Lichtjes

Na zes weken thuis en meestal binnen te zitten, vond ik het woensdag tijd om eens terug een stapje in de wereld te zetten.

Een vriendin had foto’s op Facebook geplaatst van Wintergloed in Brugge. Wij woensdag in de late namiddag naar Brugge voor de wandeling van goed 6 kilometer (vanaf de stationsparking). Mét mondmasker én eenrichtingsverkeer én covid safe ticket.

Waarom? Voor tien man en een paardenkop?! Er was nauwelijks volk. ‘Gewone’ wandelaars of hondenuitlaters moesten trouwens geen mondmasker op en moesten ook het eenrichtingsverkeer niet respecteren. En wie zegt dat die gewone wandelaars een CST hebben? Beetje ridicule regels dus. Dat zijn heel normale maatregelen voor toestanden zoals in Gent tijdens het Lichtfestival waar ze met 800.000 man zij aan zij de route liepen, maar toch hier niet. Enfin, ik heb me niet al te veel geërgerd en op de stukken waar we alleen liepen – meestal dus – mijn mondmasker onder mijn kin gehangen. Voor alle duidelijkheid: ik heb moeite met ademen met een mondmasker.

Was het de moeite? Ach, Brugge is altijd mooi en in de binnenstad waren de verlichting en de lichteffecten echt wel de moeite. Daar heb je natuurlijk ook de feestelijk versierde etalages. Eens het Astridpark door werd het wat magertjes wat lichtkunst betreft.
TIP: start aan het Astridpark, en save the best for last.

Er was trouwens niet alleen licht, maar ook woord (op muren geprojecteerde poëzie en haikus) en geluid onder de vorm van ‘fluisteringen’ van jonge Brugse dichters en woordkunstenaars.

En wij zouden wij niet zijn als we onderweg ook niet ergens lekker hadden gegeten. Dat was bij Brasserie Brugge die Scone.

Al bij al deed het wel deugd om nog eens buiten te komen en was het een fijn avondje uit.

Nu wachten op een beetje aangenaam weer de komende week en dan doen we het nog eens over en rijden we naar Knokke voor het lichtfestival Light Art.

Alle foto’s zijn aanklikbaar en © MyriamC.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Lichtjes”

 1. Oh leuk voor jullie. Ik zie er tegen op om na het donker nog ergens naartoe te gaan. Ik ben nachtblind en zie maar half waar ik loop. Ik word een echte broekschijter. Brugge is nochtans niet zo ver voor ons. Knappe foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die voorschriften zijn natuurlijk opgesteld met Gent in het achterhoofd. Dat er in Brugge geen volkstoeloop ging zijn, liet zich op voorhand niet voorspellen. In Gent hadden ze het niét voorzien en kregen ze kritiek omdat het niét in hun voorschriften stond. Voor een organisatie is het tegenwoordig ook niet zo evident om richtlijnen mee te geven.

  Leuk dat het toch een fijne avond werd en eigenlijk ook dat het geen overrompeling werd, want dan zie je niets.

  Geliked door 1 persoon

  1. In Gent was het een event van 4 dagen, in Brugge loopt het van 26 nov tot 9 jan, dus veel meer verdeeld. Het is ook veel kleiner, met slechts ee tiental installaties. Nu ja, ik wil best mijn mondmasker opzetten als het druk is maar als er geen volk is vind ik het totaal onzinnig.

   Like

 3. dus de regels worden niet gecontroleerd
  maar als ik de mooie foto’s bekijk was het toch wel de moeite waard
  ja hopen op wat vrolijker weer voor de volgende keer

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn om buiten te komen, ook al vraagt het wat oppeppen, en dan achteraf tevreden te zijn. Want licht maakt altijd vrolijk en opgewekt. Getuige je mooie foto’s. Het is veel te lang geleden dat we nog eens in Brugge waren, vroeger kwamen we er geregeld, wat Corona niet vermag😦. Maatregelen worden genomen om het ‘veilig voor te stellen’, er is weinig soepelheid en het zal er niet beter op worden. …

  Geliked door 1 persoon

    1. Dat was ik ook al aan het denken. Nu ja, zolang we met vier mogen samen zijn met kerst is het voor mij OK. Broer en zijn gezin moeten skippen want hij is nog steeds herstellende van covid.

     Like

     1. Gaat het stilaan beter met je broer? Hopelijk houdt hij er geen restverschijnselen aan over.
      Voor ons zijn beperkende maatregelen wel een ramp….. dan moet ik kiezen tussen de zonen 😦

      Geliked door 1 persoon

      1. Ja, kiezen is onmogelijk hè. Ik zou er me ook niet te veel van aantrekken. Doe eventueel allemaal een test op voorhand.
       Mijn broer heeft nog steeds ademnood (gelukkig niet meer zoals in het begin) en totaal geen energie. Zal nog wel even duren voor hij helemaal weer de oude is.

       Geliked door 1 persoon

 5. Het zegt mij niks, eerlijk gezegd. Ergens wat spots op richten en dan heb je dus ‘Wintergloed’. Not my cup of tea.
  Blij dat jij genoten hebt. Want inderdaad: Brugge is een mooi stadje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat je zegt, Brugge is altijd mooi maar helaas voor mij niet naast de deur. Maar evengoed fijn dat je er even lekker uit was, dat heeft een mens af en toe toch even nodig.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: