1000 vragen aan jezelf #46


901. Naar wat voor soort restaurant ga je het liefst?
Uiteraard een waar je lekker kan eten (Frans, Italiaans). Maar ik vind de aankleding en het comfort ook belangrijk. Dus als het even kan stel ik wel prijs op een linnen servet en een aangenaam zittende (arm)stoel.


902. Wat is het grote voordeel van single zijn?
Geen idee. Ik ben al 45 jaar getrouwd.
Ik vind het prettig om af en toe alleen te zijn maar altijd alleen zijn spreekt me toch niet aan.

903. Wat is het grote voordeel van in een relatie zijn?
Dat je niet voor alles alleen staat. Je deelt zowel de vreugde als het verdriet en alles wat ertussen zit. Als het goed is tenminste.

904. Vind je jezelf mooi?
Zie vraag 770.

905. Welke emotie beleef je minstens een keer per dag?
De laatste tijd vooral bezorgdheid, onrust.

906. Wanneer heb je voor het laatst champagne gedronken?
Heel lang geleden. Ik hou namelijk niet van champagne en zal het alleen drinken als er niets anders voorhanden is.

907. Ben je een zondagskind?
Voor mijn ziekte(s) beschouwde ik mij zeker als een zondagskind.

908. Hoe zou het schilderij over jouw leven eruitzien?
Nog nooit over nagedacht.

909. Aan welk kledingstuk van vroeger koester je goede herinneringen?
Ik had ooit een rood broekrokje (mijn zus had het in het geel). Ik was toen een jaar of vijftien en had van die lange stekkebenen. Het was geloof ik de eerste keer dat we alleen kleren mochten gaan kopen bij Dzin, de boetiek in ons dorp. Mijn moeder was niet blij met onze broekrokjes. Veel te kort, zei ze …

910. Wat zou er in een contactadvertentie over jou staan?
Contactadvertenties, daar doen we niet meer aan. We tinderen.
Nee hoor, ik ben van ’t straat.

911. Met wie heb je voor het laatst heel hard gelachen?
Met de gekke bekken van mijn kleinzoon. En hij met de mijne.

912. In welke talen kun je je verstaanbaar maken?
Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans.
Italiaans versta ik wel min of meer maar ik spreek het niet.

913. Waar kom je maar niet aan toe?
Kasten uitruimen. Dat ging ik van de winter al doen. De winter is echter zonder uituimen voorbij gegaan. Zal dus voor volgende winter zijn. Of niet.

914. Komt wijsheid met de jaren?
Zeker weten!

915. Wat is het ergste scheldwoord dat je ooit naar iemands hoofd hebt geslingerd?
Ik ga het hier niet herhalen, maar ik kan nogal ordinair uit de hoek komen als ik écht kook van binnen.

916. Wat is het spontaanst wat je ooit hebt gedaan?
Ik heb al vaak spontaan, last en very last minute (als in: morgen vertrekken), reisjes geboekt. Ook zonder dat ik had overlegd met mijn man. Gelukkig is hij altijd akkoord.

917. Is je leven pas compleet met kinderen?
Neen. Ik heb één zoon en inmiddels ook een kleinzoon maar ik had mij even goed een leven kunnen voorstellen zonder kinderen. Het zou anders geweest zijn, maar daarom niet minder.

918. Hoe gedraag je je in een spookhuis?
Da’s niks voor mij.

919. Met wiens uiterlijk zou je willen ruilen voor een dag?
Met Mieke Morel, de partner van Tom Waes. Niet persé voor haar uiterlijk, maar dan kan ik eens een dag in het gezelschap van Tom Waes vertoeven. Ha!

920. Ben je actief op internetfora?
Ja, er zijn een paar fora waaraan ik deelneem als is het overal heel stillekes de laatste tijd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

39 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #46”

 1. 24 jaar geleden heb ik contactadvertentie gezet in NRC.
  Er stond o.a. in dat ik een man zocht die doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. en van kamperen hield. Nou het laatste is niet gelukt na een maal vond hij een huis kopen in Frankrijk leuker.

  Een schildeirj van ij zou voral kleurig zijn, iets van Kandinski

  Geliked door 1 persoon

 2. Internetfora inderdaad heel stilletjes. Met verlof? Zonder partner, je doet wat je wil maar met partner en liefde kan je toch je vreugdes en verdriet delen toch als de relatie goed loopt. Lijkt me fijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat schreef ik ook hé. Ik kan en wil het me niet voorstellen dat ik altijd alleen ben. Al is dat waarschijnlijk anders als je nooit een partner gehad hebt. Ik ken mensen die al hun hele leven echt happy single zijn.

   Geliked door 1 persoon

 3. 902. Na 59 jaar huwelijk zijn de voordelen van het single zijn nogal wrang. Ja ik heb weer tijd voor mezelf, kan rustig douchen of badderen, hoef niet de hele dag alert te zijn en hoef nog wat nare klusjes niet te doen. . Dus ja, de laatste jaren had “de relatie ook wel minder leuke kantjes maar toch , bij de vraag 903 zou ik uitsluitend positieve geluiden hebben.
  Op zoek naar een nieuwe partner…? No way!

  Like

   1. Dat zijn inderdaad twee heel verschillende dingen, zo’n dagje voor jezelf kan heerlijk zijn hoor, juist door de wetenschap dat er tjuis iemand op je wacht waar je je verhaal aan kwijt kunt. M’n verstand weet dat ik dankbaar mag zijn voor een prachtig en lang huwelijk maar ja, m’n gevoel vindt het té kort.

    Geliked door 1 persoon

 4. Hard hoe het leven plots een heel andere wending kan nemen als de gezondheid begint te falen of als een geliefde partner wegvalt. Lees ik in je antwoorden, maar ook in verschillende reacties bij dit logje.

  Geliked door 1 persoon

 5. ja ik mocht Vlissingen ook wel, heb er 2 jaar geleden wat dagen geweest
  jullie komen er regelmatig , ook nu nog, als zoon er niet meer studeerd
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 6. Het grote voordeel van single zijn lijkt mij ook dat je alleen thuis kunt zijn. Maar omdat het dan de norm is, is het misschien wel minder fijn dan als je getrouwd bent?

  Like

  1. De singles die ik ken (die bewust single zijn gebleven) hebben een hele uitgebreide vriendenkring waar ze hun ei kwijt kunnen. Mijn single (gescheiden) vriendin vindt het niet leuk om altijd alleen thuis te komen en dingen die ze meegemaakt heeft niet direct te kunnen delen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: