Schatten op zolder?

Niet echt want we hebben geen zolder. Schatten in mijn ex-kantoor dan misschien? We zullen het weten over een jaar of vijftig.

Mijn ex-kantoor, ik kom daar alleen om heel af en toe eens te stofzuigen en af te stoffen. En om te printen, wat zelden gebeurt want ik ben fan van paperless.

Het kastje met al mijn kantoorspullen was al niet meer open geweest sinds ik gestopt ben met werken … inmiddels meer dan vijf jaar geleden.

Gisteren moest ik een puntenslijper hebben voor de kleurpotloden van Kleine Man en die moest ik gaan zoeken in het bewuste kastje.

De slijper had ik snel gevonden. En nog wat andere spullen die onderhand antiek genoemd kunnen worden.

Wie herinnert er zich deze nog?

Diskettes, ik had er tientallen! Net zoals – later – CD-roms. Daar kon toch iets meer op. Op mijn laatste laptop heb ik niet eens meer een CD-reader/writer!
En mijn rekenmachine. Ik weet eigenlijk al niet meer waarvoor ik die gebruikte want ik was gewend om alle rekenkundige bewerkingen met Excel te doen. Maar … het werkt nog, met dezelfde batterijtjes dan toen. Goed spul!

Ik vond ook nog een doosje business cards. Ik vond het mooie kaartjes: crèmekleurig op een mooie kwaliteit papier, net zoals mijn briefpapier. Ik was er destijds, toen ik als freelancer begon, (lees:anno 1995) bijzonder trots op!

Ik had gisteren niet veel tijd om te rommelen, maar dat ga ik binnenkort toch eens doen. Wie weet wat voor schatten vind ik nog?!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

40 gedachten over “Schatten op zolder?”

 1. Rekentoestellen heb ik hier in alle maten en gewichten, mijn favoriete speeltjes😉. En indien nodig gebruik ik enkel nog de app….
  Cassettes hebben we ook nog in grote hoeveelheden, manlief wil ze niet weg doen. Waarom??
  Tijden zijn toch enorm veranderd. Of worden wij oud?

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, wij worden niet oud. Tijden zijn veranderd. Voilà!
   Dat rekentoestellen jouw favoriete speeltjes zijn, daar kan ik me iets bij voorstellen.

   Like

   1. Ik denk dat saturnein die eerste grote, slappe (floppy dus) diskettes bedoelt. In van die zwarte “omslagjes”. Tegen dat je je naam en adres opgeslagen had, was de schijf zo goed als vol. 🙂

    Geliked door 1 persoon

     1. Dat waren zo van die licht plooibare schijfjes van ca. 15cm diameter. Héél kwetsbaar en er kon bijna niets op. Er is er onlangs nog een in mijn handen gekomen. Spijtig dat het weg is. Anders maakte ik een foto.

      Geliked door 1 persoon

      1. Als ik floppy disk opzoek op google afbeeldingen, dan zie ik gewone disketjes. Ik ben van jouw leeftijd, zou het dus zeker moeten gekend hebben vroeger maar het zegt me niks.

       Like

 2. Goh, diskettes. Ik heb ze veel gebruikt toentertijd. Heden zou er niet eens meer één foto op kunnen.
  Er ligt nog immer een rekenmachientje in mijn bestelwagen. Ik gebruik het nog vaak bij klanten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Knap toch om die evolutie te zien hé, op relatief korte tijd. Zo’n diskette had 1.44 MB capaciteit. Mij externe harde schijf heeft een capaciteit van 5 TB. Ik ben niet goed in rekenen, maar het ding is maar iets groter en dikker als een diskette destijds.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ha trok gelijk mijn lades eens open en ja die disquettes al opgeruimd, maar nog heel veel cd’s en ook die worden al bijna niet meer gebruikt. Ja de tijd van floppy’s en disquettes was eens…
  Nu zet je gewoon nog wat op een stick…al is dat ook alweer verouderd.
  Waar blijft de tijd…en vooral de dingen, die zo handig waren haha
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Diskettes, waar is de tijd! Mijn vader was al heel vroeg in de weer met computers en dus ben ik ermee opgegroeid. Eerst van die dikke diskettes en dan later de dunnere. Terwijl mijn huidige laptop inderdaad zelfs al geen cd-speler meer heeft. Zot hoeveel dat allemaal veranderd is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah ja, die dikke diskettes heb ik ook nog gekend. Zipdisks. Daar had ik zo’n aparte reader/writer voor die ik meenam naar de klanten. Met kabel want van draadloos was nog geen sprake toen.

   Like

 5. O ja, dat soort schatten kom ik ook wel tegen in de laden van de ladekast op de logeerkamer. Zelfs nog een installatie cd voor m’n eerste nieuwe PC. dat moest je vroeger allemaal er zelf opzetten als je een nieuwe kocht. Mijn rekenmachientje heeft een licht cel , het is er een met de specialiteit die ook de gulden om kon rekenen naar de euro en omgekeerd.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb al eens mijn zoon ingeschakeld om te zien wat er weg kon van bijna voorhistorisch spul . Ik ben altijd bang dat ik nog iets bruikbaars zou weggooien. Ik moet in mijn bureau echt eens afscheid nemen van al die cursussen van de avondschool voor pc en aanverwanten. Niet willen beseffen dat de tijd niet meer terugkeert ….

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh ja, paperassen heb ik ook nog genoeg. Nog uitgaande facturen vanaf 1995 tot 2016 terwijl ik ze maar 10 jaar moet bijhouden. Gewoon te lui!

   Like

 7. Opruimen, wat is dat? Alle gekheid op een stokje, gebeurt hier regelmatig, dat opruimen. Vaak op momenten dat het de spuigaten begint uit te lopen. Zo heb ik laatst een bloeddrukmeter (spiksplinternieuw, nog niet gebruikt) gevonden tijdens zo’n opruimronde. Ik was van plan er één aan te kopen, bleek niet meer nodig. Win-win.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: