Ugh 😟 …

Met het goede resultaat van mijn scan kan ik terug plannen maken op langere termijn. Het laatste half jaar durfde ik niet verder te kijken dan een week. Ik was er écht niet gerust in. Er zijn nog wel wat issues die opgelost moeten worden, maar het voornaamste is dat ik niet hervallen ben want de kans op recidive binnen het jaar is redelijk groot.

Als alles blijft zoals het is zullen wij de hele maand oktober aan de Spaanse zuidoostkust verblijven en daar kan ik me nu eindelijk op gaan verheugen.

Aangezien ik er niet op gebrand ben om in een vliegtuig te stappen (mondmasker van luchthaven tot luchthaven, toch al gauw zo’n vijf à zes uren), zijn we van plan om deze keer de 2.000 km met de auto af te leggen, weliswaar in vier etappes met telkens twee overnachtingen. We rijden graag en zo zien we onderweg ook nog iets. Al realiseer ik me wel dat het best een vermoeiende trip zal zijn. We zijn tenslotte geen twintig meer … toen reden we met onze Mini de 1.200 kilometer naar de Côte d’Azur in één keer in exact twaalf uren, pitstops inbegrepen. Mooie herinneringen!

Onze Mini op de Autoroute du Soleil

Om toch nog een plan B te hebben voor het geval we het tegen die tijd niet zien zitten om zo’n eind te rijden, was ik eens gaan kijken naar huurwagens want daar waar we verblijven kan je echt niet zonder auto. Nu ja, alles kan maar wij gaan graag eens dingen bezoeken die wat verder weg zijn.

In 2019 betaalden we voor twee keer een halve maand (is goedkoper dan één keer een hele maand, vraag me niet waarom) in totaal 128 euro.
Voor exact dezelfde wagen vraagt dezelfde maatschappij, op dezelfde locatie, tegen dezelfde condities en voor dezelfde periode nu maar liefst vijf keer zoveel. Ik dacht dat ik niet goed gelezen had! Bij andere autoverhuurders is het nog erger! Oké, we zijn nu twee jaar later maar zó erg is het – gelukkig – toch niet gesteld met de inflatie.

Een luxe probleem, ik weet het. Ik vraag me alleen af: waarom? Het toerisme zit al in het slop en aan die prijzen gaan ze niet veel wagens verhuren denk ik zo.

Ik denk dat we maar bij ons oorspronkelijk plan blijven en zelf gaan rijden. Komt natuurlijk nog een pak duurder uit door de overnachtingen onderweg, maar dat is ook vakantie tenslotte en ik weiger om zoveel geld uit te geven aan een huurwagentje.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Ugh 😟 …”

 1. Ik ben ooit eens in zo’n Mini gaan zitten en ik zat als lange mens met opgetrokken benen achter het stuur. Thans rijden we met de hedendaagse versie – een Countryman – en dat bevalt alleszins stukken beter. 😉
  Geniet van de trip en het verblijf!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoorde er onlangs over op de radio. Over het feit dat huurwagens zoveel duurder zijn geworden. maar deze domoor heeft niet echt verder geluisterd, waarom. Zelf huren we altijd een auto in Canada en ik dacht toen,” t is was het is”, we kunnen toch niet zonder en ik wou niet verder luisteren . Maar er is blijkbaar een reden voor. Laat dit de pret niet bederven! Doe alles op jullie gemakske, en dat lukt jullie wel om te genieten. Veel plezier bij het plannen maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij hebt geen andere keuze hé. Je kan er niet geraken met de auto, tenzij met een vrachtschip… Ben je ook wel een tijdje onderweg!

   Like

  1. Dat wel, maar het wordt wel een lange reis op die manier. Ben er nog niet over uit of ik zes weken (minstens) niet te lang ga vinden.

   Like

 3. Super om weer plannen te maken en te genieten van alles wat bij de pré vakantie hoort.
  Ik heb de indruk dat Corona alles veel duurder heeft gemaakt en dat dit een voldongen feit zal blijven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je lange ritten niet erg vindt verlengt het je vakantie zoals jullie het willen gaan doen met die overnachtingen. Je hebt dan immers de tijd om ook daar de omgeving een beetje te verkennen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij zijn tot 2 jaar geleden een paar keer naar Javea gereden, naar het huis van een collega. De heenrit (1950 km) deden we altijd in 2 keer, de terugreis in 1 keer. Ging altijd vlot.
  Ik zou het ook met je eigen wagen doen Myriam.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het voornaamste is dat je plannen kunt maken en hoe die zullen ingevuld worden zal van verschillende factoren afhangen. Met het weer bijvoorbeeld, zo’n lange autorit in slecht waar is zeker niet leuk, dus maar hopen op een indian summer . En aan de verhoogde prijzen voor alles en nog wat kan je ook al niet veel doen.. Corona is tegenwoordig het excuus om alles duurder te maken . Hier en daar een mouw aanpassen zie ik jou wel doen. 🙂 . Geniet alvast maar van de voorbereidingen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, toen nog wel. Ik weet niet of ik er nog in zou geraken. Hoewel, Erin zou nog moeten lukken. Eruit, da’s iets anders. 😅

   Like

 7. Wat een toffe foto!
  Het is niet te doen hoeveel duurder het leven geworden is, wij hebben het al gemerkt aan vele kleine dingen.
  Wij zouden ook kiezen om zelf te rijden, met leuke tussenstops.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben bezig met hotelletjes/B&B’s uit te zoeken voor onderweg. Dat op zich is al plezanter dan een vlucht en een auto boeken.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: