1000 vragen aan jezelf #44


861. Wat motiveert je om te gaan sporten?
Het is vooral Strava dat me motiveert. Elke rit die ik fiets en registreer motiveert me om nog meer mijn fiets te nemen. Ik fiets trouwens voor het plezier, niet voor de prestatie. Vandaar ook mijn nickname Myriam aka salonfietser.

862. Hoe ziet volgens jou de hemel eruit?
Die bestaat niet.

863. Wat neem je minstens twee keer per maand voor?
Ik doe niet aan goede noch slechte voornemens. Ook niet op het einde van het jaar.

864. Wanneer heb je voor het laatst in een hangmat gelegen?
In Costa Rica, januari 2019. Ik vond het eerlijk gezegd niet comfortabel.

865. Wat vind je het prettigst aan een wellness?
Zo’n dag wellness, daar vind ik echt niks aan. Duurt me veel te lang. Ik kan wel genieten van een goede gelaatsverzorging of een lichaamsmassage. Het moet alleen niet te lang duren.

866. Kijk je weleens films in een andere taal dan Nederlands of Engels?
Vroeger meer dan nu eigenlijk. Vroeger keek ik wel eens een Franse of Spaanse serie maar dat is alweer een tijd geleden.

867. Maak je je soms onnodig druk?
Soms? Dat is een understatement.

868. Welk woord heb je jarenlang verkeerd gezegd?
Sunlight zeep en Oetker. We spraken het thuis fonetisch uit.

869. Wat is belangrijker: De reis of de bestemming?
De reis. Onderweg zijn is zo fijn.

870. Laat jij over je heen lopen?
Niet meer.

871. Luister je vaak naar de radio?
Neen. Soms staat hij aan in de auto maar meer niet dan wel.

872. Wat is erger: falen of het nooit geprobeerd hebben?
Als het iets kleins is, dan is falen niet erg. Je kan het maar geprobeerd hebben. Bij iets groots (bv. een eigen zaak starten waarin je al je spaargeld hebt gestopt) vind ik falen wel erg.

873. Wat hadden mensen nooit van jou verwacht?
Dat ik zou kunnen stoppen met roken. En dat is mij zonder problemen gelukt, nu al achtentwintig jaar.

874. Naar welke feestdag kijk je elk jaar opnieuw uit?
Ik ben niet zo van de feestdagen en al het opgeklopte gedoe dat er blijkbaar bijhoort.

875. Welke kleur zou jij je leven geven?
Groen, de kleur van de hoop. En van de natuur.

876. Wie beschermt jou?
Hij of zij die mij beschermt mag nu opstaan.

877. Kijk je weleens naar de sterrenhemel?
Ja, al is er in België door de lichtvervuiling vaak weinig te zien. Gelukkig zijn er nog genoeg plekken op aarde waar er nauwelijks lichtvervuiling is en waar een sterrenhemel pure magie is.

878. Waar word je rustig van?
Van alleen zijn, rustig in mijn zetel.

879. Kun je goed tegen stilte?
Ja, ik hou van de stilte. Stilte is vaak de mooiste muziek.

880. Zit je lekker in je vel?
Neen, momenteel niet. Ik heb weleens betere tijden gekend.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #44”

 1. Gisteren nog lag ik heerlijk in de hangmat te genieten van een straaltje zon, tussen de kinderopvang door.
  Misschien moet ik die Strava toch ook eens installeren….
  Ik duim, you know👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is wel een serieus logje, ik kan me in veel antwoorden vinden. De stilte…. ik geniet er met volle teugen van, en die hangmat… ik word er gewoon zeeziek van, terwijl manlief er uuuuuuuuren in kan liggen 😂.

  Geliked door 1 persoon

 3. Groen is ook geheel mijn favoriete kleur.
  Ooit heb ik eens een ganse zomernacht doorgebracht in een hangmat. Ik hield Katrien wakker omdat ik toen een aanhoudende prikkelhoest had, en dus legde ik me buiten te slapen. De morgen daarop was ik getransformeerd in een muggenbetencreatuur.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik associeer een hangmat ook altijd met mateloos genieten, maar misschien moet ik er eerst maar eens eentje proberen. Ik vermoed dat ik er ook niet zo comfortabel in zou liggen, met mijn slechte rug.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lang geleden toen we slechts enkele zenders op TV hadden keken we veel naar franstalige films. Dat doen we tegenwoordig niet meer of toch weinig. Het is allemaal engels wat de klok slaat.

  Geliked door 1 persoon

 6. Met 865 kan ik wel uit de voeten, hoewel ik meestal ook te ongeduldig ben lukt het me in de sauna wel een paar uurtjes rond te hangen. Met een behandelingetje tussendoor en lunch, beetje lezen in het zonnetje, ja hoor heerlijk.

  Geliked door 2 people

 7. Hi MyriamC, net als jij geloof ik niet in de hemel, heb ik nooit goede voornemens, vind ik groen ook een mooie kleur, ben ik graag even alleen (een week ofzo!! en gelukkig gaat mijn man af en toe een paar dagen weg) , liet ik over me heenlopen maar nu niet meer en zit ik momenteel ook niet in het allerlekkerste vel… maar verder klaag ik niet hoor! Leuke lijst weer!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik associeer een hangmat met een staartbeenbreuk. Die hield mijn zus eraan over toen haar hangmat met haar erin losschoot. Sedertdien vertrouw ik geen enkele hangmat meer.
  Van mij mogen er wat meer Franstalige films op tv komen. Ik hou ervan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Nu vraag ik mij toch af hoe ik ‘Oetker’ dan moet uitspreken. 🙂 Waarschijnlijk doe ik het dan ook al mijn hele leven verkeerd.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb nog nooit in een hangmat gelegen en voel er ook de behoefte niet toe eigenlijk. Er zijn zoveel makkelijke zetels en ligbedden 🙂
  Strava vind ik ook leuk, het motiveert me dus ook. Soms kan het leven simpel zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Welness, wel, dat is eigenlijk ook niet echt iets voor mij! We deden het wel al een paar keer, maar dan vooral voor mijn fibro om in warm water te kunnen zwemmen. Maar eerlijk, ik vind het tijdsverspilling, Ik hou van dingen die vooruit gaan.Vandaar dat ik ook niet graag wandel, dat gaat me allemaal veel te traag. Ik zou echt terug de fiets op moeten. Maar ik blijf gevoelig aan evenwichtsstoornissen en daarmee durf ik het niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, ik snap dat. Bij mij moet het ook vooruit gaan. Ik had eens een dag wellness gewonnen. Vond het niks.
   Jammer dat je niet meer durft fietsen.

   Like

   1. Ja het beestje ligt nog steeds op de loer. Zo heb ik moeite in wemelend water. Ondervond dat toen ik met Ellie in zee wou gaan zwemmen. Ik moest goed kijken naar de keien in het water waar ik moest lopen en verloor mijnevenwicht door te kijken naar het water. het overvalt me nog soms. Het is gelukkig leefbaar geworden.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: