Booster

Er was al langer sprake van dat risicopatiënten die met AstraZeneca gevaccineerd waren eind dit jaar een booster zouden krijgen. De bescherming zou namelijk tegen de winter tot onder de 50 procent kunnen dalen. (*) Jammer dat ze daar maar achter kwamen toen het grootste deel van de ouderen en risicopatiënten al een eerste prik hadden gehad, velen zelfs al een tweede.

Ik was dus zowel blij als verrast toen ik vorige week een uitnodiging kreeg voor een Pfizer booster want voorlopig zijn weinigen ‘uitverkoren’. Alleen wie ‘immuungecompromitteerd is’ (wat een mooi woord) krijgt de booster. Onder andere ook patiënten die tussen 2018 en 2021 behandeld zijn voor kwaadaardige tumoren horen daarbij.

Een heleboel risicopatiënten vallen bijgvolg uit de boot en dat zijn vaak mensen die deze booster veel harder nodig hebben dan ik. Je leest soms schrijnende verhalen op de bewuste Facebook groep.

Nu ja, ik kan er niks aan veranderen dat het is zoals het is.

Mijn booster was voorzien voor 2 oktober maar dan zijn we op vakantie. Ik had het graag uitgesteld tot november omdat het maar goed twee maanden geleden is dat ik mijn tweede AZ vaccin kreeg én het nog lang geen winter is, maar ons vaccinatiecentrum sluit eind oktober. Voor alle zekerheid toch even naar de huisarts gebeld. Die vond het OK om de prik nu al te laten zetten.

Zodoende heb ik gisteren mijn derde shot gehad. 💉

Als ik nu nog niet genoeg beschermd ben, dan weet ik het niet meer!

(*) Uit latere studies blijkt dat dit niet alleen voor het AstraZeneca vaccin geldt, maar ook voor het Pfizer vaccin. ‘Voor mensen die gevaccineerd werden maar geen immuundepressie hebben, wordt bekeken waaneer ze best een herhalingsdosis zouden krijgen. Daarvoor volgen we de wetenschappelijke studies’ (aldus mails van Pierre Van Damme en Wouter Beke).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “Booster”

  1. Als het hier gaat herfsten is het daar op zijn best. Niet meer de hitte van de zomer maar ook niet de kou van hier. Perfect voor mij.

   Like

  1. Inderdaad, dat zei mijn zus ook al. Zij heeft wel een 2de prik met Pfizer gehad. Ze kon dat toen kiezen, ofwel terug AZ ofwel Pfizer.

   Like

 1. Heel vervelend dat de inzichten steeds weer bijgesteld moeten worden, het versterkt m’n toch al wankele vertrouwen zeker niet. Ik ben voorlopig wel uitgeprikt , het moet maar kunnen zo.
  Maar als jij je e veiliger bij voelt gewoon doen. , ( o nee je hébt het al gedaan; 😉 )

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat bijstellen is een beetje normaal bij dit vaccin. Het is zó snel moeten gaan. Niemand die wist/weet hoe lang het je beschermt, wat het met je lichaam doet.

   Like

 2. Ondertussen heb ik van drie mensen (die Pfizer gekregen hebben) gehoord dat ze ook om hun derde spuit moeten gaan (alle drie risicopatiënten). Ook heb ik gelezen dat ze ons vaccinatiecentrum rond 15 oktober zouden afbreken… ik ben eens benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: