Daar is hij …

De Teide, de trots van Tenerife, met zijn 3.718 meter boven de zeespiegel de hoogste berg van Spanje, en UNESCO werelderfgoed.

Ondanks de dikke wolken die donderdagochtend boven het binnenland hingen besloten we om toch maar onze kans te wagen. Mocht het onderweg té slecht zijn, dan konden we altijd nog omkeren.

Maar onderweg was het prachtig helder weer, blauwe lucht en zon à volonté. De weg naar boven is zo mooi, grotendeels door de bossen. En boven de boomgrens heb je dan de enorme (versteende) lavavelden. Een waar maanlandschap.

De foto’s spreken voor zich (aanklikbaar).

Eenmaal boven aan het basisstation aangekomen (op 2.356 meter hoogte) was het de bedoeling om de kabelbaan te nemen naar de top want van daaruit kan je het hele eiland overzien bij helder weer. En helder weer was het. Helaas …

Dit was de tweede keer dat we omwille van de weersomstandigheden niet naar boven konden (in 1984 lukte het ook niet). Ach, niet zo erg. Aan 37 euro per ticket zou het sowieso een duur uitstapje geweest zijn en de mooie zichten hadden we onderweg al genoten.

En we hebben donderdag nog meer moois gezien. Daarover later meer.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Daar is hij …”

 1. Ik stuur je logje door naar de zoon die er binnenkort ook op vakantie gaat en de kleinkinderen spreken al langer van de vulkaan die ze gaan ‘beklimmen’. Echt wel een schitterende omgeving. Jammer van het laatste stukje, maar inderdaad wel veel bespaard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Niet gewandeld hoor, met de auto naar boven. Van zeeniveau naar +2000 meter, dat overleef ik niet. 12 graden boven maar met de zon voelde het heerlijk warm.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ook prachtig. Toen wij hier aankwamen was het zwaar bewolkt. We moesten zelfs nog een extra rondje vliegen omdat het wolkenpak te dik was om erdoor te vliegen, in combinatie met de harde wind.

   Like

 2. Best wel duur: 37 euro per ticket! Ik weet niet of ik dat wel zou doen… ik denk dat ik gewoon genoegen zou nemen met het uitzicht dat jullie hadden.
  Mooie foto’s weer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is zeker een pittig prijsje voor die kabelbaan. Maar ja , die kosten moeten natuurlijk goedmaken dat ze vaak door het weer geen inkomsten hebben.Het bovenste stuk is wel onherbergzaam gebied, ik weet niet of het kabelbaantje nog iets toe zou voegen aan uitzicht.

  Like

 4. Een prachtige plek maar vaak erg winderig… vaak de reden dat de kabelbaan niet kan gebruikt worden. Wij maakten het ook mee in 1980. Maar ook aan de voet van de berg, waar trouwens de film van “De 10 geboden” is opgenomen is het prachtig. Je foto’s tonen dit dan ook duidelijk. Geniet nog van jullie verblijf.

  Geliked door 1 persoon

 5. Soms krijg je van bepaalde plaatsen de indruk dat je er niet welkom bent, he? De eerste keer zijn we bijna letterlijk van de Mont Lozère gedonderd. De tweede keer kregen we er serieuze autoschade door een grote rolkei die net achter een bocht op de weg lag en onze carterplaat kapotscheurde. Gelukkig was het enkel de plaat en niet wat ze moest beschermen, maar de lol was eraf. Pas bij poging 3 lukte het ons, al moesten we ons tevreden stellen met een (mooie, lange) wandeling langs tientallen megalieten in een dikke mist …

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: