Testen

Manlief kreeg woensdag een melding op zijn Coloralert app dat hij drie dagen eerder zou blootgesteld geweest zijn (wat een zin) aan een hoogrisicocontact. Aangezien wij niemand zien – ook onze kinderen niet vermits Kleine Man in quarantaine is – kon het ‘contact’ alleen tijdens de boodschappen zijn ontstaan. Er zijn nog altijd mensen die nooit van de anderhalve-meter-regel gehoord hebben en hun adem in je nek blazen in de rij bij de kassa van de supermarkt.

Het was ons niet geheel duidelijk wat nu de volgende stappen waren. Testen? Niet testen? Wachten tot hij symptomen heeft? Zeer onduidelijke berichtgeving overal.

Op de app stond er een nummer van een contact tracing center waar we na ettelijke pogingen en vele uren later iemand aan de lijn kregen. De dame checkte manlief zijn identiteit, stelde een aantal vragen en zei dat hij sowieso moest getest worden, symptomen of niet. Hij kreeg hiervoor een Covicode waarmee hij online een afspraak kon maken in een testcentrum in de buurt. En in afwachting van een negatief testresultaat moest hij in quarantaine (en had ik het echtelijk bed helemaal voor mij alleen 😁).

Zo gezegd, zo gedaan. Test donderdag 11u.

Donderdagavond hadden we al resultaat. Negatief. Uiteraard, zou ik bijna zeggen want hij had geen enkel symptoom.

Ik vraag me af of er niet onnodig veel getest wordt. Waarom laten testen als je geen symptomen hebt? Blijf gewoon een week binnen en vermijd contact.

Ik word eigenlijk doodzenuwachtig van dingen zoals de Coronalert app. Het zorgt voor onnodige onrust. Ik ga hem verwijderen, ik zie toch geen mens. Weg met de onrust!

Moest je ooit hetzelfde voor hebben, dan weet je nu wat je te doen staat.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

52 gedachten over “Testen”

 1. Bedankt voor de info 🙂
  Ik heb die app niet en ik wil hem ook niet.
  Ik heb het al druk genoeg met de Corona Pass, Corona Safe Tickets en de papieren versies voor mij ouders.
  Als er iemand zou ziek zijn is het sowieso de dokter bellen.

  Maar bedankt voor de info 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Groot gelijk. Mijn zoon heeft hem trouwens ook niet. En inderdaad, als je je niet goed voelt dan ga je naar de dokter.
   Heb de app bij mij inmiddels ook verwijderd.

   Geliked door 1 persoon

  1. Maar is dat echt nodig? Als je de rijen ziet aan de testcentra (hij had een afspraak om 11u en was pas om 11u45 aan de beurt .. wetende dat zo’n test max. 1 minuut duurt …) vraag ik me toch af waarmee we bezig zijn.
   Kleinzoon is ook 2x getest en tweemaal negatief. Omdat hij een hoestje had maar dat heeft hij het hele jaar door!
   We worden onnodig bang gemaakt IMO.

   Like

   1. Onnodig bang maken? Hmmm, ’t is zo 50/50.
    Als er werkelijk (als je het nieuws mag geloven) dagelijks 24 mensen aan het virus (dat nog steeds onder de categorie: Long aandoeningen valt) sterven, dan ja, dan ben ik inderdaad bang om besmet te worden en het door te geven, bv aan mijn ouders of om er zelf door te sterven.

    We moeten nou ook niet gaan reageren of het een gewone snotvalling is hé, maar de manier om mensen te informeren is op z’n zachts gezegd: amateuristisch te noemen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Groot gelijk, ik heb de app al een maand geleden verwijderd. Ook ik word doodzenuwachtig van fans dat gedoe, we blijven maar eindeloos testen en quarantaine voorzien Jan en alleman. Hier heeft de kleinzoon geen les meer in 2021, maar verder is hij kerngezond. Twee kinderen van de klas besmet, dus de klas op slot.

  Ik heb het ook gehad met de angstpsychose.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is wat hé. Wordt er niet een beetje overdreven met testen, quarantains ,isolatie, enz? En houdt het ooit nog op?
   Jammer voor de kleinzoon en alle kinderen die nu al ‘vakantie’ hebben. Waar moeten ze weer naartoe want Marc Van Ranst zal het weer niet OK vinden dat de grootouders hen opvangen.
   Het zal mij trouwens benieuwen of Wannes maandag terug naar school kan. Er zijn 4 kindjes van zijn klas besmet.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk dat ze beginnen tellen als het laatste kind corona bewezen is. Kan dus inderdaad nog wat duren en de extra vrije week surplus.
    Staan we eigenlijk verder dan vorig jaar? Vraag ik me dan in stilte af.

    Geliked door 1 persoon

 3. Nu loop er niet voor weg maar dit vind ik wel heel pietlutterig…nee geen app voor mij bij klachten blijf ik thuis en laat me testen.
  Maar tot nu toe niet nodig geweest maar we zitten dan ook in onze eigen bubbel.
  Een keer een zelftest gedaan omdat de kinderen kwamen …uit voorzorg…zij deden dat ook.
  Beter safe dan sorry
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Gefeliciteerd met de uitslag aha eerste, die hopelijk ook zo blijft!

  De reden dat noch man noch ik die app geïnstalleerd hebben… en terecht ook als ik jouw bericht lees… Testen is oké maar alleen als er reden toe is, vinden wij. Het betreffende personeel heeft bovendien wel iets beters te doen toch? Afgezien van de verspilling en alle kosten die daarmee gemoeid gaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb ‘m nog, die App, want die is gecombineerd met de QR-code-App, maar gelukkig nog nooit een melding gehad. Ik dacht trouwens dat als je in contact bent geweest met iemand die positief blijkt te zijn je je pas hoeft te laten testen bij klachten? Hier testen we regelmatig (thuis) met drie tandartsen (plus 1 schoondochter werkzaam in zh) hier vaak in huis geen overbodige luxe … gelukkig allemaal 3e prik gehad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Testen alleen bij symptomen, dat dachten wij aanvankelijk ook. Niet dus. Ik begrijp dat je veel test als je met anderen in contact komt, maar dat is bij ons dus niet het geval.

   Like

 6. Je kan corona hebben, zonder dat je klachten hebt en het dus onbewust verspreiden. Zeker nu veel mensen gevaccineerd zijn, hebben ook steeds minder mensen klachten en daar zit nou juist het gevaar.

  Geliked door 1 persoon

   1. Zolang we middenin een pandemie zitten, lijkt me dat wel verstandig. Maar ik hoop van harte dat dit geen jaren zal duren en dat de ziekte onder controle komt. Maar toch, één manier om het onder controle te krijgen is om te testen en zo de verspreiding te beperken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Toch niet als je geen symptomen hebt en als je zeker weet dat je met niemand in contact geweest bent? Neen, ik vind het overbodige geld- en tijdverspilling.

     Like

 7. Op mijn telefoon bestaat corona helemaal niet , ook de QR code niet want die heb ik op papier besteld. Wel heb ik standaard thuistesten in huis en bij twijfel, of als ik naar een kwetsbaar iemand wil, doe ik een zelftest. Het is belachelijk om mensen die waarschijnlijk besmet zijn allemaal naar een bepaald adres te laten komen waar ze misschien alsnog een besmetting oplopen als ze die nog niét hadden.

  Geliked door 1 persoon

    1. Je moet al minstens 15 minuten in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Zo lang duurt het echt niet aan de kassa in de supermarkt.

     Like

 8. Gelukkig blijkt je man geen corona te hebben.
  Eigenlijk zou dat bij een contact in de supermarkt ook nauwelijks kunnen omdat je op zijn minst een kwartier op minder dan anderhalve meter van iemand moet zijn geweest om besmet te kunnen raken. Begrijp de test dan ook niet helemaal. Maar ja, hij heeft netjes gedaan wat hem geadviseerd werd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja, we zullen het nooit weten. Hij is nergens anders geweest. Geen idee ook of die app correcte gegevens doorstuurt. Ook dat zullen we nooit weten.

   Like

 9. Ik heb die app niet eens ooit gedownload.
  Met een boel gezond verstand en je verantwoordelijkheid nemen kom je ook al een heel eind.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik woon in een woon/zorg appartementen gebouw, vorig jaar had ik corona en zoals het hoort ook de GGD code doorgegeven op de app. nu zat ik op het balkon om dat we verder niet weg mochten, maar onder ons is het terras waar ook de zorg koffie drinkt…en wat denkje…..de helft van het personeel kreeg een waarschuwing op de telefoon…..heb toen de bleutoot maar uitgeschakeld….😂😂😍

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik heb die app ook niet, ik twijfel aan de meerwaarde daarvan. Ik heb me onlangs ook moeten laten testen, het was een heel gedoe en de contacttracing hebben we nog altijd niet gehoord…

  Geliked door 1 persoon

   1. We waren hoogrisicocontacten en overal lees je dat de contacttracing dan contact opneemt en je codes geeft om de test mee te laten doen maar we hebben niemand gehoord. Nochtans ben ik zeker dat onze gegevens doorgegeven werden.

    Geliked door 1 persoon

 12. Er bestaan regels voor hoogrisico-contact. Contact langer dan een kwartier, zonder mondmasker en op minder dan 1,5m is hoogrisico.
  Zulk contact lijkt me niet mogelijk in de supermarkt?

  Geliked door 1 persoon

 13. Katrien en ik zijn allebei behoorlijk ziek geweest. We hebben ons op vier dagen tijd elk tweemaal laten testen: tweemaal negatief. Tegenwoordig lijkt men te zijn vergeten dat er nog zoiets als griep bestaat en niet alles coronagerelateerd is.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ik had de app, hem weer verwijderd maar omdat een collega die we op het werk gezien hebben, mogelijk corona had, heb ik die weer geïnstalleerd en tot nu toe was ik vergeten dat ik die nog staan heb. Er is volgens mij veel paniekzaaierij… wat niet nodig is, er is al gedoe genoeg.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: