Zomaar een nacht

23u30 bedtijd
Nadat ik mijn verzameling pillen heb genomen en mijn ogen heb gedruppeld knip ik het bedlampje uit.

Ik slaap vrij vlot in, maar ben ook even vlot weer wakker.
Ik heb gedroomd: de naft van mijn brommer was bijna op en ik was nog ver van het dichtstbijzijnde naftstation. Een droom die ik wel vaker heb.
Het is 3u40, zie ik op de wekker.
Direct maar even naar het toilet, anders moet ik er straks weer uit.

Linkerzij, rechterzij, nog eens, en nog eens.
Ik zak terug weg.

Ik word terug wakker van het gesnurk naast mij.
Ik hoor het een tijdje aan, geef hem een paar keren een duw(tje), maar het mag niet baten. Het gesnurk blijft. Het duwtje wordt een duw en een dringend verzoek om naar de logeerkamer te vertrekken (hij vertrekt, want hij slaapt overal, desnoods rechtzittend op een stoel).

Ik verleg mijn hoofdkussen naar het midden en palm het hele bed in. Zalig!
Het is ondertussen 5u30.

Linkerzij, rechterzij, nog eens, en nog eens.
Droge mond. Op de tast zoek en vind ik mijn flesje water en de tube kunstspeeksel.

Linkerzij, rechterzij, nog eens, en nog eens.
Verdorie! Een pot appelmoes [homemade, van appels uit de tuin] vergeten uit de vriezer te nemen. Geen fruitpap morgenvroeg, want een verse appel heb ik ook niet in huis.

Linkerzij, rechterzij, nog eens, en nog eens.
Wat doet mijn elleboog toch weer zeer.
En ik mag niet vergeten een afspraak te maken bij de gynecoloog want daar ben ik al drie jaar niet meer geweest.
Wat kunnen we eens eten morgen (straks)? Geen vis want de viswinkel is op maandag gesloten.

Linkerzij, rechterzij, nog eens, en nog eens.
Ik hoor getik in de radiator. Teken dat de verwarming aanspringt.
Het is dus 7 uur.

In de logeerkamer hoor ik gestommel. Manlief, vroege vogel, gaat naar de badkamer. Een tijd later hoor ik hem de trap af gaan en beneden alle rolluiken naar boven trekken.

Misschien moest ik ook maar eens opstaan. Van slapen komt nu toch niks meer.

Dacht ik …

Als ik wakker word is het 9u10.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

55 gedachten over “Zomaar een nacht”

 1. Ik geraakte vannacht ook niet goed in slaap. Maar als ik dit lees, mag ik nog niet klagen. Oordopjes kunnen helpen tegen het gesnurk van je partner, die gebruik ik zelf ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn oren zijn daar al zodanig van geïrriteerd dat ik nog nauwelijks oordopjes kan verdragen. En zolang hij het niet erg vindt om te verhuizen …

   Like

 2. Oh zoooo herkenbaar. En vaak val ik pas in een diepe slaap tegen de ochtend aan.
  Grappig hoe je manlief naar de logeerkamer stuurt na de nodige duw(tjes).
  Oordopjes kunnen een oplossing zijn, maar die kan ik niet verdragen, dan droom ik gegarandeerd dat ik doof ben…. Misschien is het dan ook zo 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik schrijf het net hierboven. Ik heb zo vaak oordopjes in gehad dat mijn oren ervan geïrriteerd zijn. Ik hoor dan ook mezelf ademen en dan doe ik zeker geen oog dicht.

   Geliked door 1 persoon

 3. Dat is een lange nacht. Jaren heb ik ook zo gesukkeld maar nu is het over. Het was een hormonaal probleem dat mijn nachtrust verstoorde. Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben met mijn hervonden nachtrust. Weliswaar kort maar goed doorslapen. Heerlijk. Dat wens ik je ook.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik midden in de nacht wakker wordt kan ik ook liggen draaien en keren, wat gepieker… om dan in slaap te vallen op het moment dat ik moet opstaan…pffff, dan ben ik de hele dag een zombie! Gelukkig komt dit niet vaak voor.

  Geliked door 1 persoon

 5. O, slapeloosheid is zo lastig. Je bent uit ritme overdag. En als je een middagtukjes doet kan je s avonds alweer niet slapen. Ooit al eens een slaaponderzoek gedaan?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou niet weten wat een slaaponderzoek aan het licht zou kunnen brengen. Alleen al al die kabels op je hoofd en je lijf … ik zou geen oog dicht doen.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik ook niet. Ik slaap al niet in een goed ‘vreemd’ bed, laat staan in een ziekenhuisbed aan de bedrading. Nee hoor, het is wat het is.

     Like

  1. Bij mij is het – gelukkig – ook niet iedere nacht zo erg. Ik word wel vaak wakker, maar gewoonlijk slaap ik dan wel wat sneller weer in.

   Like

 6. Herkenbaar. Maar, praise the lord, hout vasthouden, don’t jinx it, hier in het nieuwe huis slaap ik beter. Het is hier ook zoveel stiller ’s nachts. Er komt wel een plekje waar ik naartoe kan verhuizen als het heerschap teveel snurkt, of waar ik hem heen kan dirigeren, daar ben ik nog niet zo uit.

  Geliked door 1 persoon

   1. We sliepen aan de kant van de straat met het raam open, en ik werd regelmatig ook wakker van lawaai. Ik weet dat mijn huidige goed-slaap-periode niet zal blijven duren, maar deze nachten zijn heerlijk en mooi meegenomen 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Zeker. Geniet ervan!
     Wij slapen aan de achterzijde en onze straat is sowieso rustig. Dat is zo’n bederf. Als ik ergens ben waar ik aan de straatkant moet slapen, dan steek ik altijd stoppen in.

     Geliked door 1 persoon

      1. Ik ben ook geen fan van oordoppen en als wij op hotel gaan vraag ik expliciet om een rustige kamer. Liever uitzicht op een saaie maar rustige binnenplaats dan op de straat. Van oordoppen raken mijn oren heel snel geïrriteerd en ik hoor mijn eigen ademhaling als ik ze in heb. Ook niet slaapbevorderend.

       Geliked door 1 persoon

 7. Oh dat van die mannen die overal kunnen slapen is heel herkenbaar. Ik heb er ook zo eentje namelijk. Jaloersmakend!

  Geliked door 1 persoon

 8. Een slechte nacht haal je wel in als ik lees dat het niet altijd zo is…maar al die vergeten dingen bedenken zoals de appelmoes is heel herkenbaar. Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig heb ik geen wekker meer van doen en kan ik zo lang blijven liggen als ik wil. Daarom til ik er ook niet meer zo zwaar aan. En gelukkig zijn niet alle nachten dezelfde.

   Like

 9. Heel herkenbaar (al heb ik er de laatste tijd minder vaak last van). Maar eens je gedachten beginne te malen, ben je de pineut. En dat kan inderdaad beginne met een stomme droom. Als je je begint af te vragen hoe dààr nu weer op gekomen bent, is het al te laat!

  Geliked door 1 persoon

 10. Pingback: Afkicken
 11. Vreselijk zo van die woelige, onderbroken nachten. En dan dat gepieker er nog eens bij, ik zou echt willen roepen tegen mijn hersens: HET IS NU NIET HET MOMENT OM AAN DE WAS EN DE PLAS TE LIGGEN DENKEN, SLAAP! Dat uit-knopje mogen ze dringend uitvinden 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: