Tête de lit en barok behang

In een logje van een hele tijd geleden – ik denk eentje van de 1000 vragen – schreef ik dat ik graag in de slaapkamer de muur waar ons bed tegen staat zou behangen met barok behang.

Ons bed, al vele jaren een boxspring, staat op lage pootjes tegen de muur. Het heeft geen frame, gewoon twee matrassen en twee toppers op de aan elkaar bevestigde boxsprings.

Ik vind de hotelbedden altijd zo luxueus, meestal afgewerkt met een mooi hoofdbord in stof, velours of kunstleer. Vaak ook wat te bombastisch voor mijn doen, zoals op de foto hieronder in een hotel in Berlijn.

Zoiets moest het dus NIET worden!!

Ik wou ook graag een hoofdbord.
Maar wat zijn die dingen moeilijk te vinden in onze maat, en duur! Ik wou er echt niet zoveel geld aan geven. Het is tenslotte maar voor de sier.

Na wat zoeken vond ik er een die we mooi vonden op een Franse website, aan een schappelijke prijs. Ik bestelde een blauwe (*) tête de lit op 15 november, levertijd tussen 9 en 16 december aldus mijn klantenaccount op de website.

(*) Al ons beddengoed is wit en/of blauw, vandaar.

Omdat er op 15 december nog niets geleverd was stuurde ik een mail naar de leverancier. Hun antwoord: “Le transporteur a mis en retour votre commande sans nous prévenir“. Hoezo, mis en retour? Ook wij hadden niets gehoord van de transportfirma, ondanks verschillende mails van mijn kant.

Enfin, bestelling opnieuw geplaatst. Levering tussen 18 en 25 januari. Nog wat geduld dus … niet mijn sterkste kant.

Ondertussen had ik al wat gezocht naar barok behangpapier, want daar was alles in feite mee begonnen. Nog niet zo gemakkelijk want in dikke behangboeken snuisteren vind ik vreselijk. Online vond ik best wel wat patronen die we mooi vonden. Maar krijg je dan wel de goede kleur? Op een computerscherm is het toch altijd anders dan in ’t echt.

Ik heb het er toch maar op gewaagd en online twee rollen behang besteld bij Decodump à 8 euro de rol in plaats van 43 euro. Als dat geen koopje is!

En toen moest er behangen worden want de tête de lit (ik vind dat zo’n mooi woord) was inmiddels ook geleverd. Manlief en ik zijn een super team wat vrije tijd en vakantie betreft, maar in het huishouden durven we nogal eens verschillen van mening. Hij is ‘pietje juste‘, voor mij mag het allemaal wat minder. Zo wou hij bij het afhalen van het oude vliesbehang ook de papieren onderlaag helemaal weg hebben. Voor mij hoeft dat niet. Er komt dik vliesbehang over, dus niemand die dat ziet. Daar hadden we dan wel discussie over (but I won 😅).

Maar … sinds gisteren hangt er subtiel greige barok behang boven onze blauwe tête de lit. Wij vinden het alvast heel geslaagd en zijn er blij mee.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

57 gedachten over “Tête de lit en barok behang”

 1. De combinatie is heel mooi geslaagd. Ben ook fan van jullie hoofdkussens😉.
  Hier gaat het simpeler: ik kies, we beslissen samen, manlief behangt alleen, en ik bewonder.

  Hier ook een boxsprings, heerlijk! Met tête de lit (eindelijk weet ik hoe ik dat ‘bovenstuk’ moet benoemen)

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij ons ook hoor. En ik ben het onderhand zó beu. Ik wil terug leven in huis. Voor de keuken heb ik nu retro behang uitgekozen. Om te beginnen voor één muur en dan zien we wel verder of het niet te veel wordt.

   Geliked door 2 people

  1. Dank je. Had eerst aan blauw barok behang gedacht, maar om dan de juiste kleur te vinden … En dan zou het ook te donker geworden zijn. Neen, ben blij zoals het nu is.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooi!
  Toen wij hier kwamen wonen kochten we ook een box spring. Mét hoofdeind. Strak in grijs leder. En een witte muur erachter. En ja, bij ons zijn het ook allemaal witte muren. En ja, ik begin het ook beu te worden.
  In de keuken heb ik al wat kleur laten binnen sluipen in de vorm van een streep felgroen die boven het aanrecht loopt. De slaapkamer wordt (ooit wel eens) in kleur gezet en voor een accentmuur in de woonkamer had ik warm grijs in gedachten. Maar wat wordt de accentmuur en wanneer gaat dat er van komen? Nu we uitkijken naar het moment dat de gashaard er uit gaat, spreekt Manlief van die sierschouw uit te breken en er een haaks op die muur te zetten met een elektrische doorkijkhaard erin, zodat we in de eethoek ook “vlammetjes” zien. Gooi weg dat idee van een grijze schouwmuur, dus …

  Geliked door 1 persoon

  1. De muur waar de nieuwe haard in komt in een (fel) kleurtje steken zodat de haard alle aandacht krijgt.
   Onze living is altijd vrij wit/gebroken wit geweest met de muur waar de inbouwhaard in zit in een andere kleur. Vroeger taupe, nu grijs (ben ik ook al beu, maar het past wel bij de rest van de inrichting).
   Ik heb in de keuken een limoenkleurige Smeg bombino ijskast staan en nu heb ik retro behang gevonden met (op zicht) exact diezelfde kleur erin. Ik denk dat ik het maar ga bestellen …

   Like

   1. Dat heb ik ook al gedacht. Is eigenlijk de enige mogelijkheid die dan overblijft. Al moet ik dan met de kleur wel even opletten i.v.m. de meubels. In de huidige opstelling zijn het de zetels die de kleur binnen brengen: de relaxen zijn cognackleurig en mosterdgeel en de tweezitter (de zetel van de hond, dus 🙄 ) donkerblauw.

    Geliked door 1 persoon

     1. Dat is hij (de zetel) niet meer waard. Bovendien denk ik erover om die relaxen tegen dan ook af te danken, want die zijn lang niet zo comfortabel dan wij dachten. Ik zou liever een U-bank hebben.

      Geliked door 1 persoon

 3. Mooi gedaan. Zoiets hing er bij ons als kind aan de muur in onze hal. Ik vond dat toen heel lelijk. Nu vind ik het wel mooi voor een accentmuur.Goed werkt. Mooi resultaat

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi gedaan, ik had net hetzelfde behang in mijn vroegere huis ☺️
  Enkel de muur waar het bed stond

  Mijn hoofdstuk was wel in taupe

  Ik heb vroeger altijd begang gehad maar wil dat nu niet meer 😅

  Groetjes Saskia

  Geliked door 1 persoon

  1. Ons huis is nu helemaal geschilderd en ik wil dat weg. Ik vind het zó koud. We gaan nu hier en daar een muur behangen, te beginnen met de keuken.

   Like

 5. Het zier er prachtig uit, echt mooi geworden. Wij hebben het destijds anders opgelost. Henk maakte soort “kastruimte” achter het bed (voor het winter dekbed) ik bestelde een schuimkussen van zo breed als het bed en aflopend van 8 naar 20 cm dik precies zo hoog als de ladekasten die aan weerskanten van het bed staan. Even bekleden en klaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Volgend projectje

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: