Curieus

Ik ben een vrouw en ons, vrouwen, wordt de eigenschap toegedicht dat we nieuwsgierig zijn. Daar is misschien wel iets van waar.

Ik stel mij wel eens de vraag waar bloggers of deelnemers aan forums hun nickname vandaan halen. Van sommige bloggers is het heel duidelijk, van andere kan ik er geen touw aan vastknopen.

Dus … dames en heren bloggers … ik ben nieuwsgierig naar hoe jullie aan jullie blognaam gekomen zijn. En of deze ook een (speciale) betekenis heeft.

Op zijn Jambers’: Wie zijn ze… wat doen ze…  wat drijft hen…

Wie durft?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

79 gedachten over “Curieus”

 1. Ik denk dat het van mij vrij duidelijk is. Granny ofte oma van een Engelstalige fantastische kleindochter.Ook voor onze Belgische kleindochter is het Granny, ik wil geen onderscheid maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Picpholio ontstond uit de samentrekking van Pictures en Pholio (a personal photo and video storing device).
  Het kind moest een naam hebben hé en deze was nog vrij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wilde ‘mijnschrijfsels’ als blognaam gebruiken maar die was al bezet, dus werd het ‘schrijfselsvanmij’. Omdat ik niet direct met mijn eigen naam overal wilde verschijnen werd ‘schrijfsels’ mijn blognaam. ‘Schrijfselsvanmij’ omdat hetgeen ik schrijf een allegaartje is 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn moeder’s koosnaampje voor mij was lottepotje geen idee waar ze dat vandaan had.
  Vandaag Lot vond het wel lekker kort
  Mijn echte naam is Lauren, weet je dat ook weer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Toen ik begon te bloggen zaten wij net in onze “Corsica-periode”. Mijn blognaam komt van één van de typische voorjaarsbloeiers die we daar bij tienduizenden zagen: de witte affodil (Asphodelus albus) (https://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_affodil). Bovendien heeft de affodil in de oude cultuur op Corsica een rol als “witte-heksenroede”. Volgens mij ging het zo: als iemand gevaar liep door ziekte, een vervloeking of bloedvete kon een witte heks het gevaar afwenden door een roede te vlechten met affodilbloemen en daarmee bij volle maan 3x op de deur van die persoon te kloppen. Een prachtig boekwerkje over al die tradities waar ik dit uit haalde, is “The dream-hunters of Corsica” van Dorothy Carrington.

  Geliked door 1 persoon

 6. Die van mij komt uit de kindermond. De kleinkindjes hebben een opa baard en een andere opa. Voor het geval je het niet door hebt, manlief heeft een baard 😉.
  Tot er plots werd gesproken over opa en omabaard. Even slikken en weer doorgaan. Bij het kiezen van een blognaam, heb ik er eigenlijk niet verder over nagedacht, ik besef, weinig origineel. Zou ik wellicht nu wel anders kiezen, maar wie weet. ……ooit ……later eens?

  Geliked door 1 persoon

 7. ik reageer onder voornaam , maar de naam fietszwerver is ontstaan bij mijn 1ste pc , ik moest een email adres maken , en ja in die tijd zwierf ik door Europa op de fiets

  Geliked door 1 persoon

   1. zijn er niet zoveel meer hoor , en nu natuurlijk ook op de e fiets , maar in m’n goede jaren op een randonneur voor mij op maat gemaakt , reed ik duizenden kilometers 🙂

    Geliked door 1 persoon

     1. Randonneur = een fiets voor de lange afstanden met bagage voor en achter , nee ik reed alleen door verschillende landen van Europa , staat er boven in mijn site nog 1 , Het grote tegenwind boek 🙂

      Geliked door 1 persoon

      1. Langs de Noordzee. Enkele jaren geleden kwamen wij ergens aan de kust in NL twee Engelse heren tegen die ook (een deel van??) die route gingen rijden. Moet wel heel mooi zijn … als het weer wat mee wil.

       Geliked door 1 persoon

       1. ik fietste van huis naar de grens bij Winschoten via Flevopolder – Overijsel – Drenthe en Groningen en toen verder lans de Waddenzee en Noordzee , terug van Skagen stukje Oostzee en verder binnendoor Jutland en Duitsland terug naar huis

        Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb daar eigenlijk niet lang over nagedacht. Soms ben ik erg impulsief en in z’n impulsief moment bedacht ik me dat ik een blog wilde en daar hoorde dus een naam bij. Ik heb hem op 5 minuten verzonnen en speelde vooral met mijn naam en de betekenis die hij had in het Engels. Dat werd m(i)e. En omdat ik in eerste instantie wilde bloggen over dingen die ik maakte, werd het moois van m(i)e. Omdat dat wat lastig te typen was en de mensen mijn dubbele betekenis niet snapten heb ik de haakjes snel laten vallen. In het echte leven heet ik trouwens op mijn identiteitskaart Anne-Marie, wordt ik in familiale kring Annemie genoemd, zeggen alle andere mensen Mieke tegen me en zijn er een paar mensen die effectief gewoon Mie zeggen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oei! Een dikke dt-fout! Sorry! Maar ik las mijn reactie terug en bedacht me dat mijn uitleg nog niet duidelijk was. Je hebt mijn naam ‘Mie’ en het Engelse woord ‘me’ dat hetzelfde klinkt. M(i)e dus.
   Ik heb daar overigens wel al spijt van ‘moois van m(i)e’ gehad, ik weet niet hoe ik mezelf en mijn blog anders zou noemen, maar ik zou er misschien toch wat langer over hebben moeten nadenken want ik vind hem wat tuttig en niet origineel.

   Geliked door 1 persoon

 9. Als kind had ik een enorme fascinatie voor graafmachines. Toen in de jaren ’70 onze dorpskern werd vernieuwd, was daar een grote graafmachine aan het werk van het Duitse merk Menck. Ik kon er uren blijven naar kijken, zo geboeid was ik.
  Mijn klasgenoten zijn me vanaf dan Menck beginnen te noemen. In feite is dit dus geen blognaam, maar een bijnaam die ik al zowat gans mijn leven meedraag. Veel vrienden en kennissen spreken me heden nog steeds zo aan.

  Geliked door 2 people

  1. Hoe origineel! 😂
   Ik ben beginnen bloggen op Hyves, dat moet zo’n goeie 20 jaar geleden zijn. Nadien op Blogspot. Altijd onder dezelfde super originele naam.

   Geliked door 1 persoon

 10. Ik haalde mijn nickname uit de muziek, wat had je gedacht 🙂 Satur9 is een obscuur nummer van de Smashing Pumpins. Ik vond dat altijd moeilijk klinken. Niet iedereen vond het even gemakkelijk, soms werd het Saturnegen (het is dus Saturnine), soms Saturnus, en een beetje lacherig maakte ik er Saturneintje van. Saturnein bleef wel plakken, en maakt nu deel uit van mijn url, en gebruik ik hier en daar als Satur9 al bezet is. Vandaar dus Satur9’s World.

  Geliked door 1 persoon

 11. Zo tof om dat te lezen van iedereen. Ik ben daar ook altijd nieuwsgierig naar.
  Ik kon zelf niets verzinnen als blognaam dus ik googelde mijn voornaam en toen kwam ik uit op een Wikipediapagina van een planetoïde die Irene heet en die in een baan zit tussen de planeten Mars en Jupiter et voila, tussenmarsenjupiter was geboren 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Mijn weblognaam is een anagram van mijn achternaam en omdat er ‘taal’ in zit en ik van ‘taal’ houd vond ik het wel gepast. Mrs. T. heb ik omdat mijn achternaam met een T begint en ik getrouwd ben.
  Vroeger had ik een andere naam (de Brabantse bijnaam van mijn familie). Dat was in mijn web streepje log tijd maar daar werd ik gevonden door een bekende en dat vond ik heel erg vervelend.

  Geliked door 1 persoon

 13. In internet begintijd gebruikte ik Rietepiet als in div accounts , een blijkbaar meer voorkomende naam dus moest er een nummer achter , ik was de zevende Rietepiet. dus er kwam een 7 achter. Op enig moment heeft iemand die 7 voor een Z aangezien en zo had ik een account met Rietepietz. Dat vond ik veel leuker dan een naam met een nummer erachter en ik liet het dus zo en ging het ook voor het bloggen gebruiken. Dat heeft het voordeel niemand zo heet en ik dus op Google makkelijk te vinden ben.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ik zat op de avondles en toen ging de “meester” ons eens leren hoe een blog wordt gemaakt. Hij vroeg “waar wil je over schrijven” en in die tijd hadden mijn drie kinderen nog héél kleine kinderen en over hen wilde ik schrijven. Al die kleine en soms grote gebeurtenissen op papier zetten was de bedoeling. Ik blogde toen op Skynet (sedert 2004) tot ze er mee stopten en ik overschakelde op WordPress.. En de naam is gebleven . Want op skynet waren we één grote familie en zijn er in die tijd ook drie bloggers bijeenkomsten georganiseerd geworden met succes. Zo leerde je veel bloggers in levende lijve kennen. Ik heb er nog vrienden van overgehouden.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tijdens mijn uitgaansperiode waren we altijd met een groep vrienden en in een beschonken, nog niet echt zatte bui, gaven we iedereen een bijnaam en de mijne was Flavie. Ik moet eigenlijk al ne keer goed nadenken wat de anderen hun bijnaam waren en gelukkig waren we nog een beetje bij onze positieve, wie weet wat voor bijnaam ik gekregen had als we echt dronken zouden geweest zijn 😉 .

  Geliked door 1 persoon

 16. Mijn zus noemt mij Samaja. De reden waarom of hoe dat komt, hou ik lekker voor mezelf. En de ‘talk’ spreekt voor zich, gebabbel van Samaja dus.

  Geliked door 1 persoon

 17. Mijn huidige blognaam “ditisleen” is redelijk duidelijk he, hoewel daar ook lang over gepiekerd is geweest. Mijn vorige was anoniem en daar noemde ik mezelf LJ, de afkorting van LaJungfrau, en dat is dan weer mijn favoriete berg. En op mijn allereerste blog was ik Anijsje, omdat ik in het middelbaar (ik begon pas een paar jaar later met bloggen wel) héél graag anijsbolletjes at. Zie, ver moest ik het nooit gaan zoeken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: