Opschonen

Mijn smartphone meldde mij dat ik nog maar weinig opslagruimte had en stelde voor om ruimte te creëren door het opschonen van ???

Ik heb het geduld niet om alles te lezen en ben blijven hangen bij het woord ‘opschonen’ met het idee dat het om bestanden ging.

Dus ik vink ‘alles opschonen’ aan, klik op ‘verwijderen’ en doe de bookcase dicht.

Ik schrok me rot toen ik een tijd nadien mijn telefoon terug aanzette. Meer dan de helft van mijn apps waren verdwenen. Okee, apps die ik niet vaak gebruik (hoewel … ItsMe, CoZo, …) maar die toch wel handig waren om te hebben.

Ik ben dus een tijd zoet geweest om
1) mij te herinneren welke apps ik miste en
2) deze terug te installeren.

Gelukkig, GELUKKIG, ben ik mijn foto’s niet kwijt. Ik stel het namelijk al eens uit om ze op mijn laptop te zetten. Wat ik, uiteraard, meteen gedaan heb.

Opschonen? Ik doe het niet meer!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Opschonen”

 1. Santé, zeg, dat moet schrikken zijn geweest!
  Onlangs hebben we een nieuwe smartphone gekocht, en op een manier lukte het om alle apps van de oude naar de nieuwe telefoon over te zetten. Toen heb ik ook een ‘opkuis’ gedaan, want veel van die apps gebruik ik nooit meer. In plaats van CoZo heb ik onlangs https://mynexuz.be/ ontdekt. Een heel interessante!

  Geliked door 1 persoon

  1. CoZo gebruik ik alleen voor labo uitslagen. De protocollen van Middelheim worden daar niet op gezet. Die moet je persoonlijk gaan afhalen op het secretariaat, na afspraak. Gelukkig maakt mijn chirurg voor mij altijd een kopie want in die flauwe kul van het ziekenhuis, daar heb ik geen zin in.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dan slaat je hart toch wel effe een slagje over.
  Mijn foto’s worden meteen (als ik WiFi) heb, op Google Foto’s gezet. Dan kan ik al geen accidenten hebben. En ik hou alles wel heel regelmatig bij. Zo kan ik gerust eens mijn bestanden opschonen als ik daar zin in heb.
  Apps, daarvoor kijk ik zelf regelmatig eens wat ik niet meer nodig heb.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik controleer regelmatig wat weg mag. Meldingen van gemiste gesprekken, berichten die ik al gelezen heb, zelfs foto’s die bij nader inzien niet zo geslaagd zijn. Ook de contacten worden af en toe nagekeken. Soms zit daar al eens iemand tussen waar ik tijdelijk meer contact mee gehad heb (vb een aannemer of zo) en van wie ik de gegevens achteraf toch gemakkelijk weer kan opzoeken. Maar het kan wel eens schrikken zijn als je zoiets meemaakt. Ik heb door scha en schande geleerd om die meldingen helemaal te lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zet ze ook in mappen op mijn computer maar ik hou het niet heel regelmatig bij. Ik was dus blij om te ontdekken dat ze ook in google foto’s staan, want dat wist ik niet.

   Like

 4. Best vreemd dat je telefoon dan niet aangeeft wat ‘ie op gaat schonen. Dat gezegd hebbende is het niet mogelijk er een geheugenkaartje bij te doen? Die kleine dingen kosten bijna niks meer. Af en toe foto’s overzetten naar je computer wil dit ook wel eens verhelpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hij zal het wel aangegeven hebben, maar ik heb het niet gelezen. Was zoals zo vaak weer eens te snel en heb niet verder gelezen dan ‘opschonen’.
   Ik heb een geheugenkaartje voor mijn bestanden, maar daarop kan je geen apps installeren.

   Like

   1. Mijn telefoon is om te bellen en te Wahtsappen, zelfs foto’s maken doe ik liever met de camera. Maar het is dan weer wél erg leuk om foto’s in de appjes mee te krijgen van de (klein en achterklein) kinderen . Maar meer doe ik er niet mee. O ja, ik gebruik de zaklantaren wel eens en de wekker. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Hotels/restaurants reserveren, bankieren, betalen, google maps en Waze, mijn klantenkaarten staan in een app, fietsknooppunten, VRT Nu, Strava, de krant, … Je zal begrijpen dat ik even licht in paniek was.

     Like

     1. Ja zéker, want dat is precies waarom ik het niet wil. Je wordt gedwongen altijd een perfect werkend apparaat te hebben en bent ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid.
      Ik doe helemaal niéts online behalve bloggen. Daarom zeg ik altijd ik heb geen computer, wel een leuk speeltje en een goede tekstverwerker;-)

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.