Zes weken vakantie – 6

Exact vijf weken nadat we thuis de sleutel omdraaiden om naar Spanje te vertrekken, draaiden we weer een sleutel om: die van onze vakantiewoning.

De dagen voordien hebben we gewikt en gewogen … langs welke weg zouden we eens naar huis rijden? Dezelfde route die we in de heenreis gereden hadden langs de Spaanse costa’s en de Autoroute du Soleil of via Zaragoza, Baskenland en Bordeaux naar het noorden.

Kiezen is altijd een beetje verliezen.

Ik ben iemand die nieuwe dingen wil zien en beleven. Zaragoza kennen we niet en voor wat ik erover gele zen had leek het me wel de moeite. Donostia-San Sebastián zijn we wel al geweest, maar ik had daar nog eens graag een txikiteo gedaan en dan nog een dag rondlopen in Bordeaux vond ik ook geen straf.

En toch … ik kon de zon en de sfeer van de Middellandse Zee nog niet achterlaten. Aangezien de weersvoorspellingen voor het noorden van Spanje miserabel waren, opperde ik ‘zullen we langs dezelfde weg terug rijden en twee nachten Barcelona doen’? Manlief, toegeeflijk als hij is, was direct akkoord. Het was nog wel een gedoe want de bevestiging van de hotelreservatie vermeldde in vette letters dat je auto geautoriseerd moet zijn om in de stad te mogen rijden. Een soort milieuvignet zoals in grote steden in Duitsland en Frankrijk. Gelukkig kon ik dat online regelen – todo en español – en zaterdagavond kregen we op de valreep de bevestiging dat onze auto goedgekeurd was.

Wat een heerlijke stad is het toch. Het was onze derde keer maar Barcelona verveelt nooit. Deze keer hebben we niets bezocht omdat we alles daar al minstens één keer bezocht hebben. Ons fijne hotel lag midden in de Barri Gòtic en dus heel centraal.

We hebben veel gelopen, d eerste (halve) dag 6 kilometer, op dag twee maar liefst 14 kilometer. Met tussenstops op terrasjes uiteraard. Heel raar, maar in een stad kan ik blijven gaan en word ik totaal niet moe. Laat mij 5 km stappen op de heide en ik ben kapot. Dat is voor mij gewoon te eentonig.

Ik had ook nog graag Lyon bezocht maar manlief wou liever al wat verder doorrijden zodat we Lyon voorbij zouden vóór onze volgende overnachting. Dus werd het Bourg-en-Bresse.

Tot net voor Lyon hebben we mooi weer gehad en toen kwamen we plots in de herfstkleuren terecht. Gelukkig is het droog gebleven tot we aan het hotel waren. Maar koud!! En eens we goed en wel ingecheckt waren regende het pijpenstelen. Al goed dat ik maar één nacht geboekt had in het (niet-zo-goede) hotel want veel zouden we er toch niet aan gehad hebben om daar nog rond te struinen.

Woensdag 3 november stonden de koppen echt naar huis. Als het dan toch moet, dan kan het niet snel genoeg gaan. We hebben nog wel genoten van de mooie rit op de A39 ‘Autoroute Verte’, het stuk tussen Bourg-en-Bresse en Dijon.

Bergachtig en 140 kilometer aan een stuk alleen maar bossen langs de weg, nu in mooie herfstkleuren. En in de verte de Alpen met de besneeuwde toppen. Geen spijt van die kleine omweg en gelukkig was het tot in Luxemburg droog.

Negen uur zijn we vertrokken in Bourg-en-Bresse en om vijf uur hadden we de 750 km achter de rug.

En nu nieuwe plannen maken.

Maar eerst nog die vervelende operatie …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

47 gedachten over “Zes weken vakantie – 6”

 1. Het was zo fijn om mee te reizen. Zalig om zo’n lange trips te kunnen maken. Hopelijk heb je jezelf een beetje kunnen opladen met pisitieve energie, nu je binnenkort terug onder het mes moet. Ik wens je heel veel sterkte Myriam.

  Geliked door 1 persoon

 2. In Barcelona ben ik maar 1x geweest en vond het geweldig, zo’n ruim gevoel stad, heel wat anders dan Rome het jaar erna dat vond ik zo beklemmend smal allemaal.
  Helaas zit stedenbezoek er niet meer in als 1 km al moeilijk lopen is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, dat wordt moeilijk dan. Hoewel het mij opviel dat er in Barcelona toch best wel wat gedaan wordt om het voor rolstoelers wat makkelijker te maken.

   Like

 3. Barcelona roept bij mij ook heerlijke herinneringen op. Een stad waar je je vrij en vrolijk voelt.
  Dit werd voor jullie een ongelooflijk mooie reis, lang ook. Ik weet niet of ik zo lang kan wegblijven?
  Laat nu rustig bezinken en ik 🤞🤞

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was voor mij ook genoeg hoor. We wilden in eerste instantie de terugreis nog enkele dagen langer maken, maar plots was het genoeg en konden we niet snel genoeg thuis zijn.

   Geliked door 1 persoon

 4. Als ik mocht kiezen, dan ging ik voor de route via San Sebastian en Bordeaux omdat het binnenland van Spanje me meer lokt dan de costa’s. Maar dan zie ik de foto’s van Barcelona, die snelweg in het groen en niet langs Parijs moeten, en ik zou toch voor jullie keuze gaan.
  Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. Dat kan niemand nog afnemen.
  Veel moed voor de operatie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Goh, het zou dan alleen voor Zaragoza geweest zijn dat ik de andere route had willen nemen want Baskenland, Bordeaux en die kant van Frankrijk hebben we al vaker gedaan. Ik weet ook hoe somber Baskenland kan zijn met slecht weer. De keuze was dus heel snel gemaakt!

   Geliked door 1 persoon

 5. dank je voor het mooie beeld verslag van jullie terug reis
  persoonlijk had ik wel door de binnenlanden van Spanje willen rijden en langs de kust verder naar het noorden
  ieder zijn/haar voorkeur
  suc6 met de OP en met nieuwe plannen smeden

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ook hoor. Waren de weersvoorspellingen anders geweest, dan hadden we dat ook gedaan. Maar het is op zich al geen ‘vrolijke’ regio en met slecht weer is het er heel somber. Dat wilden we nog even niet. Dat krijgen we nog genoeg.

   Geliked door 1 persoon

  1. Zeker weten. Baskenland, de Gironde, de Loire, … we zijn er allemaal al geweest (alleen Zaragoza nog niet). Maar dit is niet het goede seizoen voor die kant. Baskenland is in de zomer al niet de meest vrolijke regio. Het was kiezen tussen 12 graden en regen of 22 graden en zon. De keuze was snel gemaakt!

   Geliked door 1 persoon

 6. Wat lijkt me dat een heerlijke vakantie. Groot gelijk dat je alweer plannen maakt. Dat maakt die vervelende ingreep die je moet ondergaan misschien wat draaglijker. Veel goede moed.

  Geliked door 1 persoon

 7. Vakanties zijn fijn en jullie veel gezien ook, die bordjes eten haha heerlijk!
  Maar weer thuis zijn en nieuwe plannetjes smeden heeft ook wel wat 😉
  S6 voor je operatie en hopelijk kan het allemaal doorgaan…in deze tijd weet je maar nooit.
  Groetjes en fijne zondag

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, in deze tijd weet je maar nooit. Nu ja, ik hoef geen bed op intensieve want het is een dagopname. Ik ga er vanuit dat het gewoon doorgaat.

   Geliked door 1 persoon

 8. Barcelona lijkt me een prachtige stad maar ik ben er nog nooit geweest. Maar nu weer thuis dus, wel thuis! Wat fijn dat je die operaties toch redelijk goed uit je hoofd hebt kunnen zetten maar thuis ploft dat er natuurlijk weer mega hard in. Nu maar hopen dat het allemaal een beetje meevalt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Thuis is ook wel weer fijn hoor. Ik ben nog niet echt bezig met de komende operatie. Mijn verminkte mond baart me veel meer zorgen. Het wordt eerder erger dan beter. De artsen vinden allemaal dat het er goed uit ziet, maar het voelt helemaal niet goed. Zij kunnen natuurlijk niet voelen wat ik voel en dat is zeer frustrerend.

   Like

   1. De artsen bekijken het natuurlijk alleen vanuit hun vakgebied en dan kan het er best goed uitzien in hun ogen. Maar het zijn géén ervaringsdeskundigen en ik ben bang dat het lastig is je in te leven in waar de patiënt allemaal doorheen moet. Maar ik denk dat ze hun werk niet goed zouden kunnen doen als ze zich bij iedere patiënt in zouden leven in de problemen. Ze weten het natuurlijk wél met hun verstand, maar het gevoel staat dan maar op een laag pitje.

    Geliked door 1 persoon

    1. Het zijn gewoon techniekers en als alles er ok uitziet zit hun taak erop. Zo eenvoudig is het.
     Niemand kan ook voelen wat ik voel.

     Like

 9. Helaas is er dan met deze terugreis weer een einde gekomen aan jullie vakantie.
  Dank voor het delen van de verhalen en foto’s. Ik heb echt mee kunnen genieten!
  En ik gun jullie heel snel weer zo’n prachtige reis.

  Geliked door 1 persoon

 10. Voor mij is dat net het omgekeerde: ik kan me wel een paar uren amuseren in een stad, maar heb na een paar straten al loden benen. Terwijl ik vorige week donderdag nog 10km (allez goed, 100m minder volgens mijn stappenteller) aflegde op en over duinen en in rul en drijfzand. Het enige wat ik begon te merken op het einde, was dat ik ferme honger kreeg en niks bij had (de wandeling was een uur langer uitgelopen dan verwacht). Geconcentreerd bezig zijn met kijken en luisteren naar goed verstopte vogels leidt me beter af dan de drukte in een stad.

  Ik denk en hoop dat het maken van nieuwe plannen je helpt sneller te herstellen.

  Geliked door 1 persoon

 11. O heerlijk zo’n lange vakantie en lastminute kunnen beslissen waar je zin in hebt of waar het goed weer is… Jullie hebben er duidelijk van genoten 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: