Zes weken vakantie – 3

Alweer een week voorbij. De tijd vliegt!

Zondagmorgen hebben we de fiets genomen en zijn we naar de markt hier in de buurt gefietst. Een mini ritje door de citrusvelden maar aangezien het hier overal vals plat is en ik al in geen jaren nog met een gewone fiets gereden heb, viel het toch tegen. Maar goed, de smaakvolle tomaten van Mazarrón en het zongerijpt fruit waren het dubbel en dik waard. Al vrees ik dat de fiets voor de rest van onze tijd hier in de garage zal blijven.

’s Avonds gastronomisch diner. Het was subliem. Zeer fijne keuken, mooie producten, met zorg opgemaakte borden, … Het verwonderde ons dan ook niet toen we hoorden dat er een Belgische chef aan het roer staat van Sunset Beach.
Vijf gangen plus amuses en koffie met friandises. En dat voor 40 euro. Zo’n menu kost in België het dubbele. Wij worden gelukkig van lekker eten en ik werd gelukkig van het feit dat ik, op de beetgare groenten en de friandises na, alles kon eten.

Diner (het oktober menu staat online)

Ik probeer ondertussen mijn mindset te veranderen. De negativiteit moet stoppen of ik ga er onderdoor. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar maandag zijn we dan toch naar Murcia gereden en hebben we een dag door de stad gedwaald. Leuke zuiderse stad met veel mooie gebouwen (zie slideshow). En veel kerken uiteraard, want we zijn in Spanje. Het heeft me deugd gedaan.

Murcia is, net zoals zoveel andere Zuid-Spaanse steden, ooit gesticht door de Moren. Helaas is daarvan niet veel meer terug te vinden. Geen alcázar, geen moskee zoals in bv. Córdoba of Sevilla. Maar wel, zoals gezegd, nog veel mooie gebouwen en pleinen. En we hebben lekkere originele tapas gegeten in La Capital de la Gastronomía 2021.

Wat opvalt hier, zowel in de straten in Murcia als eigenlijk overal, is dat heel veel mensen – voornamelijk Spanjaarden – nog een mondmasker dragen. En dat in die warmte én in openlucht???

Dinsdag vroeg opgestaan – voor mijn doen toch – na enkele uren wakker liggen. Net op tijd voor een schitterende zonsopgang. We hebben er een ‘thuis’dag van gemaakt. Wasje gedraaid, met de stofzuiger rondgegaan, boodschappen gedaan en gerelaxed op ons dakterras. Het is, a propos, nog altijd stralend weer! Wel zijn de nachten al frisser en dat is ook te voelen aan het zwembadwater. Maar mijn man trekt nog moedig zijn banen vroeg in de morgen terwijl ik me nog eens omdraai.

Woensdag terug kine. Ik kreeg weer direct een reactie na de behandeling. Alles in en rond mijn mond begint dan hard te ‘werken’. Een heel onaangenaam gevoel dat zo’n dag of twee, drie blijft hangen. Niets aan te doen. Ik heb het thuis ook altijd.
Na de kine zijn we lekker gaan lunchen en nadien heb ik een veel te grote coupe ijs gegeten. Ik was er wat ongemakkelijk van. Eigen schuld…

Donderdagmorgen al op tijd op pad om te gaan wandelen in het Parc Natural de La Mata. Het is een mooi gebied, alleen jammer dat je niet tot aan de zoutmeren geraakt. Je zou erin mogen baden (drijven), maar we moeten eerst nog zien te vinden langs waar we erin kunnen.

’s Namiddags zijn we naar La Manga del Mar Menor gereden.
De regio Murcia ligt aan twee zeeën: de Middellandse Zee en de Mar Menor (kleine zee). Beide zeeën worden gescheiden door La Manga, een landtong van 22 kilometer lang en een kleine 100 meter breed op het smalste deel. Er loopt een brede weg in het midden (de Gran Vía de La Manga) met aan beide zijden grote hotels en appartementen, het ene naast het andere. Zowel de Mar Menor als de Middellandse Zee hebben overal prachtige zandstranden en hoewel het voor ons nog zomers aanvoelt was het er totaal uitgestorven. Met enige moeite vonden we een terras waar we wat gedronken hebben en een praatje met de ober leerde ons dat hier geen overwinteraars komen. Haast niet te geloven!
Een print screen van google maps om te verduidelijken hoe die Mar Menor eruit ziet.

Vrijdag was het licht bewolkt toen we opstonden. En fris. Maar 19 graden!
Wat gaan we eens doen vandaag? Alvast de strijk want die lag nog te wachten na de was van dinsdag. Boven op het dakterras was het toch wel lekker om die klus te klaren. Hij zijn deel, ik het mijne. Zo doen we dat thuis ook. Ik heb een moderne man. De zon prijkte alweer hoog aan de hemel nog voor de strijk gedaan was. Zo gaat dat in Spanje.

In de namiddag probeerden we bij de Salinas de Torrevieja te komen. Hoge bergen opgehoopt zout dat uit de zoutmeren gehaald wordt. Alles is omheind en we kwamen niet eens in de buurt om een foto te nemen. Achteraf las ik dat er een toeristentreintje rijdt en dat je aan het einde van de rit in het winkeltje zout kan kopen. Niet echt ons ding. Dat zout kopen we, mochten we dat willen, wel in de supermarkt.

’s Avonds aten we een kreeftenmenu in het restaurant waar we ook zondag gegeten hebben. Alweer een heerlijk menu, maar het prutsen aan zo’n beest doe ik toch liever thuis. En eerst genoten we nog van een schitterende zonsondergang.

Zaterdagmiddag zijn we nog eens naar Alicante geweest. Niet de meest interessante stad, maar wel fijn om er nog eens rond te lopen.

Dat was mijn/onze week.

Alle foto’s © MyriamC.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

37 gedachten over “Zes weken vakantie – 3”

 1. Zo een aantal weken daar zijn moet ideaal zijn voor een hernieuwd taalbad Spaans. Of valt dat tegen?
  Mooie foto’s Myriam. Ik hoop dat het gemoed ondertussen ook weer wat mee wil.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat Spaans taalbad, dat valt tegen maar dat wisten we al van vorige keren. We zitten hier in een toeristische streek en ook al begin je zelf in het Spaans, negen van de tien krijg je antwoord in het Engels. In de steden is dat wel minder, zelfs in de bekende steden als Sevilla of Granada. Maar eens je aan de kust zit, kan je je Spaans even goed vergeten.

   Like

 2. Het was echt genieten van al deze prachtige foto’s, zowel de markt als de stad Murcia en het natuurreservaat zijn zalig om zien.
  Geniet nog van wat rest van jullie vakantie !
  Groetjes,
  Rudi

  Geliked door 1 persoon

 3. een mooi verslag Myriam in woord en beeld
  er is daar genoeg te doen en zien , jammer dat je niet bij die zoutvlakten kan komen , lijkt me wel wat een uurtje er in drijven
  maar jullie amuseren je heerlijk begrijp ik wel , en zijn ook lekkere eters mmmm
  hopelijk geraak door deze mooie uitstapjes wat van de negative gedachten af
  rustige zondag groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Die landtong lijkt me wel mooi. Als ik het goed bekijk moet je dezelfde weg terug?

  Lekker eten en drinken, zon en water, terrasjes, wij zijn net als jullie fan. Met de gewone fiets zou ik het ook niet meer zien zitten vrees ik.
  De vele rode en witte bloempotjes vind ik schitterend.

  Soms denk ook ik hier eens na over een lange vakantie naar de zon in de herfst of winter, maar ik vrees dat ik te snel heimwee zou krijgen. En daar wij niet met het vliegtuig gaan, moet je dan sowieso al veel reisdagen incalculeren.

  De te grote ijs, het is je gegund, liefst zonder ongemakken 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dezelfde weg terug op de landtong.
   Ons plan, vroeger, was om drie of vier maanden te gaan overwinteren na ons pensioen. We zijn 5 jaar geleden begonnen met één maand en dat is voor mij lang genoeg. Daar hebben we het ook sindsdien bij gehouden. Dit jaar zal het twee weken langer zijn omwille van de reistijd (die ik trouwens als zeer prettig heb ervaren).

   Geliked door 1 persoon

 5. Mooi verslag Myriam, fijn dat je ook kunt (proberen te) genieten door (te proberen) je mindset te veranderen, al zal dat heel wat energie kosten. Ik bewonder je moed, hou ‘m erin!

  Like

 6. Murcia ziet er prachtig uit. Terwijl jullie daar verder genieten begint hier de herfst serieus door te breken. Kortere, koude dagen en bomen die hun loof verliezen. Geniet tot het laatste moment.
  Zit niet in met die ‘negativiteit’. Als jij er met al wat je overkomt/overkwam niet eens last mag van hebben, dan mag niemand dat. Opkroppen heeft ook geen zin, maakt het alleen maar erger.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een fijne week, ik volgde ze al via IG maar hier eens alles samen. Het heerlijke eten doet het water in de mond lopen… oh krijg er echt zo’n zin van. Jammer van dat zoutmeer, zou wel eens fijn zijn om je te laten drijven. Niet dat ik dat durf maar jij waarschijnlijk wel.
  Laat je er niet aan ten onder gaan Myriam, het is daar onder geen prettig leven en ik weet waarover ik spreek. Maar begrijp goed dat je niet overloopt van positiviteit. Wist ook niet dat je zoveel last nog na je behandeling had en nog eens na de kiné. Absoluut niet fijn. Maar je bent een prachtmadam!

  Geliked door 1 persoon

  1. Vooral mijn man zou graag eens drijven. Ik niet hoor, ik verzuip sowieso.
   Ik had er ook geen idee van dat ik zoveel nalast zou hebben. Ik genees heel slecht blijkbaar, maak heel veel littekenweefsel en dat zit overal in de weg. En daar is niks aan te doen. Ik zou nog een hersteloperatie moeten krijgen maar ze wil er niet aan beginnen omdat de kans groot is dat ik dan nog weer nieuwe littekens krijg. Dat dit voor de rest van mijn leven is, daar heb ik het heel moeilijk mee.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat zijn geen goede berichten als je die te horen krijgt. Het is niet opbeurend en de mond is toch wel een heel gevoelig gebeuren. En ja de rest van je leven en je bent nog jong…
    Zie je man al drijven Myriam, denk even daar aan en misschien een glimlachje 🙂 ?

    Geliked door 1 persoon

 8. Wat fijn dat het je lukte de knot om te zetten en ( binnen de mogelijkheden) toch te genieten van de vakantie. Wat een prachtige foto’s, alleen al voor die zonsondergang zou ik er wel even willen zitten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Meer kun je niet doen, Je wordt uiteindelijk dagelijks geconfronteerd met alles waar je liever niet aan zou denken. Ik vind het dapper hoe je het allemaal doet. Er het beste van maken betekent helaas nog niet dat het helemaal geweldig is. Dát herken ik wel.

    Geliked door 1 persoon

 9. Fijn dat het inmiddels toch een beetje lukt om te genieten. Wat is het prachtig daar. Ik krijg er zelf helemaal een vakantiegevoel van!
  (Maar dan kijk ik uit het raam, zie de regen, en is dat gevoel weer verdwenen. Haha!)

  Geliked door 1 persoon

 10. Zalig om die foto’s te mogen zien

  Geniet ervan

  Nog 6jaar en dan mag ik op pensioen

  Ons plan is dan om 3 maanden te gaan overwinteren in de zon ☀️
  (Jan, feb, maart)

  Groetjes Saskia

  Geliked door 1 persoon

  1. Merci.
   Drie, vier maanden overwinteren … dat was vijf jaar geleden ook ons plan. Maar de ervaring leerde al snel dat één maand van thuis weg voor mij meer dan voldoende was. En zo hebben we het tot nu toe ook altijd gedaan. Een maand weg in oktober en een mooie (verre) reis in januari of februari.

   Like

   1. Ik ben sinds de vakantie uit mijn slaapritme geraakt en inderdaad helpt de volle maan écht niet om daar weer in te komen. Gevolg: ik loop er momenteel een beetje als een zombie bij. Vannacht werd ik wakker en kon niet meer in slaap komen van de schele hoofdpijn, dus ben ik maar opgestaan om een pijnstiller te nemen. Meteen ook even mijn bloeddruk gemeten, want ik duizelde bijna de trap af. Voor iemand die normaal zo’n 12 – 13 bovendruk heeft, was de gemeten 18 toch wel ineens wat veel. Hopelijk pak ik mijn slaapritme snel weer op, want dit sloopt me wel een beetje.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja, als het te lang duurt functioneer je ook gewoon niet meer. Ik weet er alles van!
     Ik heb het vroeger zodanig erg gehad – dan sliep ik vaak maar 3 uren op een nacht – dat ik ’s middags moest stoppen met werken omdat ik een volledige blackout had. Gelukkig was ik freelancer en kon ik mij dat permitteren. Nu slaap ik soms nog slecht, maar ik heb er geen last meer van. Ik moet me overdag niet meer concentreren en dat maakt toch een heel groot verschil. Ook het feit dat ik me er niet meer druk in maak maakt een levensgroot verschil.
     Ik hoop dat je snel je ritme terugvindt.

     Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: