Over blauw en torentjes

Gisteren was het een fantastisch mooie dag, met veel zon en blauwe lucht én zonder wind.

Dat vroeg om een uitstapje. We gingen naar ’t stad (Antwerpen), hebben lekker geluncht op het Zuid en zijn daarna naar de exotische markt gewandeld. Je kon over de koppen lopen op de markt! En deze markt is lang niet meer zo exotisch als enkele jaren geleden. Bijna de helft van de markt wordt ingenomen door kramen waar je oesters kan degusteren met een glas/fles cava of een wijntje. Er zijn nog wel buitenlandse marktkramers met zuiderse vruchten, olijven, en wat dies meer zij in hun kramen maar het begint daar meer en meer te lijken op een grote openbare drankgelegenheid. En overal was het even druk. We waren er dus heel snel weer weg.

Onderweg heb ik me geamuseerd met blauwe lucht, gebouwen en torentjes kijken en fotograferen.

Ziehier het resultaat.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

40 gedachten over “Over blauw en torentjes”

 1. Mijn camera focust zich ook veel liever op historisch erfgoed en blauwe luchten dan op etalages en drukke winkelstraten. Bovendien mijd ik drukte als de pest.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop dat je niet tegen een auto aangelopen bent met al dat omhoog kijken. Genoeg te zien in Antwerpen, alleen het station al. Heel lang geleden dat ik in Antwerpen was, dat ga ik dit jaar zeker een keer inhalen. Had het daar al over bij de ontmoeting met omabaard die me daar wel wil gidsen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Misschien zijn er weer meer liefhebbers daar in die hoek, de man van omabaard is een gids als ik me goed herinner. Maar er is ook een dierentuin , daar kun je al makkelijk meerdere mensen ontmoeten en toch een beetje “ieder voor zich” mogelijk maakt want in zo’n geval moet je goede afspraken maken dat ieder voor zichzelf betaald als er iets gezamenlijks gedaan wordt. Ik kan natuurlijk niet iedereen trakteren. .-)

    Geliked door 1 persoon

     1. O ja in Gent, dat is waar, ook een mooie stad. We hebben vorig jaar in Den Haag afgesproken dat ik in het voorjaar een keer die kant op ga.
      Gent ken ik iéts beter dan Antwerpen en Antwerpen is iets dichterbij. Maar wie weet gooi ik er wel een dag een hotelletje in, dan kan het allebei, hoorde dat de dierentuin ook de moeite waard is.

      Geliked door 1 persoon

 3. Gisteren ging ik met een vriendin brunchen in Gent, ik dacht dat het op een zondag vrij kalm zou zijn. Totaal verkeerde inschatting, ook daar was het geweldig druk, teveel naar mijn zin zelfs.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eens een dagje naar Gent (voor ons ’t stad) daar kijk ik naar uit… het is 2 jaar geleden! En dan zou ik ook kiezen voor een mooie dag met een hele mooie blauw lucht 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Het wordt stilaan tijd dat we hier eens naar de blauwe lucht en de torentjes van Zeeuwse steden kunnen gaan kijken. Na al dat “in ons kot” blijven en inboedels verslepen, wil ik wel eens wég!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: