1000 vragen aan jezelf #48


941. Wat is je favoriete Youtube filmpje?
Dat heb ik niet. Ik kijk niet vaak naar Youtube filmpjes. Om te zeggen, vrijwel nooit.

942. Wat doe je als je verdrietig bent?
Dan trek ik mij terug en wil ik liefst alleen zijn.

943. Wat is het belangrijkste wat je van je ouders leerde?
Respect, eerlijkheid, …

944. Onderhandel je vaak met jezelf?
Als in wikken en wegen om keuzes te maken? Neen, ik kan heel snel beslissingen nemen. Ben absoluut geen twijfelaar.

945. Waarin zijn mannen beter dan vrouwen?
Mannen zijn rationeler, hebben een beter ruimtelijk inzicht (behalve die van mij dan), kunnen beter focussen dankzij hun ‘nothing box‘.

946. Waarin zijn vrouwen beter dan mannen?
Vrouwen zijn stressbestendiger, praktischer van aard, kunnen beter inparkeren en koffers pakken, om maar iets te noemen.

947. Op een schaal van één tot tien: Hoe gezond eet je?
Ik durf mezelf een 8.5 geven. Veel afwisseling, veel groenten, fruit, gezonde vetten, weinig suikers, weinig vlees, …

948. Waar heb je onlangs je excuses voor aangeboden?
Ik kan dikwijls heel ‘ambetant’ zijn.

949. Wat is je bijnaam?
Die heb ik niet voor zover ik weet.

950. Ga je af op je gevoel of ratio?
Eerder op mijn gevoel. Al is de ratio ook nooit ver weg.

951. Op wie was je onlangs jaloers?
Op niemand in het bijzonder.

952. Wat vond je ontroerend aan het aanzoek van je partner?
Er was geen aanzoek. We hebben gewoon samen beslist dat we zouden trouwen.

953. Wanneer raakt je geduld op?
Heel snel.

954. Wat zou je nog tegen die ene pestkop willen zeggen?
Ik ben nooit gepest.

955. Ben je een optimist, een pessimist of een realist?
Ha, da’s een goeie! Ik ben alledrie.

957. Welk zelfgemaakt toetje is altijd een succes?
Chocolademousse, lime posset, citroen pavlova, …

958. Wie speelt er een belangrijke bijrol in je leven?
Mijn beste vriendinnen.

959. Welke gebeurtenis heeft een enorme indruk op je gemaakt?
Daar moet ik eens diep over nadenken.

960. Ben je toe aan verandering?
Heel erg.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

27 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #48”

 1. Ik geloof niet in het feit dat ‘mannen’ beter zouden zijn in sommige dingen dan ‘vrouwen’ en omgekeerd. Ofwel zijn mijn schat en ik in een verkeerd lichaam geboren :).

  Like

 2. YouTube is bij mij zowat de meest gefrequenteerde website. Wat ik aldaar al niet ontdekt heb; heerlijk!
  Mannen en vrouwen moeten niet voor elkaar onderdoen; het zijn beiden gewoon mensen met kwaliteiten en gebreken, met gaven en onkundigheden.

  Geliked door 1 persoon

 3. IK vind veel weer van mezelf in jou antwoorden. Ik ben bij mensen bij wie ik me op mijn gemak voel een echte babbelkont al kan ik ook goed een luisterend oor zijn.. Maar bij verdriet laat ik niemand toe en wil ik alleen zijn met enkel stilte om me heen . Dan wandel ik liefst in mijn eentje langs de de zee of fietsen in de polders of gewoon werken in mijn tuin.

  Geliked door 2 people

 4. Ik reageer even op het laatste. Heb je nood aan iets anders. Ben zo blij voor je dat je nu eindelijk eens echt op reis kon vertrekken., Het zal je zo goed doen. Geniet met volle teugen.

  Like

 5. Inparkeren kan mijn man beter, maar ik ben zeker diegene die beter een koffer kan inpakken. Ik wou dat ik een nothing box had!

  Like

 6. 952. Whahaha, een aanzoek? Dat was vroeger helemaal niet de gewoonte, je had lang verkering omdat er geen woonruimte was en je zonder huwelijk ook zeker geen woonvergunning kreeg. Je groeide vanzelf naar een huwelijk toe omdat je ging praten over “als we woonruimte kunnen vinden” .Ik zou me geen raad geweten hebben als Henk in het openbaar op z’n knieën gegaan zou zijn om me ten huwelijk te vragen, het stond voor ons allebei allang vast dát we gingen trouwen

  Geliked door 2 people

   1. In Nederland had je destijds ( eind jaren 50 begin jaren 60 ) een woonvergunning nodig als je een huis , of een eel ervan, wilde huren. En alleen als je getrouwd was kreeg je zo’n vergunning, of je moest boven een bepaalde leeftijd zijn . , de grens weet ik niet meer. Er was nog zo schreeuwend gebrek aan woonruimte dat de meeste van m’n neven en nichten bij ouders gingen inwonen of ergens een kamer konden huren met gebruik van keuken en toilet.

    Geliked door 1 persoon

     1. Nou het is wel een aantal decennia redelijk onder controle geweest maar nadat de grote immigratiestroom op gang kwam ging het weer fout. Temeer omdat ook steeds meer mensen gingen scheiden waardoor er meer eenpersoonshuishoudens kwamen.

      Geliked door 1 persoon

 7. Met de meeste antwoorden ben ik het helemaal eens.
  Van mijn ouders heb ik ook geleerd ruimdenkend te zijn, soms met alle winden mee te waaien als dat niet ten koste van jezelf en naasten gaat en soms je poot stijf te houden. Realistisch te zijn over het algemeen en ook je gevoel laten spreken

  Filmpjes kijken duurt me meestal te lang, is ook meteen een antwoord op vraag 953, ik ben nogal ongeduldig

  Geliked door 1 persoon

 8. The nothing box. Schitterend. It boggles the mind, hoe mannen aan niets kunnen denken. Ik zou dat ook zo graag kunnen.
  Er zijn zo die typische verschillen tussen mannen en vrouwen, en dan heb je de uitzonderingen daarop. Er wordt hier wel eens heel hard gelachen met de onkunde van Meneertje Mertens om zich te oriënteren. Hij leerde dat in het leger, zegt hij. Hm.
  YouTube gebruik ik echt wel vaak. Vind er enorm veel op waarvan ik kan bijleren. Over naaien, breien, foto’s maken (ettelijke filmpjes heb ik daarover al gekeken), maar ook heerlijke ontspanning.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik ben een twijfelaar, alles wikken en wegen voor ik beslis.
  Nummer 948, ik kan ook een ambetante zijn, vooral als ik niet goed geslapen heb.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: