Zes weken vakantie – 5

De twee dagen met lagere temperaturen van vorige week waren heel snel vergeten.

Zondagmorgen toen we naar de plaatselijke markt wandelden brandde de zon alweer in al haar hevigheid. Het is een grote markt, maar wij deden alleen het groente- en fruitgedeelte. Zoveel kleuren en geuren waar je heel blij van wordt. En overal mag je van alles proeven. Als je aan elke kraam proeft van wat er ligt, ik verzeker u, dan moet je niet meer eten ’s middags!

We zijn ook nog eens terug naar Villajoyosa (La Vila Joiosa in het Valenciaans) geweest. Oorspronkelijk was La Vila Joiosa een vissersdorp en het is bekend om zijn veelkleurige smalle vissershuisjes aan de strandboulevard. Waarom zijn de huizen gekleurd? Aangezien de muren niet van steen waren maar bloot werden gelaten, werden ze in felle kleuren geschilderd met de verf die overbleef na het schilderen van de boten. En het was meteen ook praktisch voor de vissers want vanaf de zee konden ze precies zien waar zij heen moesten om naar het thuisfront te gaan. Dat is tenminste het verhaal dat ik las op diverse websites.
Het historisch centrum van La Vila Joiosa heeft van die typische smalle straatjes en verder een gezellige boulevard en een heerlijk breed strand.

En op de terugweg naar onze tijdelijke thuis werden we nog op een mooie zonsondergang getrakteerd.

En dat was zo ongeveer het einde van het echt stralende weer. Meer wolken en gevoelig lagere termperaturen (al klaag ik niet over 22/23 graden eind oktober). Gisteren heeft het zelfs een paar uren écht geregend. Alsof het weer ons zei ‘het wordt tijd dat ge eens vertrekt hier’.

Veel hebben we dan ook niet meer gedaan. We zijn een paar uren gaan shoppen in La Zenia Boulevard, Wijnegem Shopping Center in het groot zeg maar. Een paar mooie pulls gescoord, dus ik kan er tegen voor de winter.

Onze vrienden zijn nog eens langs geweest. Zij zouden normaal gezien tot 20 november blijven maar … ze zijn niet gevaccineerd en toen ze hoorden dat we in België vanaf nu voor van alles en nog wat een coronapas moeten hebben, besloten ze heel snel om hun tickets om te boeken en tot net voor de feestdagen te blijven. Met een eigen huis hier is dat gemakkelijk.
Corona lijkt hier heel ver weg!

Verder hebben we nog wat gerelaxt op onze en andere terrassen. Met een hapje en een wijntje. Gewoon gezellig. Uitbollen, noemen ze dat.
En manlief zwom nog iedere dag zijn (+)2000 meter.

Playa La Caleta, Cabo Roig

En terwijl u dit leest zijn wij onderweg terug naar België.

Snik! 😢 Ik had ook nog wel wat willen blijven.

Welke route we uiteindelijk gekozen hebben? U leest het zondag in de laatste aflevering van mijn reisverslag.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Zes weken vakantie – 5”

 1. Het vissersdorp is heel mooi met de vele kleuren en kleine steegjes. Daar zou ik ook graag rondkuieren. Een mooie reis loopt op zijn einde. Blij dat jullie echt hebben kunnen genieten, ook was het aanvankelijk wat gemengd.
  Wen alvast aan de koude en nattigheid die hier op het programma staat. Maar ik wil je vooral niet ontmoedigen 😉

  Like

  1. Nee, geen QR-code gedoe in Spanje.
   Ze moeten zich telkens laten testen voor ze een vlucht naar Spanje nemen. Dat is (voorlopig) alles.
   Ik vind het eigenlijk wel knap dat ze zich niet laten ompraten en hun gevoel volgen. Ik ben gevaccineerd om mijn vrijheid terug te krijgen, zoals de meeste mensen.

   Like

    1. Zij hebben er hun redenen voor. Hun dochter heeft een auto-immuun ziekte ‘dankzij’ een vaccin in haar kindertijd.
     Ik vind het knap dat zij niet bezwijken onder de druk. Het maakt hen het leven alleen maar moeilijker.
     Ik ben ook van mening dat het virus nu maar eens zijn gang moet gaan nu we met zovelen gevaccineerd zijn. Immuniteit opbouwen noemen ze dat. Straks kunnen we nergens meer tegen.

     Like

 2. Een prachtige plaats, trouwens de hele omgeving is mooi. Wij hopen in januari weer te kunnen vertrekken voor 3 maanden naar dit heerlijke oord of er ergens in de buurt. Veilige thuisreis!!

  Geliked door 1 persoon

 3. achteraf zie je er zeker niet tegenop , ja op de terugkeer 🙂
  mooie huisjes en zo te zien een leuk stadje
  veel lekkers te eten ook , ja en dan die temperatuur 🙂
  goede thuis reis

  Geliked door 1 persoon

 4. Jouw verslagen zouden mij ook nog zin doen krijgen om zo eens een paar weken te gaan. Dat pakken ze jullie niet meer af Myriam. Fijn dat je er uiteindelijk toch deugd van had.

  Geliked door 1 persoon

 5. Al die mooie soorten fruit en groenten…
  Een mooi verhaal over dat vissersdorp. Zou wel eens kunnen kloppen van die kleuren. Heerlijk genoten hebben jullie en nu op slow motion terug huiswaarts. Was fijn lezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: