Dagje ‘doktoren’ part 2

Ik ben ervan af.

Allereerst: iedereen bedankt voor het duimen, voor de kaarsjes, voor de morele steun.

Ik moet zeggen dat ik best wel wat stress had. Ook nauwelijks geslapen vannacht.

En het begon al goed. De huisarts vond geen goede ader om te prikken in mijn elleboogplooi (ik ben moeilijk te prikken en de enige goede ader die ik had heeft de chirurg weggenomen om te verplaatsen naar mijn hals tijdens mijn operatie vorig jaar) en prikte er dan een aan op mijn handrug. Met het aansluiten van het tweede buisje (er waren er drie nodig) sprong de ader. Gevolg: een blauwe plek over heel mijn handrug en geen controle op cholesterol en schildklier want hij wou niet meer prikken. Nu ja, over drie maanden moet ik sowieso terug en cholesterol- en schildklierwaarden zijn gewoonlijk wel ok.

De CT-angiografie. Dat verliep allemaal zeer vlot. Hooguit vijf minuten in de wachtzaal gezeten voor ik mij mocht neervleien op de harde bank van de scanner alwaar een verpleegkundige alweer een ader zocht om een infuusje te prikken voor de contrastvloeistof. Zelfs dat ging redelijk vlot!

En dan was het wachten tot half vier alvorens ik mijn afspraak had met mijn chirurg.

Die tijd hebben we nuttig besteed door een lekkere lunch te nuttigen op het zonovergoten terras van De Nachtegaal (het restaurant van basketlegende Willy Steveniers). Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat.

Half drie telefoon van de secretaresse van de dienst MKA-chirurgie: mijn chirurg was opgeroepen voor een spoedoperatie en zou mij dus niet kunnen ontvangen. De radiologe zou mij de nodige uitleg geven.

Bon, het is niet anders, dus vol verwachting en met snel kloppend hart togen wij tegen half vier opnieuw naar het ziekenhuis, en daar kregen wij GOED nieuws. De scan was helemaal goed. Veel meer uitleg heeft ze niet gegeven, of ik heb het niet meer gehoord, zou ook kunnen.

Wat de rest van mijn klachten betreft (want die heb ik nog wel), daarover zal mijn chirurg mij morgen bellen. Ook over de kleine ingreep die nog moet gebeuren.

En dan op naar volgende week, naar de dermatoloog voor de verdachte vlek op mijn neus.

Maar eerst gaan wij lekker op weekend.

Breskens en Hoorn (vreemde combi, I know), here we come!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Dagje ‘doktoren’ part 2”

 1. Super nieuws, ik ben zooooo ongelooflijke blij. Heb veel aan je gedacht vandaag.
  Geniet van het WE met veel zon, wij trekken ook weg, richting Utrechtse heuvelrug.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heeft het duimen van al je lezers dan toch geholpen ? Dit kan je dus een goede uitslag noemen 🙂
  Geniet nu maar eerst van jullie weekend, de rest is voor later.

  Geliked door 1 persoon

 3. Uit de grond van mijn hart zo content voor jou (jullie) dat deze stressvolle dag zo positief eindigde. Geniet van jullie weekend! Het weer ziet er alvast goed uit 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik kan dat geloven Myriam! Bij hetgene wat jij hebt meegemaakt kan het niet anders dat er een dikke mist hangt waardoor je nooit nog oprecht gelukkig kan zijn. Het vuile beestje kruipt in je hoofd en je krijgt het beestje met de naam ongerustheid niet weg. Zo blij dat je nu een goede uitslag kreeg!

    Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat wel. Maar het andere is minder. De tumor op mijn neus moet er wel uitgesneden worden. Ik had gehoopt op een minder ingrijpende ingreep.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: