Sneeuw

Kijk toch hoe schoon!

Iedereen zal vorige week op TV de mooie beelden van de sneeuw in Dardennen wel gezien hebben.

Wij ook.

En ik dacht: als de sneeuw niet naar ons komt, dan gaan wij naar de sneeuw. Dus boekte ik zaterdagavond een hotel in Malmédy voor zondagnacht. Dat is het fijne aan met pensioen zijn en geen verplichtingen meer hebben. Inpakken en wegwezen!

Zondag, toen we toekwamen bij het hotel, waren we toch wat teleurgesteld. Wat molshoopjes sneeuw en dat was het. Wij hadden onze zinnen gezet op de 25 cm waarover het nieuwsanker het had gehad.

Door naar Signal de Botrange dus, het hoogste punt van België. Ondanks de drukte raakten we toch wonderwel redelijk vlot onze auto kwijt. Toen ik uitstapte trapte ik al direct in, jawel, 25 cm diepe sneeuw!

10 kilometer – tweeëneenhalf uur – hebben we gebaggerd door de sneeuw, nu en dan ook een korrelhagelstormpje getrotseerd. De wandeling was zogezegd vlak maar in realiteit was het vals plat. Heel vermoeiend! We waren blij dat we voor het diner nog een half uur konden bekomen. Maar mooi, zo mooi ondanks het grijze weer.

Maandag waren alle toeristen naar huis en stonden we op met dikke mist. Maar al heel gauw brak de zon door en werd het een prachtige dag. Wij terug naar Signal de Botrange voor een andere wandeling. Zes kilometer deze keer, in de stralende zon, zelfs een tijd zonder jas.
We kwamen ook nog wat langlaufers tegen want we liepen op een loipe. Maar het was eigenlijk al te ijzig om nog goed te kunnen langlaufen. Al zou ik het ook nog wel eens willen proberen, hoewel het minstens 30 jaar geleden is.

Al dat wandelen… weet toch niet of dat zo goed is. Ik heb er in ieder geval spierpijn, twee gigantische blaren én een blauwe teennagel aan over gehouden. Maar genoten hebben we. Tientallen keren hebben we tegen elkaar gezegd hoe goed we het toch wel hebben, hoe we genoten.

Dat gevoel zou ik moeten kunnen vasthouden want terwijl je dit leest zit ik weer bij de MKA-chirurg voor de zoveelste ingreep. Laat het nu alsjeblieft écht de laatste keer zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Sneeuw”

 1. Prachtige postkaarten. Ik zie dat je zelfs je jas uit kon doen. Benieuwd of we hier ook nog die witte parel gaan krijgen dit jaar. Jullie stapten echt wel flink! Nu moet je op de blaren zitten😉, maar meer dan de moeite waard.
  Ik duim voor je vandaag, Myriam 🤞

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie winterse foto’s. Of we die sneeuw hier ook zullen te zien krijgen valt af te wachten.
  Ik duim in ieder geval dat het je laatste bezoek zal zijn aan die MKA-chirurg.

  Geliked door 1 persoon

 3. Daar ben ik nu echt gezond jaloers van. Wat een sprookjesachtig landschap. Ik verlang zo naar sneeuw en naar de Ardennen. Jammer dat we niet weg konden in de kerstvakantie.. men was – en men is nog steeds – bezig met de installatie van de nieuwe badkamer. Hier geen sneeuw te ruimen maar wel heel veel stof!
  Ik duim voor je dat het de laatste keer mag ik zijn.🙏

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was zo mooi. We hebben er 200% van genoten.
   Succes met de badkamer.
   De ingreep is al achter de rug. Het was maar een kleintje. Hopelijk vanaf nu alleen nog de driemaandelijkse controles.

   Geliked door 1 persoon

 4. Dat zal zeker genieten zijn geweest en die spierpijn neem je voor lief toch?
  Ingreep gehad en viel mee lees ik hier…nu duimen dat het echt de laatste was.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 5. O wauwwww, Dat je nou toch niét Koning winter even een zetje deze kant op wilde geven!Maar ik ben niet rancuneus dus ga tóch voor je duimen dat die eeuwige ingrepen nu eindelijk tot het verleden behoren.. Sterkte,

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooie foto’s. Wij waren daar in november, ook met prachtig weer, en wat is het zalig om in een mooie omgeving in de zon te kunnen wandelen. Dat heb je toch maar mooi gehad. Maar nog beter is dat de ingreep van vandaag meeviel. Dat mocht wel eens hé. Hopelijk is de tendens nu gekeerd. Ik wens het je alleszins toe.

  Geliked door 1 persoon

 7. Prachtige foto’s. En dat weekend kunnen ze jullie niet meer afpakken. Ik hoop dat je behandeling het verhoopte resultaat had, want ik loop alweer achter met lezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het waren twee heel mooie dagen.
   Ja, de behandeling was ok. Mijn tandarts denkt er zelfs aan om (eindelijk) met de prothese te beginnen. Dat gaat nog wennen worden …

   Like

 8. schitterend beeld verslag van een paar mooie wandelingen in de sneeuw
  nadien ietsje ongemak als een blaar , ach dat zal de pret niet drukken
  jullie hebben enorm genoten

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: