Paniekske

Mijn laptop vroeg laatst of hij mocht updaten naar Windows 11. Geen probleem, waarom niet? Ik ben altijd wel te vinden voor een nieuwe look en de beloofde nieuwe features.

Na het installeren wil ik een blogbericht gaan schrijven. Ik klik op de knop ‘schrijven’ zoals gewoonlijk en onmiddellijk springt mijn scherm op een blanco blad. Nog eens een tweede keer geprobeerd, en een derde, … zonder resultaat.

Het zal toch niet waar zijn zeker?!

Andere browsers geprobeerd, geen avance.

Dan maar snel terug gedowngraded naar Windows 10, maar het probleem bleef.
Dju toch!

Ook wat lieve WordPress gebruikers die ik to the rescue riep hadden geen idee wat er mis kon zijn.

Dan maar op mijn telefoon geprobeerd. Geen probleem daar. Helaas ben ik niet van plan om mijn blogberichten te gaan typen op die mini toetsjes die altijd hun eigen gang gaan.

He bah!

Toch nog maar eens een poging gewaagd op de laptop. En kijk: nu lukte het wel! Waarschijnlijk even op het slechte moment (voor mij dan) een storing geweest bij WP.

En ik wat ongeduldig, dat kan ook. 😬

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “Paniekske”

 1. Zou hier vooral het koud zweet laten uitbarsten. Ik durf zelden ‘updaten’.
  Misschien was er gewoon wat tijd nodig om WordPress up te daten?
  Maar het kwam goed👍👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk eerder dat het een kleine storing was bij WP.
   Ik kon gewoon alles openen en lezen, maar geen nieuw bericht schrijven.
   Gisteravond was er weer even een storing. Op zo’n moment heb ik spijt dat ik ben overgestapt van Blogger. Dat werkte zoveel fijner en je hebt er veel meer mogelijkheden qua layout. Maar goed, ik ben nu hier en ik zal maar blijven.

   Like

 2. O, ik hou er niet van als instellingen en zo veranderen, of als ik een nieuwe smartphone moet kopen. Ik merkte al dat er bij u iets veranderd was. Want als ik een reactie wou geven, moest ik opnieuw heel de reutemeteut ingeven, allee dat was zo toen ik een reactie wou plaatsen op uw vorig logje. Dan wacht ik tot ik eens mijn laptop open, zoals nu. Fijne zondag Myriam!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat lijkt me raar ook, dat je ineens geen reactie meer kon plaatsen. Die Windows 11 heeft er hooguit 10 minuten opgestaan, daarna heel snel terug naar Windows 10.

   Like

 3. Vorige week kreeg ik ook die Win11 op mijn dak. De installatie bleef duren, maar is uiteindelijk gelukt. Een ietsje andere look, maar daarvoor moet je het zeker niet doen. Bepaalde dingetjes werkten niet meer (zoals het ‘knipprogramma’ dat ik vaak gebruik), die kreeg ik opgelost door een forum op te zoeken waar dit probleem werd aangekaart.

  Geliked door 1 persoon

  1. De look heb ik gezien. De icoontjes zagen er wat anders uit en de taakbalk stond in het midden van het scherm (wat ik al ambetant vond), voor de rest leek er weinig verandering.
   Maar ik begrijp dus dat alles het bij jou normaal doet (ook WP)?? Dan ga ik hem misschien ook maar terug installeren.

   Geliked door 1 persoon

   1. De icoontjes staan inderdaad middenin het scherm – heb ik geen last van, want je ziet die toch niet als je aan het werk bent. Het ‘afsluiten’ van de pc gebeurt ook op een andere manier. Het went…

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben er altijd als de kippen bij om een nieuwe versie te downloaden. En ik denk ook achteraf dat er niks aan de hand was, dat het gewone een korte storing bij WP was (zoals gisteravond een minuut of tien).

   Like

 4. Ja, systeem updates met Windows als altijd een verrassing.
  Het kan goed meevallen, maar ook ferm tegenvallen…
  Blij voor jou dat het uiteindelijk gelukt is.

  Geliked door 1 persoon

   1. ja, best altijd de update een tijdje aan je laten voorbij gaan tot de kinderziekten er uit zijn

    Like

  1. Ik heb hem teruggezet naar 10 en ga het zo maar even laten, hoewel ik denk dat het een tijdelijke storing bij WP was. Toch maar het zekere voor het onzekere nemen.
   Laat het me maar weten als je de update gedaan hebt en alles werkt normaal … 😉

   Like

 5. Altijd even spannend hè of alles het nog doet…heb nog geen melding gekregen maar als die komt dan zet ik die er wel op…
  En uiteindelijk zijn we er toch weer blij mee…geen 10 ramen maar 11 dat moet toch een verbetering zijn grijnzzzz
  Heb zelf ook blogger nog en maak daar de blogjes en erna pas op wp…al begin ik daar altijd met de klassiek versie…vind ik toch makkelijker 😉
  Groetjes en fijne zondag

  Geliked door 1 persoon

 6. O nee, updates stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Vaak heeft zo’n update versie nog wat kinderziektes en dat is het láátste waar ik op zit te wachten. Alleen al een goed gelukte update zort voor grijze haren, laat staan als nog niet alles goed werkt. Nou ja, succes als je de update er tóch weer op gaat zetten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb er normaal geen problemen mee. Trek ook gewoonlijk wel mijn plan, maar ik ben nog altijd niet mee met dat WordPress. Ik vind het niet echt gebruiksvriendelijk. En dat ik dan juist daar tegen een glitch aanliep, verontrustte me een beetje.

   Geliked door 1 persoon

 7. Gatver!
  Om die reden wacht ik nog even.
  Privé.
  En zakelijk.
  Ons hostingbedrijf waarschuwde ons al, wacht even.
  Dat doe ik dan maar braafjes.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: