Satur9’s Photo Challenge – week 3

Het thema van deze week is BLOESEM.

De mooiste bloesem die ik ken is die van de wilde kers. Omdat er een verhaal en een herinnering aan verbonden is.

Mijn moeder had een wilde kers in haar tuin staan waar ze recht op keek als ze in de living zat. Ze hield van die boom en de boom ook van haar. Vrijwel elk jaar bloeide hij op haar verjaardag, 24 maart.

In januari 2014 stierf mijn moeder. Op 24 maart van dat jaar bloeide haar wilde kers als nooit tevoren.

Mijn zoon en zijn meisje wilden heel graag een herinnering aan iets waar zijn moeke zo van hield. En dat was een stekje van de wilde kers.

Die lente was de laatste keer dat de wilde kers in moeke haar tuin gebloeid heeft. De boom is samen met haar gestorven.

Maar hij leeft voort, in de tuin van onze kinderen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

23 gedachten over “Satur9’s Photo Challenge – week 3”

 1. Schitterende kersenbloesems met een mooi verhaal erachter.
  Trouwens ook een prachtige foto van je moeder deze week. Wat zag ze er sportief en goed uit. Ik kan me voorstellen dat je haar ontzettend mist.❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelovig of niet, soms word ik ontroerd van bepaalde ‘tekenen’ na de dood. Dat die geliefde kerselaar zo mooi bloeide kort na de dood van je mama zegt toch iets? Onverklaarbaar, maar een teken dat je niet kunt wegdenken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo mooi dat op die manier haar herinnering voortleeft! Ik heb dat met een rabarberplant van mijn moeder. Zij had een zoete soort met rood/groene stengels. Ik heb nu al mijn hele leven dat ik hier woon( 50 jaar) gezorgd dat die plant zo af en toe vernieuwd werd met een jong stekje. Zelfs mijn dochter heeft nu ook een stek mee!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: