Nog maar eens

Er staat me een niet-zo-leuke week te wachten, zwak uitgedrukt.

Ziehier:

Morgen: pre-operatieve onderzoeken: hartfilmpje en bloedafname. En de pre-operatieve lijst overlopen met de anesthesist.

Dinsdag: covid test.

Donderdag: wegsnijden van het carcinoom op mijn neuspunt (*) d.m.v. Mohs Chirurgie. Hoewel volledige narcose bij Mohs niet gebruikelijk is, was de plastisch chirurg toch akkoord om het onder volledige verdoving te doen in dagkliniek. Ik heb namelijk mijn bekomst van plaatselijke verdovingen.

Hoewel …

Maandag: behandeling van een ontsteking – of een cyste, wie zal het zeggen? – op een van mijn (nieuwe) implantaten … onder plaatselijke verdoving.
Ik dacht al langer dat er daar iets niet juist was. Het is niet echt pijnlijk, maar het voelde niet goed. Volgens mijn MKA-chirurg zag het er bij de laatste controle allemaal normaal uit.

Zij ziet, ik voel … dat is écht niet hetzelfde!

Vorige week tijdens mijn tweemaandelijks bezoek bij mijn gewone tandarts vond hij toch dat het er niet zo goed uitzag en heeft hij me doorgestuurd voor wat mijn chirurg een ‘kleine ingreep’ noemt. Ik ken ondertussen die kleine ingrepen van haar.

Wish me luck met alles wat me de komende week te wachten staat. Thanks!

(*) Als het doorgaat hé. Altijd met twee woorden spreken tegenwoordig. Een kennis van mijn man die enkele weken geleden de diagnose prostaatkanker kreeg en dringend moet geopereerd worden voordat de kanker in zijn lymfeklieren zit, kreeg zopas te horen dat zijn operatie ten vroegste in januari kan plaatsvinden omdat ‘de agenda’s volgeboekt zijn’.


Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

73 gedachten over “Nog maar eens”

 1. Ik ben de techniek even gaan googelen. Er wordt niet teveel en niet te weinig weggesneden, dank zij tussentijdse controles. Net als jij zou ik om volledige verdoving vragen.
  Er wacht je weer een moeilijke periode. Ik denk aan je.
  Wordt er al een moment voorzien om de tanden te plaatsen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo weinig mogelijk wegsnijden zodat er ook zo weinig mogelijk terug moet opgevuld worden (met een stukje uit mijn oorlel), dat is de bedoeling van Mohs.
   Tanden??? Die had ik een half jaar geleden al moeten hebben. Maar nu weer met die ontsteking/cyste op mijn implantaat … gelukkig dat er nog geen prothese staat! Ik weet zelfs niet of ik ooit nog een ondergebit ga kunnen verdragen. Nu in ieder geval nog niet.

   Geliked door 1 persoon

  1. Mijn neus, daar zit ik niet zo mee. Ik zou alleen eens willen dat er aan mijn mond iets verandert. Het verslechtert ipv te verbeteren.

   Like

 2. Die techniek is, volgens hen die er verstand van hebben, een heel goede maar in de ogen van degene die het ondergaan moet totaal iets anders… je moet je eraan overgeven… en dat is nogal niet een dingetje hè… groot gelijk hoor dat je algehele narcose hebt bedongen, zijn ook dingen die ik beding waarbij ik dan weer andere dingen extra beding maar dat terzijde….
  Laten we hopen dat het goed uitpakt en dat geldt ook voor die covid test natuurlijk en bovenal ook voor het feit dat niets uitgesteld hoeft te worden en alles zo snel mogelijk achter de rug is voor je!!

  Toitoitoi

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik moet er niet aan denken om dit onder plaatselijke verdoving te laten doen. Ik heb al genoeg pijn geleden met lokale verdovingen!

   Like

   1. Ik snap je helemaal…. ik herken t …. ik heb nl een lijf dat niet “volgens het boekje reageert” op medicatie dus verdovingen lopen ook altijd anders dan witte jassen veronderstellen 🙈
    Wat jij al zei…. zij voelen niet hè

    Geliked door 1 persoon

 3. Sterkte de komende weken.
  Operaties met minimaal risico op IC opname gaan zoveel mogelijk door in vrijwel alle ziekenhuizen gelukkig

  Geliked door 1 persoon

  1. Die implantaten zijn geplaatst in februari omdat tijdens mijn grote operatie vorig jaar mijn ondergebit verwijderd is want daar zat die tumor.

   Like

 4. Begrijp dat je het meest last hebt van je kaak…en ja daar moet al je eten doorheen, dus dat moet in orde zijn.
  Sterkte Myriam en hoop voor je dat het allemaal door kan gaan…zodat je weer vooruit kan kijken.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn kaak, mijn mondbodem, het feit dat ik nog steeds geen ondergebit heb, dat mijn tong te kort is, het littekenweefsel dat echt overal zit … mijn mond is één grote ravage na alle complicaties die ik gehad heb. Ik heb er echt 24/7 last van. Ik hoop nog altijd dat het ooit weer goed komt maar de hoop wordt steeds kleiner.

   Geliked door 1 persoon

 5. Brrr Myriam. Teveel op jouw boterham. Ik stuur je veel virtuele steun.
  De dringende zorg die uitgesteld wordt is een schande voor een beschaafd land.

  Geliked door 1 persoon

 6. je hebt een zware week voor de boeg . Ik hoop oprecht dat alles goed mag verlopen en vooral dat het niet uitgesteld wordt. Want zoiets maakt je helemaal kapot. Ik heb indertijd 4 maanden moeten wachten met alle gevolgen die er aan verbonden zijn geweest. IK duim ,duim, duim… Het moet lukken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Natuurlijk ga ik enorm aan je denken alleen hélpt dat zo weinig helaas.
  Inderdaad weer een heftig weekte en dan inderdaad maar hópen dat het niet uitgesteld moet worden. wat wéér extra stress oplevert. Heel veel sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben een beetje laat om de vingers gekruist te houden, want ik ben nog altijd blogjes aan het bijlezen. Hopelijk is nu alles kits. Ik lees het vast wel in één van je volgende teksten die al klaar staan om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: