Diest

Gisteren was het redelijk weer, tenminste: de zon deed een beetje moeite om erdoor te komen en het was niet al te koud. Tijd voor een uitstapje, dachten wij.

Maar waar naartoe? In ieder geval ergens waar iets te zien was en geen drukte of winkels. Leuven? Mechelen? Lier? Al zo vaak geweest.

De fiets- en wandelbox “de mooiste steden van België” bracht uitkomst. Diest zou het worden. Een uitgestippelde wandeling van een kleine 5 km met een terrasje voor en na, ideaal om een namiddag te vullen. Ik was vooral benieuwd naar het begijnhof. Ik hou van begijnhoven en ook het begijnhof van Diest staat op de lijst van UNESCO.

De stad, of beter gezegd het stadje, viel ons eigenlijk wat tegen. De Grote Markt had nog wel wat mooie gebouwen, maar verder vonden wij dat er niet veel te zien was, tenminste niet op de wandeling die wij liepen. (*) Zelfs het begijnhof was niet echt de moeite, ook al zag de monumentale toegangspoort er veelbelovend uit. De winter is natuurlijk ook niet het uitgelezen seizoen om een begijnhof te bezoeken.

Maar goed, toch een paar foto’s.

Eiigenlijk viel het ons zo tegen dat ik, toen we thuis kwamen, eens op de website van Diest ben gaan kijken en daar zag ik dat er veel meer te zien was dan wat wij op onze wandeling gezien hadden.

Volgende keer maar een wandeling uitstippelen aan de hand van de toeristische dienst en de box van Lannoo laten staan waar hij staat want het is niet de eerste keer dat een wandeling uit de box ons tegenvalt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Diest”

  1. Ik vond het begijnhof tegenvallen, zeker als je ’t vergelijkt met andere begijnhoven zoals Kortrijk of Lier. Maar goed, we zijn er eens geweest.

   Like

 1. Ik kan er niet over meepraten, want ik ben er nog nooit geweest. Je foto’s vind ik anders best wel veelbelovend. (Maar ik ben dan ook niet veel gewoon.)

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat van die begijnhoven zou wel eens kunnen kloppen. Ik zag ze ook in een mooier seizoen, met veel bloemen overal, stoeltjes op de stoep, enz. Gewoon gezellige sfeer terwijl het nu heel kil was.

   Like

 2. Goed dat je het zegt. Mijn echtgenoot wil al jaren eens naar Diest. Waarom? Hij vindt het de mooist klinkende plaatsnaam ooit… In ieder geval toon ik hem straks jouw logje. Stof om het uitstapje voor te bereiden 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan moet je zeker even kijken op de website van Diest. Daar staan best nog mooie gebouwen op die wij op onze wandeling niet gezien hebben. Jammer, maar ik hou het wel voor bekeken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je foto’s bewijzen toch het tegendeel. Ik denk dat je verwachtingen te hoog gespannen ware en bovendien is het winterseizoen ook niet de beste keuze .Alles ligt er kaal en verlaten bij. Eens overdoen in de lente als alles weer in het groen staat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het probleem met van die uitgestippelde wandelingen is dat je afhankelijk bent van de keuzes van iemand anders. Op eigen houtje leg je dan vaak weer méér kilometers af dan je van plan was, vooral als je er niet thuis bent. Daarom verdelen wij zo’n oude kernen vaak in 3-4 delen en nemen telkens een deel grondig “onder handen” met een stadsplan bij de hand. Kom je soms pareltjes tegen die in geen stadsgids vermeld staan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: