Schatten op zolder

Met het rommelen tussen oude foto-albums vond ik nog twee CD-roms met oude foto’s die mijn schoonbroer ingescand had na het overlijden van mijn schoonouders in 1998.

Pareltjes, wat ik u zeg!

Mijn schoonouders verbleven tijdens de zomervakantie altijd twee maanden aan zee, om en bij de veertig jaar, in hetzelfde huis in Wenduine. Schoonmama was er de volle twee maanden met de kinderen, schoonpapa een aantal weken en in de weekends want hij moest werken in de week.

Hieronder schoonmama met mijn Manlief. Hij zal toen een jaar of twee geweest zijn. De andere kinderen, respectievelijk twee, twaalf en veertien jaar ouder, speelden wellicht op het strand.

Op de volgende foto is moeder weer samen op stap met haar (toen) jongste zoon. Het tuigje dat M. (Manlief) draagt zou heden ten dage misschien wel gecatalogeerd worden onder “kindermishandeling”. Hij heeft er gelukkig niks aan overgehouden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

48 gedachten over “Schatten op zolder”

  1. Ik denk dat je toch wel wat blikken zou krijgen als je zo over straat loopt met je kind. Getuige de foto: de dame op de achtergrond keek ook al vreemd.

   Like

   1. Dat zijn dan meestal die die commentaar geven als je kind in de drukte verloren loopt of omver gelopen/gereden worden. Bovendien is zo’n harnasje véél gezonder en minder vermoeiend voor het kind én de ouder omdat ze allebei een ergonomisch correctere houding kunnen aannemen. Ik zou helemaal niet onder de indruk zijn van dat gekijk. Gewoon eens goed terugkijken tot ze zich uit de voeten maken!

    Like

 1. Het kleed van je schoonmoeder op de laatste foto vind ik best wel mooi. En het was hier even schrikken, die mevrouw met de witte jurk achter haar rechts zou zo mijn moeder kunnen zijn, zoals ik ze me herinner vanop oude foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldige foto’s, wat waren vrouwen toen toch prachtig “vrouwelijk”gekleed. Het tuigje hebben mijn kinderen ook gedragen, alleen niet tijdens het wandelen maar in de kinderwagen, om te voorkomen dat ze eruit zouden vallen als ze veel capriolen maakten. Ze waren doodnormaal in die tijd en bij uitzondering was het in drukte een goed middel om ze veilig in je buurt te houden zónder ze lang te hoeven tillen. Wat men er tegenwoordig van zou vinden boeit me niet erg, je doet tegenwoordig al zó makkelijk dingen verkeerd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo’n tuigje voor in de kinderwagen, dat zie ik ook bij foto’s van mezelf toen ik een baby was. Mijn schoonmoeder was altijd een zeer elegante verschijning.

   Like

   1. Mijn kinderen zijn geboren in ’62 en ’65 en het was toen inderdaad nog doodnormaal om in de kinderwagen baby’s zodra ze konden zitten daarin vast te maken zodat ze niet uit de wagen kukelde tijdens bijv. het boodschappen doen.
    Kijk, dit is dochter Inge toen ze in , bijna een jaar oud, haar tuigje zat.

    Geliked door 1 persoon

     1. En zo te zien vond ze dat tuigje helemaal niet hinderlijk. Ik denk dat de hedendaagse kindjes ook niet altijd blij zijn met hun fietshelmpjes, maar ja, het is wél veilig.

      Geliked door 1 persoon

 3. Mijn ouders hadden een boot en we waren altijd op een eiland elk weekend. Zo’n tuigje werd ook gebruikt om kinderen met een meerpen vast te zetten zodat ze niet in het water konden vallen.
  Zal ook wel niet meer mogen 🤣 maar was hardstikke handig en veilig

  Geliked door 1 persoon

  1. Zal voor jou wel een leuke tijd geweest zijn op de boot. Mijn man heeft in ieder geval de beste herinneringen aan hun vakanties aan zee.

   Like

 4. Die gebouwen op de dijk! Ik weet niet hoe Wenduine er nu uit ziet, maar ik gok met meer hoogbouw en meer lelijk verbouwde panden als op de foto. Net zoals in andere kuststeden dus.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo’n tuigje vind ik niet slecht. Als je een kind hebt die erg vlug is en graag dwarrelt is dit op drukke plaatsen een veilige oplossing.
  Maar je ziet, waar vandaag de dag discussies nog over worden gehouden, dat voor die tijd een jurkje bij jongetjes schijnbaar gewoon was. Of is het een hemdje? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Een hemdje op een kort badstoffen broekje zegt mijn man.
   Je hebt misschien wel een punt wat het tuigje betreft, maar ik heb dat thuis nooit gezien. Ja, toen we in de kinderwagen rechtop zaten, maar niet om mee te stappen. Dit is voor mij dus heel vreemd.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik ken ze persoonlijk ook niet. Een schoonheidsspecialiste vertelde dat zij eentje had voor haar zoontje en dat ze rare blikken en commentaren kreeg. Ik vond de oplossing ‘m.b.t veiligheid niet slecht en ook niet raar 🙂
  Ahhh oke een hemdje 👍

  Geliked door 1 persoon

 7. Heerlijke foto’s! Toch zalig hè, als die ineens opduiken.
  Toen ik zwanger was, kreeg ik stapels babyspullen van mijn oudste zus. Daar zat ook zo’n tuigje tussen. Ik heb het nooit gebruikt 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha, toch één iemand die dat tuigje niet echt een – hoe zal ik het zeggen – noodzakelijk kwaad vindt.
   Ik vind ook dat ze ‘m zo kort houdt. Moet je zien hoe lang die les nog is! Precies op stap met een hondje. 🙃
   En ja, heerlijke foto’s. Ik heb nog wat reeksjes klaar staan.

   Like

 8. Waw, met de oudste zoon ben ik ook nog op die manier gaan wandelen. Hij liep altijd weg en handje geven zat er bij hem niet in. Zelfs in de kinderwagen zat hij vastgebonden want hij zat nooit stil en één keer zat hij zo te schommelen dat hij met riempjes en al eruit vloog en mijn man hem gelukkig kon opvangen.. En nu zo’n rustig persoon. Wel zeer actief en creatief.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: