Brol

Zaterdag is het in de straat waar mijn zoon woont garageverkoop.

Omdat zij nog niet zo heel veel te verkopen hebben werd ons gevraagd of wij nog wat ‘brol’ hadden liggen. Brol genoeg in dit huis. Op 45 jaar tijd verzamelt een mens al wat en als je plaats genoeg hebt om het te stockeren gaat er zelden wat weg.

We zijn de kelder eens ingedoken en naast dozen vol reisgidsen, éénmaal gebruikte keukenapparatuur, kandelaars, vaasjes en prullen allerhande, vond ik ook een klein deel van mijn verzameling LP’s en singles terug. Ik had er bij onze laatste verhuis – 27 jaar geleden – al een heleboel weggedaan, maar toen kon ik blijkbaar van deze toch nog geen afscheid nemen.

Ik heb nog even getwijfeld om de platen terug te zetten van waar ze kwamen, maar aangezien we al jaren geen platenspeler meer hebben, heb ik toch van mijn hart een steen gemaakt.

Benieuwd of er nog iemand geïnteresseerd is in Diana Ross, the Pointer Sisters of the Franse chansonnier(e)s.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “Brol”

  1. Er zijn in totaal nog een twintigtal LP’s en 50 singles. Ik hoef er niet eens geld voor te hebben, maar aangezien het een garage’verkoop’ is moet ik er wel een klein prijsje voor vragen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wij hebben hier nog een grote platenverzameling staan. Manlief kan er geen afscheid van nemen, ook al spelen we ze nooit meer. Ook de platendraaier staat hier te verdrogen, maar moet blijven pronken. Jeugdnostalgie.

  Geliked door 2 people

   1. het draaien van vinyl is weer helemaal in 🙂

    heerlijk hoor die E op de fiets , zeker daar waar ik onderweg was , jullie ook wel bekend die omgeving
    wat ik voorheen zonder die E deed , kan ik nu weer genietend doen 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Nu we verhuizen hebben we al tonnen ‘brol’ weggebracht. Van de oude LP’s kon mijn echtgenoot echter geen afscheid nemen. Ze zitten al in de verhuisdoos. Ik was ertegen.. ze staan er maar te staan als je geen platenspeler hebt.
  Veel succes met de verkoop van de LP’s!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zal het zaterdag weten. Maar aangezien het een buurtgebeuren is, vermoed ik dat we onze ‘brol’ allemaal terug mee naar huis zullen kunnen nemen.

   Like

 3. De vinyl LP staat zeer in de belangstelling al weet ik niet of er ook verschil is in het genre bij die belangstelling. Er zijn trouwens genoeg draaitafels te koop dus dát is ook een optie i.p.v. wegdoen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb ooit een grote collectie LP’s van de echtgenoot verkocht in een speciaalzaak in Gent, nog voor vinyl weer hip werd zeg maar. Die man zag me graag komen. Mooi zakcentje voor gekregen toen. Hetzelfde met CD’s (vele nog nieuw in verpakking) op de rommelmarkt voor onze deur dat jaar.
  Nu koopt mijn jongste dezelfde muziek opnieuw. Ik had dus heel wat kunnen houden zeg maar, maar ik was blij om al die ballast toen weg te doen.

  Geliked door 1 persoon

 5. 18 september was er bij ons een garageverkoop in de wijk. In heel Zeeuws-Vlaanderen, eigenlijk. Z2elfs als we die dag kans hadden, was het bij ons kale kermis geweest. Te recent verhuisd én een paar jaar geleden al meegedaan (en de rest van de oude boeken verdeeld over verschillende punten). Platen hebben we niet meer, maar een aantal cd’s zouden volgend jaar niet misstaan bij een volgende garageverkoop. Ik heb zelfs nog een in onbruik geraakte disc man gespot!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: