Jaaroverzicht 2021

2021 … het was niet veel beter dan 2020.

Covid bleef ons leven en daardoor ook ons doen en laten beheersen. Maar dat vond ik nog het moeilijkste niet. Ook mijn mondkanker bleef als het zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen want de complicaties volgden elkaar op in sneltempo. Zoveel complicaties, zoveel ingrepen. Ik ben ondertussen de tel kwijt. Er volgt trouwens over enkele weken nog een ingreep … na de zoveelste complicatie.

In september kwam dan de volgende mokerslag: huidkanker. Gelukkig een traaggroeiende vorm en beperkt in omvang, maar toch weer dat vieze K-woord. En dus ook opnieuw een operatie. Ik ga er niet verder over uitwijden, het staat allemaal op mijn blog.

Normaal doe ik niet aan goede voornemens maar voor 2022 maak ik een uitzondering: ik wil mijn ziektes een plaats geven en leren aanvaarden dat de situatie is wat ze is, hoe moeilijk ook en ondanks blijvende pijn en ongemak. Ik kan er toch niks aan veranderen en ik wil verder met mijn leven. Ik ben altijd een positief iemand geweest en die persoon was ik de laatste anderhalf jaar kwijt. Die wil ik terug.

Nog even terug naar 2021. Dit tweede covidjaar heeft eigenlijk van mij min of meer een kluizenaar gemaakt. Twee jaar nauwelijks iemand zien doet wat met een mens. De behoefte aan sociaal contact was en is zeer klein. Wel blij dat we onze kinderen en Kleine Man terug mochten en konden zien. In tegenstelling tot vorig jaar kerst – toen we bij hen in de tuin rond de vuurkorf hebben gezeten, op den duur in de regen – kon het kerstfeestje dit jaar opnieuw binnen in ons warme huis plaatsvinden. Niet zoals gewoonlijk met het gezin van mijn broer want hij is nog herstellende van covid. Hopen dat het volgend jaar weer allemaal terug kan.

Ondanks alles hebben we ook best nog wel kunnen genieten van dit tweede covidjaar. We zijn veel weggeweest. Geen verre reizen, maar wel mooie daguitstappen als het weer het toeliet, want dat was ook al niet om blij van te worden, en korte fietsvakanties in binnen- en buitenland. En één heerlijke lange vakantie van zes weken.

Strava zegt me dat ik 2.492 kilometers gefietst heb en 204 (geregistreerde) kilometers gestapt. Mijn doel was: meer fietskilometers dan in 2020 en dat is gelukt. Het zijn er maar liefst 766 meer dan vorig jaar!

Ter vergelijking: mijn echtgenoot heeft zijn beoogde doel van 12.000 fietskilometers gehaald op 236 actieve dagen. 🏆

Strava blijft een fantastisch leuke en – voor mij – motiverende app.

Op naar een nieuw sportief jaar!

Aan foto’s geen gebrek, aldus hierna een impressie van onze activiteiten.
Geen idee waarom de foto’s zo schots en scheef staan. Ik heb van alles geprobeerd maar WordPress blijft voor mij geheimen hebben. Het zij zo.

Blogvrienden, lezers en lurkers,
onthoud van ’t oude jaar alleen de beste dagen
en spring met goede moed het nieuwe jaar tegemoet.

😘

Voor mijn archieven:
April – Oostduinkerke – 5 nachten app. Duinlicht via AirBnB (fietsen)
Mei – Sint-Martens-Latem – 1 nacht Auberge du Pêcheur met Bongobon (fietsen)
Juli – Veenendaal – 2 nachten Van der Valk (fietsen)
Juli – Saint-Malo – 5 nachten Kyriad Prestige (fietsen)
Augustus – Spijkenisse – 2 nachten Carlton Oasis (fietsen)
Augustus – Zaandam – 1 nacht Zaan Hotel (fietsen)
September – Hoorn – 2 nachten Van der Valk (fietsen)
September – Dijon (B&B Le Petit Tertre) /Pézenas (B&B Maison 1634) / Tarragona (H10 Imperial Tarraco) – 5 nachten (onderweg naar Spanje)
Oktober – Guardamar del Segura – 31 heerlijke dagen in Casa Thimar
November – Barcelona (H10 Cubik) / Bourg-en-Bresse (Best Western Hôtel de France) – 3 nachten (onderweg terug naar huis)

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

56 gedachten over “Jaaroverzicht 2021”

  1. Ik slaag er maar niet in te reageren op je stukjes zoals vroeger. Weet niet wat ik mis doe. Mijn lange reactie van zojuist is de mist in gegaan😦
   Het is niet eenvoudig aanvaarden als je veel tegenslagen kent, en toch ligt daarin eigenlijk de enige oplossing om je terug blij te kunnen voelen. Maar zoveel gemakkelijker gezegd dan gedaan, er is geen aan-uit-knop voor de eeuwig denkende geest.
   Als je de vele mooie foto’s zie, is er nog geen noodzaak om je uit het kluizenaarsbestaan te trekken😉

   Like

   1. Oei. Ik heb niks veranderd.
    Die eeuwig denkende geest valt wel mee. Het eeuwig voelen dat er iets mis is, dat is het rottige. En dat kan je niet uitschakelen, hoe graag ook. Dat is er altijd en daar zal ik echt mee moeten leren leven.

    Geliked door 1 persoon

 1. Voor jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het vooral beter met je gezondheid mag gaan, er meer vrijheden komen en dat het een mooi zonnig jaar zal worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ondanks alles heb je de goede ingesteldheid…. je moet nu eenmaal verder met je leven en aanvaarding is daarbij heel belangrijk. Bedankt voor het mooie jaaroverzicht en proficiat met je beoogde (én behaalde) fietsresultaten. Nog fijne eindejaarsfeesten en moge 2022 je ook weer veel fijne momenten bieden !

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik wil niet voor de rest van mijn leven in deze negativiteit blijven hangen. Daar doe ik niemand een plezier mee want voor mijn man is het ook niet altijd gemakkelijk.
   Ik kijk er al naar uit om weer op de fiets te stappen en nog veel mooie plaatsen te ontdekken.
   Fijne jaarwisseling Rudi!

   Like

 3. Ik begrijp hoe dat is, dat voelen altijd… en dat zet aan tot zorgen en piekeren. Altijd pijn hebben is lastig en zwaar, werkt op het gemoed en zorgt soms voor een kort lontje. I know I know. Ik ben blij met je voornemen voor 2022, en ik wens je echt véél courage toe om er iets van te maken. Het jezelf verliezen, jezelf niet meer herkennen… ook dát herken ik.
  Goed gedaan, je fietsdoel. Gisteren zag ik het overzicht van je man op Strava, en ik heb de cijfertjes eens voorgelezen aan Meneertje Mertens. Knap, jullie twee!
  Erg mooie foto’s, en ’t is waar hè, jullie hebben mooie en leuke dingen gedaan.
  Ik wens jullie heel veel goeds voor 2022, een goede gezondheid (tja, hè) en veel daguitstappen, korte en lange reizen/reisjes, en heel wat meer zon dan de laatste weken/maanden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Anne. Ik weet dat jij me begrijpt. We worstelen met gelijkaardige problemen.
   Ja, we hebben best nog mooie en leuke dingen gedaan. Alleen jammer dat je dat op het moment zelf niet zo beseft omdat je bijna uitsluitend gefocust bent op dat wat er niet goed gaat. Dat moet en zal veranderen!

   Like

 4. Wat een heerlijk optimistische kijk op het nieuwe jaar, Myriam! Tuurlijk, het ongemak, de pijn en de beperkingen zullen blijven, maar laat ze je leven niet overschaduwen. Er is nog zoveel moois om van te genieten. Het goede nieuws is ook dat de kortste dag al weer achter ons ligt. Ik wens je een plezierige jaarwisseling en heel veel gezondheid voor 2022!

  Geliked door 1 persoon

 5. Je doet ook echt je best om je blog positief te houden, heel knap want beperkingen zijn zo vermoeiend ook.
  Voor komend jaar wens i je verbeteringen toe

  Geliked door 1 persoon

 6. Door bij Affodil te gaan lezen weet ik dat WP je blog uit mijn reader gehaald heeft. Gebeurt wel eens meer met andere blogs ook.
  Ik snap je voornemen, maar begrijp tegelijk dat het niet simpel is. Daarom hoop ik op minder zwaarte op je boterham voor volgend jaar!

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat zijn toch heel wat leuke uitjes geweest. Naar dat doorkijkkerkje wil ik ook nog een keer. Er is een boek uit en daar staan een boel leuke uitjes in https://www.bol.com/nl/nl/p/net-over-de-grens-reizen-dichtbij-in-belgie-duitsland/9300000064893977/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-114976571277-S-863566158840-9300000064893977&gclid=CjwKCAiAiKuOBhBQEiwAId_sK4I1Zl9orHZ4gEk3j2J4Ds2H8BFPAPPJLY0nkOtUXaxIssr34fEF0xoCIcwQAvD_BwE
  Je hebt een pittig jaar gehad verder. Ik hoop dat 2022 een goed en mild jaar gaat worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel.
   Dat lijkt me een leuk boek. Ik ga het eens inkijken in de plaatselijke boekhandel. Ik zie dat ze het daar ook hebben.

   Like

 8. Een mooi streven voor het nieuwe jaar en ik ga duimen dat het je ook lukt alles te accepteren, Maar dat is vast moeilijker dan welke Strava uitdaging dan ook. Het is ook allemaal erg heftig geweest, en nóg dus niet heel verwonderlijk dat je het je leven beheerst.Maar je hebt toch nog erg veel gedaan dit jaar dáár mag je best trots op zijn. Een mooie raad die je geeft voor het nieuwe jaar, ga ik proberen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is pas als je alles achter elkaar zet dat je ziet dat het best wel veel is wat we gedaan hebben, maar er is veel langs me heen gegaan. Dat moet veranderen. En daar ga ik mijn best voor doen.

   Like

 9. Hoewel het een rotjaar voor je was, mag ik dat zeggen?, heb je je er toch maar mooi doorgesparteld. En best nog wel veel dingen gedaan. Ik wens je toe dat je daar in 2022 meer kan van genieten. En dat alle narigheid achterwege blijft. Alle goeds voor het nieuwe jaar!

  Geliked door 1 persoon

 10. Myriam ik heb één grote wens voor jou voor 2022 en dat is gezond op alle vlakken, lichamelijk en geestelijk.
  Daarnaast wens ik je dagelijkse kleine pleziertjes want, een beetje egoïstisch, dan kunnen we weer meegenieten via je blog 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Een jaar om vlug te vergeten, dus.
  Ik heb al je stukjes van dit jaar gelezen, het leed en de blijvende teleurstellingen waren een rode draad. Terug ‘de positieve mens worden’ is een mooi streefdoel, maar zo verschrikkelijk moeilijk, zeker als je keer op keer weer een nieuwe mokerslag krijgt. Been there, done that.
  Het is je toch van harte toegewenst! Heel veel succes en geluk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel.
   Het zal niet altijd gemakkelijk zijn maar ik wil verder met mijn leven en dat kan alleen als ik loslaat wat ik toch niet kan veranderen. Ik ga daar mijn best voor doen en ik denk dat ik daar klaar voor ben.
   Ook jou wens ik een beter jaar dan hetgene wat voorbij is. Omarm de kleine dingen.

   Geliked door 1 persoon

 12. Aanvaarden dat de situatie is wat ze is.. dat is een mooi streven en gaat je lukken hoor.
  Ken je nog niet zolang, maar de wil is er en dat is al heel wat 🙂
  s6 ermee en fijne jaarwisseling

  Geliked door 1 persoon

 13. Wauw, een hele collectie mooie foto’s. Ik hoop dat 2022 een beter jaar mag zijn op gezondheidsvlak en je ook je goed voornemen kan waarmaken. Knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 14. Jullie hebben zeker heel wat mooie uitstapjes mogen maken. Erg leuk om terug te zien.
  Het is overigens wel heel begrijpelijk dat je de afgelopen tijd even niet je positieve zelf was. Hopelijk lukt het in het nieuwe jaar om weer verder te gaan met leven. Mooi voornemen is dat. Ik wens je in ieder geval al het geluk.

  Geliked door 1 persoon

 15. Een mooi overzicht en een heel goed voornemen. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar het lukt jou vast wel! Veel geluk en vooral een goede gezondheid in het nieuwe jaar!

  Geliked door 1 persoon

 16. Ik lees blij hoeveel positieve dingen je toch gedaan hebt ondanks de vele complicaties en nog meer slecht nieuws. En jouw voornemen is er eentje die velen als voorbeeld kunnen nemen.
  Ik wens je een heel draagbaar jaar !

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel. De vele mooie dingen … mocht ik ze niet onmiddellijk genoteerd hebben samen met de vele foto’s, ik zou ze mij al niet meer kunnen herinneren. Alles werd overschaduwd door het negatieve. Dat is jammer, en dat wil ik niet meer.
   Ook voor jou een fijn nieuw jaar.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: