Herinneringen …

Een blogpost met herinneringen aan lang vervlogen tijden …

Mijn jongste tante, de zus van mijn moeder. Ze was 11 jaar ouder dan ik en we hebben veel met elkaar opgetrokken. Onderstaande foto (zij en ik) dateert van 1955.

Zij en ik

Ze ging ook met ons mee op vakantie. Deze foto is genomen in Koksijde, op de Hoge Blekker, in de zomer van 1966. Links ‘ons’ Imeld, daaronder mijn zus, naast haar mijn broer en rechts op de foto ik.

Zij, mijn zus, mijn broer en ik

Ook toen ik ouder was heb ik veel aan haar gehad. Ze was jong van geest en leefde altijd erg mee met mijn verhalen over vriendjes en vriendinnen.

Ze overleed in december 2019 aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson waardoor ze al op relatief jonge leeftijd getroffen werd. De laatste jaren was het contact tussen ons niet meer zo intens. Zij had op latere leeftijd nog een man leren kennen die niet zo gebrand was op bezoek. En de laatste jaren woonde zij noodgedwongen in een RVT en was niet meer mobiel. Gelukkig heb ik in de maanden voor haar dood toch de draad weer opgepakt en ben ik nog verschillende keren bij haar op bezoek geweest. Blij dat ik dat nog hebben kunnen doen voor haar.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Herinneringen …”

 1. Oh, wat lief dat je jouw tante ging bezoeken. Je hebt geen idee hoe hard die mensen een bezoekje waarderen. Ook al kunnen ze het soms niet uiten. Ik kan de mensen die mijn mama bezochten op twee handen tellen. Heel triest is dat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Veel bezoek kreeg ze inderdaad niet. Haar zussen en broer zijn allemaal een stuk ouder en niet meer zo mobiel en het RVT waar ze woonde was niet bij de deur. Van de (vele) neven en nichten waren er maar twee die op bezoek gingen. Ik moest mij ook elke keer over een drempel zetten hoor want je wist nooit hoe je haar zou aantreffen. Als ze weer eens een delier had, dan was ze zo verward dat je niet wist wat je ermee aan moest.

   Like

 2. Samen opgroeien met je tante, hoe mooi is dat. Onze oudste scheelt ook maar 5 jaar met zijn nonkel ( broer van mijn man). En werden en zijn nu nog dikke vrienden.
  Ik ben jaloers op je prachtige krullen toen😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij bent mijn inspiratiebron. Ik vind jouw verhalen en foto’s altijd heel leuk om te lezen. Helaas herinner ik mij niet zoveel van vroeger. Maar ik ga nog eens in de oude foto’s duiken …

   Like

  1. Ik heb het niet alleen gedaan hoor. Mijn nicht en ik deden het samen. Op dagen dat mijn tante goed was, was ze inderdaad heel blij met ons bezoek. Op het laatst was ze heel verward en herkende ze ons niet meer.

   Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Herinneringen
 4. Ik heb ook zo’n tante die dicht bij ons stond owv haar leeftijd (en omdat ze nog bij mijn grootouders inwoonde toen wij kinderen waren en daar gingen logeren). Enfin ze was 19 toen ik geboren werd maar toch, ze is nog steeds mijn favoriete tante 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: