Volle maan

Een paar slechte nachten gehad, vanwege mijn niet-vriend de Volle Maan.

Al vele jaren heb ik er last van. Als het volle maan is, dan val ik moeilijk in slaap (zelfs met een pil), slaap ik heel onrustig en lig ik vaak wakker.

Ik hoef niet eens op de kalender te kijken, ik merk het vanzelf als het volle maan is. Twee, drie slechte nachten en nadien gaat het weer wat beter.

Ik heb mijn hoop dus gesteld op vannacht.

Bye bye volle maan.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Volle maan”

  1. Ja zeker. En ik ben niet alleen die daar gevoelig aan is.
   Die eerste foto is eigenlijk wel mislukt. De focus moest liggen op de maan en niet op de takken. Maar aangezien ik niet kan werken met mijn Nikon kreeg ik dat niet goed.

   Like

 1. Heel herkenbaar. Ik voel me som als een weerwolf. Ik ruik en hoor alles veel scherper. Mijn zintuigen staan op scherp. Maar ik moet zeggen, dat ik er deze keer weinig last van heb. Ik slaap momenteel heel goed en veel. Maar die nachten waar je wakker ligt zijn zo ontzettend lastig. Sterkte ermee!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ken het! Van een nacht of 2 op voorhand tot een nacht of wat erna, dus ruim een halve week. Je wil niet weten hoeveel manden strijk ik de afgelopen >45 jaar gestreken heb bij volle maan (een mens moet wat als hij niet kan slapen, he).

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vermoed dat het ook bij mij wel eens invloed zou kunnen hebben, maar ik wil er ook niet teveel op letten uit angst dat het een soort self fulfilling prophecy gaat worden en ik het dan sowieso elke maand vlaggen heb.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je ’t hebt dan heb je het is mijn ervaring. Ik weet het zonder naar de kalender of de lucht te kijken.
   Ik stoor er me nu minder aan maar toen ik nog werkte was het rampzalig. Ik ben van mezelf al een slechte slaper.

   Like

 4. Ik denk ook dat de maan een invloed heeft op de mens, net zoals ze de getijden bepaalt. Ik weet nog dat ik bevallen ben bij volle maan, weken te vroeg. Die maan zat er voor iets tussen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtige foto’s van de maan. Heb er ook jaren last van gehad maar na de verandering van de hormonenwerking, ouder worden, is dat verbeterd. Succes ermee, dag volle maan 🙋‍♀️

  Geliked door 1 persoon

 6. Zelf heb ik er geen last van al slaap ik natuurlijk ook wel eens slecht. Mijn jongste kleindochter heeft er wél altijd last van. De laatste 2 dagen heb ik juist beter geslapen dan de laatste tijd.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bij mij zijn het juist de dagen erna dat ik last heb, een lichaam dat trilt als ik wakker wordt en dan 2-4 uur niet meer in slaap kom

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: