1000 vragen aan jezelf #50


981. Draag je sieraden met een speciale herinnering?
Een trouwring. Niet mijn originele maar een die aan mijn vinger geschoven werd vorig jaar, toen we 44 jaar getrouwd waren, als symbool van een nieuw begin na mijn kankeroperatie.

982. Hoe ziet je auto er vanbinnen uit?
Redelijk netjes. Afval (snoeppapiertjes van manlief, lege flesjes, …) wordt in een plastic tas gestopt die tussen voor- en achterbank staat en die wordt met enige regelmaat geledigd. En als we naar de carwash gaan, dan wordt de auto vanbinnen en vanbuiten gepoetst.

983. Heb je de afgelopen vijf jaar nieuwe vrienden gemaakt?
Vrienden … Ik heb zeker een aantal fijne mensen leren kennen de afgelopen jaren maar een ‘vriend’ is voor mij veel meer dan iemand waar je goed mee overeenkomt. Met mijn vrienden deel ik mijn verleden (en hopelijk ook mijn toekomst). Dit wil zeggen dat ik pas over jaren zal weten of de mensen die ik de afgelopen vijf jaar heb leren kennen ook echte vrienden zijn.

984. Wie ben je als niemand kijkt?
Mezelf mag ik hopen.

985. Wat is tegenstrijdig aan jou?
Ik zet mijn joker in.

986. Wanneer verbaasde je jezelf?
Tijdens de lockdown. Dat ik zo punctueel de regels gevolgd heb. Moet wel door de angst geweest zijn, want zo volgzaam ben ik normaal niet.

987. Leen je makkelijk spullen uit?
Neen, en dat wordt me eigenlijk ook weinig gevraagd. De enige die wel eens iets leent is mijn zoon. Het geleende terugkrijgen is meestal een probleem. Oops, weer vergeten …
Komt het jou ook bekend voor?

988. Ben je goed terechtgekomen?
Ja hoor.

989. Wat is je koosnaam voor je partner?
Schat. En scha-h-at als hij niet direct luistert.

990. Wie of wat geeft je altijd een goed gevoel?
Ik word goedgezind van de zon, van de bloemen in onze tuin, van een mooie fietstocht, …

991. Hoe laat je mensen weten dat ze bijzonder voor je zijn?
Door er voor hen te zijn als ze me nodig hebben.

992. Waar ben je het meest tevreden over?
Een moeder is pas tevreden als ze ziet daar haar kinderen tevreden en gelukkig zijn. Ik zie nu met eigen ogen dat mijn zoon gelukkig is en dat hij zijn weg gevonden heeft in het leven. Na zijn moeilijke start en de daarmee gepaard gaande strijd is dat een heel groot cadeau.

993. Wat is het mooiste cadeau wat je ooit kreeg?
Zie vraag 992.

994. In wie heb je blind vertrouwen?
In mijn man, in mijn zoon.

995. Wat voelde aan als een warm bad?
De zorg van mijn man, onze kinderen en vrienden tijdens mijn ziekte en tot op de dag van vandaag.

996. Wat is het spannendste wat je ooit hebt meegemaakt?
In het buitenland (Zuid-Frankrijk) vaststellen dat je geen cash geld meer hebt en dat je je cheques (jaja, 40+ jaar geleden ging je met een cheque geld afhalen in de bank) en kredietkaarten thuis op de kast hebt laten liggen. Gelukkig zijn wij van die bangeriken die altijd een reisverzekering afsluiten. Die mensen hebben ons met één telefoontje gerustgesteld en ervoor gezorgd dat wij binnen de twee dagen cash geld in handen hadden.

997. Wat is een enorme troost?
Dat er mensen zijn die voor me klaarstaan als ik ze nodig heb.

998. Wat had je nooit van jezelf gedacht dat je het zou kunnen?
Stoppen met roken. En op zich was het helemaal niet zo moeilijk. Het was gewoon het juiste moment.

999. Wat kun je vandaag nog veranderen?
Ik kan een betere oma zijn dan dat ik een moeder was.

1000. Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?
Ik hoop dat ik er dan nog ben en ik hoop vooral dat we dan nog met twee zijn. We zullen dan allebei 77 zijn. Ik hoop ook dat we tegen die tijd nog een beetje kunnen reizen, nog kunnen genieten van fietstochtjes, van uit eten gaan. Kortom, ik hoop dat we dan nog kunnen wat we nu kunnen.

————————————————————–

Dit was het.
1000 vragen!
Trouw heb ik vijftig weken lang twintig vragen beantwoord. Niet altijd gemakkelijk want er waren er veel bij die me niet lagen, of die te belachelijk waren voor woorden. En toch doorgezet. That’s me.

 

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #50”

        1. Ik maak er het beste van maar dat is het dan wel. Ik ben heel tevreden met wat ik gehad heb en zo mooi wordt het nooit meer. En eigenlijk doe ik het liever niet voor minder.

         Geliked door 1 persoon

 1. Hoop zo dat 1000 voor je uitkomt en dan nog eens 10.
  Wij zijn nu begin 70 en hopen er zeker nog 10 bij te leven.
  Er ware hele leuke vragen bij en ook onbegrijpelijke.

  Nr 985 kan ik wel beantwoorden: ik ben aan de ene kant heel zorgzaam en geduldig. Maar ik kan ook erg hard zijn (vinden sommige mensen) en zeer maar dan ook zeer ongeduldig. En soms ook wispelturig.

  Geliked door 1 persoon

 2. ha die Myriam
  ja die nare ziektes gooien veel roet in het eten , en het reizen
  hopelijk kan het een ander jaar gebeuren die vast en zeker mooie rondreis
  de pps liet een klein beeld van Botswana zien , en wie weet komt er bij de N wel 1 van Namibië

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om je antwoorden te lezen! Ik ben ook met zo’n serie bezig en pas ze af en toe aan, want sommige zijn echt te belachelijk voor woorden, zoals je schreef! Stoppen met roken, 3x gedaan, 3e keer zonder enige moeite, dat is nu 22 jaar geleden. Ben nog steeds blij dat ik niet meer rook en ook nooit meer de behoefte voel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik lees bij jou inderdaad vragen die in mijn lijst niet zijn voorgekomen.
   Ook ik ben heel blij dat ik gestopt ben met roken.

   Like

 4. Wow! Proficiat! 🙂 Ik hoop dat het je een goed gevoel geeft dat je doorgezet hebt.
  Ik moest eens warm glimlachen bij 995, uit herkenning. Doet zo’n deugd hè.

  Geliked door 1 persoon

 5. 981. Die van ons zijn ook niet meer de originele, wegens gestolen tijdens een inbraak in ons vorige huis. Mijn man droeg de zijne niet omdat sieraden een risico opleverden bij zijn werk. Die van mij lag ook thuis, vanwege een verwonding aan mijn hand. We hebben er dan nieuwe laten maken van oude sieraden die de dieven niet gevonden hadden (communie-armbandje etc.)

  998. Idem hier. Opeens was het over. Een jaar later vond ik nog een aangebroken pakje sigaretten in een weinig gebruikte handtas en ik kan nog wel een paar jaren verder met de aanstekers voor de weinige kaarsjes die ik gebruik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb nog verschillende jaren een pakje sigaretten hier in de schuif bewaard voor het geval dat. Gelukkig nooit nodig gehad en nog altijd blij dat ik van die verslaving vanaf ben.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: