Friday Photos

Deze stond nog in concept. Hoe kon ik die knappe mannen zo maar vergeten?!

Foto’s met het thema ‘mensen‘, deel 3 – Midden Oosten.

Ik hou van mensen kijken, ik hou ervan om mensen te fotograferen. Al is niet iedereen daarvan gecharmeerd. Meestal vraag ik het wel even, maar er zijn ook clandestien genomen foto’s bij. In het Midden Oosten zijn de mensen vaak wel iets terughoudender. Vrouwen fotografeer je er beter niet.

Dubai

Mooie mannen in spierwitte dishdasha met een witte of roodgeblokte ghutra op het hoofd.

Oman

Heren in dishdasha, wit of beige/grijs, en op het hoofd een kumma of een massar (tulband). Ook mijn man heeft meestal een kumma gedragen … beschermde goed tegen de brandende zon.
Kumma’s vind je in alle mogelijke kleuren en patronen.

Onze chauffeur met massar op het hoofd
Vrouw met snavelmasker

Jordanië / Egypte

Dit traditioneel hoofddeksel uit katoen of wol (of een mix) met rode geborduurde spinachtige figuren is de keffiyeh. Hij wordt op het hoofd bij elkaar gehouden door een zwarte agaal. De verschillende kleuren en modellen van de keffiyeh zijn streekgebonden.

Deze dames doen een typische folkloredans op het schip tijdens onze Nijlcruise
Whirling dervish op het schip tijdens onze Nijlcruise

Alle foto’s © MyriamC

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Friday Photos”

 1. Je hebt het voor Arabische mannen, blijkbaar :). Grapje. Niets verkeerd mee, Arabieren zijn heel kleurrijk en voor ons, Westerlingen, nogal ‘uitzonderlijk’. Ik herinner me onze wandelingen net buiten het centrum van Caïro, waar wij met onze kleding bekeken werden als aapjes in de zoo. Moet voor die mensen omgekeerd dus ook iets speciaal geweest zijn.

  Like

  1. Het thema van deze reeks is ‘Midden Oosten’ en aangezien je de vrouwen niet mag fotograferen… En ja, ik vind de mannen daar wel knap. Zolang ze jong zijn tenminste.

   Like

 2. Mensen observeren is fantastisch. En er zijn zo veel mooie mensen. En ik heb een voorkeur voor mannen met een exotisch tintje. Ravenszwart haar en dito ogen. Mijn oogarts is een knappe Indiër. Zijn Belgische vrouw is ook oogarts, maar ik vind het niet erg om bij hem op de stoel te belanden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het Midden-Oosten blijft mij trekken. Niet alleen voor de mooie mannen maar voor het mystieke, het ongrijpbare, het onBEgrijpbare voor ons, Westerlingen, ook.

   Like

 3. Ha mijn man heeft zo een uiterlijk…toch een rasechte Nederlander.
  Op vakantie vragen ze wel eens of hij uit Iran/Irak komt…niet dus.
  Alleen witte kleding is niks voor hem…te snel vies 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Stuk voor stuk foto’s waarop te zien is dat je landen bezocht met een duidelijk héél andere cultuur cq kledingvoorschriften dan wij gewend zijn. Het zal zeker te maken hebben met de temperatuur daar. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou zomaar eens kunnen. Alles lekker losjes en vrij.
   De dames dragen onder hun abaya trouwens gewoon Westerse kleding.

   Like

      1. Als het te heet wordt ga je ergens naar binnen. Alles is airconditioned, zelfs de bushokjes en de hokjes waar de geldautomaat staat. Of lekker relaxen op het mooie strand, dat kan ook.

       Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: