Back to normal

Ik was er al vroeg uit vanmorgen (7u30!!!). Toen ik nog wat lag te soezen bedacht ik mij ineens dat de kerstspullen terug de kelder in moeten. Normaal wacht ik tot 6 januari (driekoningen) maar ik had er ineens genoeg van. Kerst is al lang voorbij, ik wacht op de lente!

Een eerste lentedag hebben we al gehad: op 1 januari was het 15 graden. En meteen is mijn eerste fietstocht van 2022 een feit. Het deed zo’n deugd om nog eens op de fiets te zitten. We hebben maar een klein toerke gedaan, eentje dat we wel meer doen, door De Uitlegger naar het militair vliegveld van Brasschaat, waar de taverne van de Aeroclub open was en we op het terras wat gedronken hebben, en dan via Gooreind terug naar huis.

Ondertussen is het kerstgerief opgeruimd en zit ik te kijken naar de ronddwarrelende blaadjes en de grijze lucht.

De lente zal niet voor vandaag zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Back to normal”

 1. Mijn kerstboom staat nog, maar ja, die staat buiten dus daar heb ik geen last van. En ik vind de lichtjes nog wel zo gezellig. Van mij mag het ook lente worden….

  Geliked door 1 persoon

 2. Ondanks de warmere temperaturen van de voorbije dagen, is het lentegevoel er nog helemaal niet bij mij. Daarom laat ik mijn kerstboom ook wat langer staan 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Die Aeroclub is me heel goed bekend, een mooi vertrekpunt voor een fiets- of wandeltocht.
  Onze boom is ondertussen ook verdwenen hoor… hij stond dan ook 4 weken !

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik had de kerstversiering eergisteren al verwijderd,alleen een kerststukje met 2 amaryllis bollen blijft er nog over. Die krijgen nog de kans om te gaan bloeien 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Lentegevoel niet, wel zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Strakke wind ook hier, niet echt ideaal voor een fietstochtje.
  (by the way, dat vliegtuig op foto drie laat heel wat uitwerpselen achter!)

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik houd de lichtjes graag nog wat in huis tot het echte licht eraan komt.
  Ook wij deden een eerste fietstocht van een marathon, met lekkere lunch tussendoor, hoort bij ons. Ik moet wel zeggen dat ik die avond niet echt opgewarmd geraakte, hoewel ik het tijdens het fietsen niet koud had

  Geliked door 1 persoon

 7. Het was een heerlijk voorproefje maar op de echte lente zullen we nog lang moeten wachten. Toch is er al iéts te zien van het lengen van de dagen, vooral op een heldere dag is het al goed te merken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Die boom laat ik meestal nog wat staan voor de lichtjes maar merk dat de lichtjes niet meer aangestoken worden. Zal dus tijd worden om weer te verdwijnen in de donkerte tot volgende Kerst. Jullie zijn al terug goed bezig! Misschien vandaag donderdag wordt het mooi?

  Geliked door 1 persoon

  1. Het ziet er inderdaad redelijk weer uit vandaag. Ik heb net een driekoningentaart gebakken want er komen een paar vrienden deze middag voor een nieuwjaarsdrink. Niet fietsen dus.

   Like

 9. Ik heb de afgelopen dagen nog geen tijd gehad, maar vandaag vliegt alles (wat echt niet veel is) terug de doos en de kast in… terug naar het normale klinkt zo goed 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik kijk hier ook gaten in de ruiten om de lente aan te zien komen. Ik hoop maar dat Koning Winter zich ook maar een beetje zwakjes voelt, want er zijn al veel heesters aan het “uitlopen”. Als het daar flink op vriest, zal er niet veel te genieten zijn in het voorjaar!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: