Uit de oude doos

Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
Deze keer eentje uit 2011 over onze lieve kater Zino die we een halfjaar later met veel pijn in het hart hebben moeten laten inslapen … 
‘Zino op avontuur

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


De laatste dagen staan er hier nogal eens wat deuren open vanwege voeg- en schilder- en andere werken. Nu taalde Zino daar nooit naar, die bleef de hele dag op zijn plekje in de zetel liggen. Heel af en toe maakt hij nog eens een korte wandeling in de tuin, maar daar blijft het bij.

Sinds hij blind en doof is, is hij ook niet meer boven geweest. Hij heeft het eerder nog wel eens een keer geprobeerd, maar dat was geen succes.

Vandaag echter ben ik hem al overal tegengekomen! Op de trap, in mijn kantoor, onderweg naar de badkamer, op het bed (waar hij vroeger niet weg te slaan was), op het tapijtje op den allée, …

Naar beneden gaat moeizaam, want hij ziet natuurlijk niet hoeveel treden hij nog te gaan heeft, maar hij is wel zonder ongelukken terug beneden geraakt. En hij ligt terug prinsheerlijk op zijn plekje in de zetel.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

23 gedachten over “Uit de oude doos”

 1. Ik heb een boek “Hoe denkt je hond?”. Uiteraard geeft dat pak papier geen antwoord op de vraag die het zelf stelt. Maar oh boy! zou ik soms graag weten wat er in dat kopje omgaat! En dat geldt bij uitbreiding voor alle dieren groot en klein …

  Geliked door 1 persoon

 2. Vijftien jaar is de gemiddelde levensverwachting voor een huiskat. Niet meer zo erg piep, dus. Maar blind zijn en doof moet echt behelpen zijn geweest voor dat dier.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben dat toen gevraagd aan de dierenarts. Die zei dat een kat een zodanig goed ontwikkeld instinct heeft dat dat eigenlijk geen probleem was. Die liep ook nooit ergens tegen of zo. Onze andere poes (de moederpoes) was trouwens ook blind.

   Like

   1. Kijk eens aan, weer iets bijgeleerd. We hebben al vijfentwintig jaar katten, zelfs eentje dat doof was en eentje met drie pootjes, maar dit wist ik niet.

    Like

    1. Ze kwamen wel veel minder buiten dan voordien en eigenlijk (en eindelijk!) alleen nog in onze eigen tuin. Daar kenden ze feilloos de weg. Ook het kattenluik wisten ze te vinden.

     Geliked door 1 persoon

 3. Vlekje is 21 jaar oud geworden en dan ken je toch wel haar gewoontes en eigenaardigheden. Tot op het einde was ze relatief goed al bleef ze veel in haar mandje liggen en trok ze niet meer naar boven om ergens op een bed te liggen slapen. Ze at en dronk en was zindelijk.. Zo was het al die jaren leuk voor ons en voor haar. Tot het moment kwam dat ze noch eten noch drinken binnenkreeg.. Je laat haar dan ook niet afzien …

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: