Plannen maken

Onze korte fietsreisjes van vorig jaar hebben mij heel warm gemaakt om eens een langere fietsreis te maken. Zo zou ik graag eens de Bodensee-Radweg fietsen. We zijn er al geweest en het is daar zó mooi dat in die regio fietsen vast en zeker geen straf is.

Lindau (2002)

De Romantische Strasse lijkt me ook wel de moeite. Ik heb alvast het Radtourenbuch in huis gehaald. Dat leert mij dat we niet de hele route van Würzburg naar Füssen zullen fietsen want er zijn stukken bij met veel te veel hoogtemeters, zelfs voor een e-biker. Nog even uitzoeken welke delen doenbaar zijn voor mij.

Misschien combineren we gewoon de twee wel. Van Füssen naar de Bodensee is slechts een luttele honderd kilometer (met de wagen).

Nu weet ik dat er verschillende reisorganisaties zijn die zo’n pakket met hotel + bagage-nabrengservice aanbieden, maar veel liever zoek ik het zelf allemaal uit, onder andere met behulp van de reisgids van Reisroutes. Zo zijn we niet gebonden aan de plaatsen die deze organisaties aanbieden en kunnen we ook het tempo zelf bepalen. Vrijheid voor alles!

Het plannen is begonnen. Laat de zomer maar komen!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

48 gedachten over “Plannen maken”

  1. Passau naar Wenen? Zal ook wel mooi zijn. Ik wil alleen fietsen als het mooi weer is, en niet te veel kilometers per dag zodat we onderweg ook nog wat kunnen zien. Vandaar dat ik het liever zelf in elkaar steek. Ik fiets niet om te fietsen, maar om te genieten.

   Like

 1. Reisplannen, hier net een skivakantie geannuleerd. De groep waarmee we gaan willen niet de restricties van Oostenrijk erbij nemen. Vogende reis is voor maart, ook skiën, als het dit jaar niet kan plaatsvinden dan is het het 3de jaar op rij :-). Ik wil het liefst niks meer plannen, ook geen teleurstellingen…..

  Geliked door 1 persoon

    1. Sowieso zullen we meerdere dagen in één hotel blijven. Je zou gemakkelijk met de bus of trein (met fiets) terug kunnen. En de Bodensee zouden we alleen doen als het standvastig weer is (last minute dus). Daar heb ik al een bagage-nabreng bedrijf gevonden zonder dat je in een bepaald hotel moet logeren.
     PS Onze eerste VDV is al geboekt hoor…

     Like

 2. Hier wordt ook naarstig gepland. Als Covid of mijn knie (plots last van) geen roet in het eten gooien, dan vertrekken wij op 22 maart naar Spanje om daar een tour van rond de 1600 km te rijden.
  Gewoon het feit van naar iets uit te kijken doet al veel met het gemoed.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuk plan, ik herinner me het gebied van héél lang geleden. Lijkt me goed plan om zelf te regelen, dan heb je ook de kans de overnachting helemaal naar je zin te regelen . Bij dat soort organisaties moeten er teveel partijen aan verdienen dat maakt dat de hotels meestal nogal simpel zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat heb je helemaal juist. De hotels die de organisaties aanbieden zijn niet altijd wat wij zelf zouden kiezen. Vaak ook ben je verplicht om half pension te nemen en wij eten liever in een gezellig restaurantje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: