest, ging ik nooit voor middernacht slapen.

Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?

Af en toe kijk ik wel eens een filmpje of een clip mee als onze Kleine Man hier is. De laatste was een fragment uit Frozen waarin Elsa (ik had nooit van Elsa gehoord, maar mijn kleinzoon maakte me wijzer) Let it go zingt. Mooi lied trouwens.

Wat is het laatste dat je bent vergeten?

Ik ben een lijstjesmens en vergeet zelden iets.
Hoewel ik laatst een afspraak bij mijn tandarts was vergeten … gewoon niet in mijn agenda gezet.

Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?

Nee. Ik kom zelfs nooit in mijn pyjama naar beneden. Van mijn bed duik ik direct de badkamer in en ik ga pas naar beneden als ik helemaal ‘gewassen en gestreken’ ben.

Wat is je meest ranzige gewoonte?

Velletjes van mijn lippen prutsen, is dat ranzig genoeg? Voor de rest ben ik proper op mijn eigen en in mijn huis.

Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?

Een paar, maar echt niet veel. Om de simpele reden dat ik niet veel sokken bezit. Ik durf al wel eens een paar pikken uit mijn echtgenoot zijn schuif. Hij heeft ook niet veel weduwen trouwens.

Welke lelijke emoji gebruik jij wel eens?

😜 Deze dus: winking face with tongue. Dat zal zo ongeveer de lelijkste zijn denk ik. Of deze: 🤮 face vomiting. Ik vind het een vieze, maar hij komt soms wel van pas.
🤣😂 Deze twee gebruik ik het vaakst.

Wat is je meest nederige eigenschap?

Goh, we zijn allemaal hetzelfde hé, allemaal gelijk. Ik kijk niet neer op mensen die minder kansen hebben gehad maar ik kijk ook niet op naar meneer doctoor om maar iemand te noemen. Ik kan gemakkelijk mijn fouten toegeven, ben daar niet te fier voor.

Wanneer is voor het laatst eten dat je kookte mislukt?

Het is al even geleden, maar ik herinner me nog een pot rijstpap waarmee je iemand kon doodslaan. Slecht gekeken op de doos rijst en veel te veel (understatement) rijst bij de melk gedaan.

Welke tik komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?

Ik merk het de laatste tijd minder maar vroeger schudde ik met mijn voet. Even uitleggen: benen over elkaar en schudden met de voet die niet op de grond staat. Misschien is het nu minder aanwezig omdat ik mij zelden nog ongemakkelijk voel.

Wat was de laatste rekening die je ‘verstopte’?

Dat doe ik niet en heb ik ook nooit gedaan. Waarom zou ik? Ik ben een zelfstandige vrouw die altijd haar eigen geld verdiend heeft. Het is ook niet zo dat ik gekke aankopen doe die mijn man niet mag weten. Ik heb geen geheimen voor mijn man.

Conclusie:

Ik ben een boring volwassene. Er zit nauwelijks nog kind in mij. Het zij zo.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “De unsuccessful adulting #tag”

 1. Oh, zoveel tegenstellingen met wat ik zou invullen. Maar helemaal wat ik van Myriam voor ogen had. Ik begin je te kennen.Misschien moet ik hem maar eens overnemen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat meen je niet dat je nog strijkt om 22 uur ’s avonds… Ik kan het mij niet eens voorstellen. Ik ben een ochtendmens en werk flink door in de ochtend. ’s Avonds doe ik echt NIKS meer, toch geen fysiek werk. De strijk deed ik deze zondagochtend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij héb ik wel kinderlijke kantjes bewaard maar die kom ik niet tegen bij de vragen. 😉 Maar sommige van jouw antwoorden zou ik ook ingevuld hebben. Rekeningen verstoppen is natuurlijk idioot, dat is niet kinderlijk maar gewoon dom. Sokken en een pyjama heb ik niet eens in huis die vragen zijn helemaal niet van toepassing voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb vandaag quasi de hele dag in pyjama gezeten 🙂 En rondgelopen 🙂 (alleen om te gaan fietsen heb ik iets anders aangetrokken, daarna in bad, en hop pyjama weer aan om naar de koers te kijken)
  Pipa die zingt Let It Go uit volle borst mee, al heel lang. Heerlijk, hilarisch bij momenten, ongelooflijk wat een passie ze erin legt 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. IK ben geen ochtendmens en nu ik niet meer per sé vroeg op moet kan ik een halve voormiddag in peignoir rondlopen en zelfs nog klusjes doen.. Ik ben het meest actief na de middag en uit vroegere gewoonte kan ik best nog strijken terwijl ik TV kijk ‘ s avonds. Vroeger vergat ik nooit iets,nu moet ik lijstjes maken ,ppff

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: