Komt een vrouw bij de dokter

Wel ja, ik ben nog maar eens naar de dokter geweest.

Twee keer zelfs. Het kan niet op!

Eerst naar de dermatoloog want, u herinnert het zich misschien nog, ik heb onlangs te horen gekregen dat ik ook huidkanker heb, gelukkig een milde vorm.

Mijn MKA-chirurg wou al direct gaan opereren, maar het letsel zit op een heel vervelende plek – pal op het puntje van mijn neus – en dat ging ik niet zomaar laten gebeuren. Ik had gehoopt dat de dermatoloog een minder ingrijpende oplossing zou hebben. Dat had ze helaas niet. Ze stuurde me door naar de plastisch chirurg.

Daar was ik gisteren voor een intakegesprek.

Het carcinoom moet eruit gesneden worden en het wordt gesloten met een ‘greffe’ die uit mijn oorlel zal gesneden worden. Zo’n ingreep (Mohs chirurgie) gebeurt normaal onder plaatselijke verdoving maar met alles wat ik al voorgehad heb, heb ik gevraagd om volledige narcose en daar had de chirurg alle begrip voor.

25 november is D-day. Eerst vakantie. Die hebben we wel verdiend.

Gelukkig is ons leven niet alleen kommer en kwel en, ondanks het ongemak en de pijn, genieten we nog steeds waar het kan.

Het was prachtig weer en ik was al op tijd terug van mijn bezoek aan de plastisch chirurg. Manlief heeft snel de fietsen op de auto gezet en weg waren we. Naar ons zo geliefde Zeeland. Uiteraard. Auto geparkeerd in Kamperland, daar de veerboot van Rondje Pontje genomen naar Veere (waar we geluncht hebben) en zo via Domburg en Vrouwenpolder terug naar Kamperland. Weer een mooie rustige route ontdekt tijdens een rit – 45 km – met weinig andere fietsers en veel afwisseling: duinen, weilanden, bossen, … En ook het water was nooit ver weg. Van alles wat. Zo hebben wij het graag.

Op de terrasjes in Veere en Domburg leek het wel hoogzomer in plaats van de eerste dag van de herfst. De Duitse gasten die er deze zomer niet waren vanwege u-weet-het-wel, die waren blijkbaar massaal nu neergestreken in de kustplaatsen.

Wij hebben weer genoten, dat moge duidelijk zijn.

Alle foto’s zijn aanklikbaar en © MyriamC

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Komt een vrouw bij de dokter”

 1. schoon hé, zeeland, wij logeerden een schiereilandje hoger in renesse… prachtig was het. Ook heel mooie fietstochten. Met jou verhaal erbij ga ik direkt weer terug in gedachten! vakantie is toch altijd veeeeel te kort als je je amuseert

  Geliked door 1 persoon

  1. In Renesse hebben we ook al gefietst. Wij zitten echt heel vaak in Zeeland … zouden er al beter gaan wonen.
   Naar Zeeland gaan wij altijd voor een dag. Is niet zo ver van bij ons.
   Onze ‘echte’ vakantie moet nog komen. Al heb ik al sinds ik op pensioen ben het gevoel dat het altijd vakantie is.

   Like

 2. Oh jee Myriam, dat van dat vieze plekje op je neus had ik gemist. Ook dat nog …..
  Wat leuk dat jullie een paar dagen later zo ongeveer waren waar wij ook fietsten 🙂 Bekende beelden, ha, leuk

  Geliked door 1 persoon

 3. Niet leuk dat je weer op de operatietafel moet. Hier ook een fan van Zeeland, al is het al een hele tijd geleden dat ik er nog ben geweest. Geniet van jullie ‘echte’ vakantie binnenkort!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het beste met de operatie, zelf zou ik ook liever kiezen voor volledige narcose. Eerst je zon- vakantie genieten!
  Wij deden al vaker toeren in die omgeving, maar ik las hier net jouw tip voor aan mijn man, en hij maakt al nieuwe plannen, want Domburg deden we nog niet en de boot spreekt altijd aan👍

  Geliked door 1 persoon

  1. De boottocht stelt niet veel voor hoor. Is maar een kwartier varen (die van Breskens naar Vlissingen of vice-versa is langer).
   We hadden wel ‘geluk’ dat het zo druk was en ze een extra vaart deden want hij vaart niet heel frequent.
   Als je graag de knooppunten wil van deze of andere routes, laat het maar weten.

   Like

 5. Dat was weer een mooie fietstocht! Ik vind het duingebied bij Domburg altijd zo mooi. En ja, Veere is dan weer mooi en gezellig! Daar komen wij ook graag.
  Jullie hebben gelijk dat jullie eerst op vakantie gaan en dan pas daarna de operatie.

  Like

 6. ha die Myriam , ik ben in ’18 met die laser methode van een stukje huidkanker aan de linkerkant van de neus verlost , nu was er bovenaan het litteken , zeg maar naast m’n oogkas een puistje , is een monster van genomen , bleek dus loos alarm gelukkig

  de pps laat Belgisch Westerlo zien

  Geliked door 1 persoon

 7. was ik weer , heb ff genoten van je mooi foto’s van het rondje fietsen
  de kust wandeling die ik daar begonnen ben in Sluis in ’19 bracht me tot Vrouwenpolder , verder zou ik in ’20 , kon dus niet

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik snap dat het een vervelende plaats is, ik duim dus mee voor een “mooie” operatie, wel blij dat je het toch laat weghalen Myriam. Manlief heeft het ook achter de rug, wel op een “gemakkelijker” plaatsje…
  Ik snap helemaal dat jullie zo genieten van Zeeland!
  🤞🤞🤞

  Geliked door 1 persoon

 9. Onwijs dapper hoe je omgaat met dit soort dingen, als ik iémand een fijne vakantie gun dan jullie wel. In ieder geval weet je nu wél zeker dat er niet onnodig in je gesneden zal worden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lukt het je dan nog wel om plezier te hebben in je vakantie Myriam, met zo’n datum in november op de planning? Ik vind het vaak moeilijk om dan in het moment te leven, en zit me alleen maar druk te maken over wat komen gaat. Dat is stom, en onbehulpzaam, maar ik kom daar moeilijk vanaf. Ik vind het altijd heel goed van mensen die dat wel kunnen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, ik maak me er niet druk om. Ik heb het laatste jaar al zoveel meegemaakt. Ik laat het gewoon op me afkomen. Ik leef nu en ik ga nu ook proberen te genieten.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: