Zes weken vakantie – 4

Mijn vorig weekoverzicht stond nog maar pas online toen het begon te druppelen. Regendruppels, jawel. Gelukkig duurde het niet lang.

Toch is ook hier in het zuiden de herfst ingetreden. Niet wat betreft de temperatuur. Die is nog altijd zeer aangenaam, zo’n 24 tot 27 graden, met donderdag een uitschieter naar 31 graden! (*) We eten nog drie keer per dag buiten (*) en manlief gaat nog dagelijks voor dag en dauw een uur zwemmen. Met maanlicht en tot de zon opkomt.

(*) Dat schreef ik donderdagavond want vrijdag stonden we op met een (letterlijk) bangelijk onweer, veel regen en een temperature drop naar 21 graden. Drie keer per dag buiten eten lijkt vanaf nu dan ook verleden tijd.

Op de stranden lijkt de zomer wel voorbij. Een aantal chiringuitos zijn dicht, de ligbedden zijn weggehaald. We weten dat, dat was ook tijdens onze vorige verblijven aan de Costa Blanca in de maand oktober het geval. Eens de nationale feestdag voorbij (12 oktober) lijkt ook de zomer voorbij voor de Spanjaarden.

Het fruit aan de struiken begint mooi kleur te krijgen en tegen de tijd dat we hier vertrekken, over een week, zullen alle citrusvruchten meer kleur vertonen.

We hebben het enorm getroffen met ons rustig appartement. Geen buren, noch links, noch rechts, noch beneden ons. Boven ons zou moeilijk zijn want daar is ons dakterras. Maar er is – voor mij dan – ook een nadeel aan deze locatie. Het is ver overal vandaan en er is weinig bijzonders te zien in deze contreien. Ik wil verkennen en ontdekken, ik heb echt geen zittend gat. De steden Lorca en Albacete zijn niet zover hier vandaan, maar daar is blijkbaar geen hol te zien. Dat gaan we dus niet doen.

In 2019 zaten we aan de Costa del Sol, vlakbij Málaga, Marbella, Estepona en niet al te ver van Córdoba waar we toen drie dagen geweest zijn.
Het jaar voordien hadden we een huis in Moraira en het jaar daarvoor in Dénia. Allebei zeer gunstig gelegen ten opzichte van Valencia en leuke kustplaatsen zoals Jávea, Altea, Benissa, Villajoyosa, … Toen zijn we ook drie dagen naar Toledo geweest.
De gezellige stadjes, die mis ik hier wel.

Toch houden we ons wel bezig hoor.

We hebben gewandeld aan de Salinas van Santa Pola, een stuk over het strand en op de terugweg vlak naast de immense zoutbergen. We hebben ook in de verte flamingo’s gezien op de lagune. Op zo’n moment heb ik dan wel spijt dat ik mijn camera niet bij heb. En een verrekijker.

Nadien zijn we naar Elche gereden. Elche is bekend om zijn enorme palmboombossen, het merendeel dadelpalmen. Er zouden tussen de 200.000 en de 300.000 palmbomen staan, verspreid over talloze boomgaarden. De Palmeral de Elche werd in 2000 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.
Gezien mijn liefde voor palmbomen hebben we enkele van deze perfect onderhouden horta’s bezocht. De mooie Huerto del Cura hadden we vijf jaar geleden reeds bezocht. Ook hebben we weer super lekker geluncht aan een belahelijk lage prijs.

We zijn ook een dag naar Cartagena geweest. Cartagena is een leuke havenstad, en er lag toevallig een gigantisch cruiseschip aan de kade: de Aida Perla. Ik ben het eens gaan opzoeken want in Antwerpen liggen er ook wel eens cruiseschepen aan de kade maar zo’n gevaarte had ik nog nooit gezien. Het schip is 300 meter lang, 37 meter breed, en heeft een capaciteit van 3.400 passagiers en 900 bemanningsleden. Het leek van veraf eerder op een groot flatgebouw dan op een schip!
Cartagena dan. Heel de stad leek wel onder renovatie. Het Teatro Romano, het Anfiteatro, enkele mooie casas in de stad. Gelukkig bleef er nog wel wat over om foto’s van te maken (zie slideshow).

We hebben onze stadswandeling gedaan maar waren er al rond de middag terug weg. Naar Puerto de Mazarrón, een gezellige jachthaven waar we wat gegeten hebben. De weg er naartoe was heel mooi: een bochtige smalle weg door de bergen met aan het einde een prachtig uitzicht op de blauwe zee.

Niet zo ver van Mazarrón vind je ook de Erosiones de Bolnuevo (Gredas de Bolnuevo). Op de foto’s zag het er spectaculair uit: uitgesleten rotsen in grillige vormen. De realiteit liet ons twee grillig gevormde rotsen zien en dat was het. Het is een Natuurlijk Monument en je kan er dus niet in. Maar we hebben het gezien, en hebben ons dan maar naar de chiringuito op het strand begeven.

Zaterdag zijn we uit eten geweest met onze vrienden. De vriendin was jarig en dat hebben we goed gevierd. Eerst bij hen thuis geaperitiefd, nadien zeer lekker gegeten in een restaurantje aangeraden door mijn plaatselijke kinesiste. Waar kine al niet goed voor is!
Er kwam wel nog een spannend einde aan ons uitje. Bij de terugkeer van het restaurant botsten we op een rotonde op een controle van de policía local. Minstens 10 politieauto’s en evenveel agenten. Natuurlijk werden wij eruit gepikt voor een controle. ‘Documentos y permiso‘ klonk het nogal bars. Na het overhandigen van het gevraagde hebben we daar nog minstens een kwartier gestaan terwijl de agent rondjes rond de auto wandelde al tokkelend op zijn telefoon. Na nog enkele telefoongesprekken kregen we de papieren terug en zei hij ‘internet problems‘ … Duh!

We beginnen aan onze laatste week en waar ik in het begin nog twijfelde of ik het hier een maand zou uithouden heb ik nu al spijt dat we niet nog een extra maand geboekt hebben.

We gaan ook stilaan moeten beslissen langs welke weg we terug naar huis rijden. Ik heb wel zin om over Zaragoza en San Sebastián te rijden. San Sebastián zijn we al geweest maar Zaragoza lijkt me de moeite om te bezoeken. Maar ook Lyon spreekt me wel aan. Keuzestress!

U leest het te zijner tijd wel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Zes weken vakantie – 4”

 1. Wat een pracht aan mooie foto’s. Zo kom ik ook eens in Spanje!
  Had ik het niet voorspeld dat eens je over de helft bent dubbeldik geniet van de vakantie😉?
  Super dat jullie je er zo goed voelen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier een maand in het appartement zitten zonder iets te doen/zien, dat zou ik niet kunnen. Ik verzin nog wel iets om van de week nog te gaan bezoeken …

   Like

 2. Tijd vliegt hè. Zo wil(de) ik nooit langer dan anderhalve week aan een stuk naar onze plek in Oostenrijk. Maar tegenwoordig zijn twee weekjes me al te kort. We waren er zó vaak, in ieder jaargetijde en nog steeds zijn er mooie (wandel)plekken te ontdekken en verveelde ik me nog nooit.

  Geliked door 1 persoon

    1. Kan niet. Het appartement is bezet de rest van de winter. En mijn kleinzoon is jarig 15 november. Vorig jaar is er al geen feestje geweest vanwege de pandemie, dus dit jaar gaan we dat zeker vieren (hoewel, met de vierde golf die eraan komt????)

     Like

 3. Wat goed om te horen dat je éigenlijk nog wel een week extra zou willen blijven. Ik neem aan de vakantie je ook goed gedaan heeft.. Met die keuzestress komt het vast ook wel goed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn te lezen dat je nu niet meer weg wil na een wat lastig e start.
  In Lyon zijn natuurlijk ook erg veel goed restaurants. Ik ben eens in de Morvan in een dorpje geweest met heel veel bekende en sterrenrestaurants was daar echt bekend om. Maar weet de naam niet meer, begon met een S dacht ik

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh heerlijk 6 weken weg…en dan behaaglijke temperaturen.
  Zou bijna jaloers worden.
  Wij zijn meer van de Griekse eilanden maar om nu te vliegen vinden we toch niks dus we wachten nog even.
  Eerst nog een weekendje weg met de kinderen en kleinkinderen…daar verheug ik me wel op
  Groetjes en geniet ook je thuisreis

  Like

  1. Neen, vliegen vonden wij ook nog te vroeg. Daarom is het ook een zesweekse vakantie geworden. (Bijna) twee weken voor de reis uitgetrokken. Wat trouwens ook heel prettig was. Zo ziet een mens nog eens wat onderweg.

   Geliked door 1 persoon

 6. Volgend jaar zouden wij misschien enkele dagen naar Spanje gaan, in de buurt van Benidorm waar de grootouders van het lief dan een paar maanden zitten. Enige tips over de regio, vooral waar het best is om een B&B te zoeken zodat we inderdaad niet ver moeten zoeken naar leuke dingen om te doen in de buurt? Je bent er precies al op verschillende plekken geweest 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn er inderdaad al op verschillende plekken geweest.
   Eerste tip: niet in Benidorm zelf logeren. Té toeristisch en veel te druk. Ook helemaal geen mooi stadje.
   Wij zijn nogal fan van Altea, Benissa, Moraira (tss 10 en 35 km ten noorden van Benidorm). Daar is het achterland ook heel mooi. Bij wijze van spreken aan de ene kant van de kustweg de zee (veel mooie kleine baaitjes) en aan de andere kant de bergen. Villajoyosa (ten zuiden van Benidorm) is ook nog wel leuk. En Guadalest is tof als uitstap.
   En als je dan toch daar bent en nog nooit in Valencia bent geweest, dan moet je dat beslist meepikken. Heerlijke stad!
   Oh, ik zou zo alweer terug willen vertrekken!

   Geliked door 1 persoon

   1. Haha ik hoor het, gij zijt er uw hart verloren! 🙂 Superbedankt voor de tips, ik ga ze zeker meenemen als we gaan boeken! Valencia ben ik vorig jaar geweest, net toen de noodsituatie werd afgekondigd en alle winkels en museau sloten owv covid. De stad heeft dus nog een herkansing nodig en het leek inderdaad ideaal om dat dan te combineren!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: