Kleuters van tegenwoordig

Kleine Man, vier jaar, is zot van filmpjes kijken. Als we hem op dinsdag van school gehaald hebben is hij moe en wil hij graag even chillen in de zetel met de tablet, iets om te drinken en een koek of een boterham.

Zo ook vorige dinsdag.

Opa gaf hem de tablet en klikte op de shortcut voor Ketnet Junior. Niet wat meneertje wou. Hij wou de rode pijl.

De rode pijl? Wat bedoelde hij daar nu weer mee?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zaterdag komt hij binnen met ‘zijn’ tablet (een oude van zijn papa).

Hij zet hem aan en zegt:
Kijk opa, dit is de app van de rode pijl (*).
Die moet je op jouw tablet zetten.

(*) Youtube Kids

Opa zijn tablet is al wat ouder, is heel traag en heeft onvoldoende geheugen om de app te installeren. Zelfs met andere apps te verwijderen lukt het hem met geen mogelijkheid. De tablet moet teruggezet worden naar fabrieksinstellingen en dan kunnen er weer enkele apps op geïnstalleerd worden.

Opa was al wel langer van plan om eens een nieuwe tablet te kopen voor zichzelf, maar nu kan het niet snel genoeg gaan. Zaterdagavond online besteld, op zondag afgehaald.

De oude tablet werd teruggezet naar fabrieksinstellingen en is inmiddels gebruiksklaar voor Kleine Man. Mét Youtube Kids en Ketnet Junior.

Et voilà …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Kleuters van tegenwoordig”

  1. Eigenlijk kwam het er op deze manier ein-de-lijk eens van om voor zichzelf een snellere tablet te kopen. Maar Wannes was wel de ‘aangever’.

   Like

 1. Brede grijns alhier, wat een warm verhaal, opa’s hebben zoveel over voor hun oogappeltjes hè 🙂
  (zowel Lili als Pipa zeiden een tijdje “yellow” tegen geel, kwam ook door Youtube filmpjes)

  Geliked door 1 persoon

  1. Onvoorstelbaar hé hoe die gasten talen oppikken. Wannes telt even vlot tot twintig in het Engels dan in het Nederlands. Al zegt hij wel ‘sex’ ipv ‘six’. Maar dat vinden we alleen maar grappig. Kleuren idem.

   Geliked door 1 persoon

 2. 18 jaar geleden was het nog de tv opzetten met kabouter plop,nu staat alles op een tablet.😄Wel gemakkelijk .Leuk nog een kleinkind in huis,geniet ervan want het gaat vééél te snel !

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb dat met mijn eigen zoon nooit gekend. Rustig voor de TV zitten, dat kon die niet. Het interesseerde hem ook niet. Kleinzoon daarentegen … Daar moet je echt afspraken mee maken: 2 filmpjes en dan gaat de tablet weg. Die zou een hele dag filmpjes kijken als je hem liet doen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Waar is de tijd van griffel en lei …? 🙂

  Als onze ukken komen, hebben ze hun eigen tablet mee (ook een afdanker). Vooral Uk2 laat er geen oog van af. Een beetje té, zelfs, want die verliest op den duur alle zin voor realiteit. Die “verdwijnt” in het scherm en hoort het zelfs niet als je haar 3-4x roept. Voor mij op dat moment het teken dat we naar buiten moeten, desnoods in de gietende regen, maar wég!

  Geliked door 1 persoon

  1. Da’s hier hetzelfde hoor. Vandaar dat we op voorhand afspreken hoeveel filmpjes hij mag kijken en gelukkig doet hij daar niet moeilijk over. In feite is het een echt buitenkind, en met al die regen en thuis zitten met lockdown en covid heeft hij zich – ondanks bakken vol speelgoed – heel dikwijls verveeld. En ja, dan vraagt hij naar de tablet.

   Like

 4. Haha dat is zo herkenbaar Myriam! Altijd als de kleinzoons er zijn: mag dit erop? Ja toch eerst even kijken… Ik gebruik hem niet meer, nochtans maar een jaar oud, maar gebruikt wordt hij wel! Ventje terug naar huis vandaag?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: