Verjaardags #tag

Vandaag vier ik mijn verjaardag en ter gelegenheid daarvan krijgen jullie deze verjaardags #tag die ik ik vorig jaar bij verschillende bloggers voorbij zag komen.

Welke dag is het nu?
Vandaag is het donderdag 19 augustus.

Welke dag ben je geboren?
Ik werd geboren op een donderdag, rond 16u in de namiddag.

Welk sterrenbeeld ben je dankzij jouw verjaardag? En welk Chinees sterrenbeeld ben je?
Ik ben een leeuw, een ‘echte’ werd mij vaak gezegd door mijn moeder, omdat ik nogal eens kon briesen.
Mijn Chinees astro teken is paard: ‘energiek, elegant, loyaal, vriendelijk en bezield, actief, eerlijk en direct. Verder zijn ze levendig en onafhankelijk met leidinggevende capaciteiten‘.

Welk liedje stond op nummer 1 toen je geboren werd?
Volgens Playback.fm was dit Sh-Boom by The Crew-Cuts. Hoewel ik nog nooit van dit nummer had gehoord ken ik de melodie wel.

Met welke beroemdheden deel jij jouw verjaardag?
Met bijvoorbeeld Bill Clinton, Johnny Nash, Coco Chanel.

Wat voor weer was het toen je geboren werd?
Volgens het KNMI (Nederland, ik vond geen gegevens voor België) was het geen mooie warme zomerdag. De maximum temperatuur was 16°, het was geheel bewolkt, het regende 2.9 uren en de hoeveelheid regen die er viel was 10.1 mm. Er waaide een zuidwestenwind met een snelheid van 4 Bft.

Is er in de geschiedenis op jouw verjaardag iets belangrijk gebeurd?
In 1493 wordt Maximiliaan I van Oostenrijk keizer van het Heilige Roomse Rijk. En in 2014 verspreidt IS een video waarop de onthoofding is te zien van de Amerikaanse persfotograaf James Foley.  

Wat staat er boven aan je verlanglijstje dit jaar?
Dat ik terug gezond mag worden.

Vier je je verjaardag altijd de dag zelf? Hoe vier je en heb je bepaalde tradities?
Ik vier mijn verjaardag zeker niet altijd op de dag zelf. Soms komt dat gewoon niet uit voor onze kinderen want wij nodigen hen altijd uit op restaurant. En de laatste jaren zijn we altijd een paar dagen weg met onze verjaardagen. We hebben ons etentje verplaatst naar zaterdagavond.

Wat is je lievelingstaart?
Ik ben geen zoetbek, maar als ik dan toch moet kiezen dan ga ik voor een biscuit met vers fruit en (vooral) veel slagroom. Er mag ook een laagje meringue tussen zitten.

Ken je mensen die op dezelfde dag jarig zijn?
Neen, eigenlijk niet.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “Verjaardags #tag”

 1. Een originele manier om de geboortedag eens nader te bestuderen.
  Een heel fijn verJAAR en vooral wens ik je een flinke vooruitgang wat de gezondheid betreft. Dat zou je mooiste cadeau zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wel, onze schoonzoon is vandaag jarig en onze beste vriendin…
  Ik wens je een mooie dag Myriam, een hele fijne verjaardag! 🍾🍾🍾🎂🎂🎂

  Geliked door 1 persoon

 3. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het muziekje kan ik me wél heel goed herinneren maar dat komt natuurlijk omdat wat ouder ben dan jij ( al vermeld je geen geboortejaar) 😉 Als het te koop was pakje ik een groot pak gezondheid voor je in , met een mooi lint eromheen kwam ik het dan even brengen, kon het maar.
  Ik hoop in ieder geval dat je nieuwe levensjaar toch spontaan een goede gezondheid in petto heeft. .

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook hier nog eens van harte gelukgewenst met je verjaardag. Die grootste wens van je is je heel hard gegund!! Leuke babyfoto. Hopelijk vind je het niet erg als ik zeg dat bepaalde trekken je heel herkenbaar maken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel hartelijk gefeliciteerd en mogen je wensen wat betreft gezondheid maar uitkomen.
  Fijne zaterdag oook, hopelijk kan je genieten van het eten

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuke tag! Ik ga ‘m bewaren voor als ik jarig ben volgend jaar 🙂 Gefeliciteerd nog met je verjaardag! Mijn baby was gisteren niet jarig maar werd wel 11 maanden. Ook een klein beetje feest toch he? 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik feliciteerde je al via een andere weg. Maar toch nog een late wens voor een beter gezondheidsjaar ! Op zelfde dag verjaart mijn oudste kleinzoon en de middelste zoon een dagje eerder. Is elk jaar leuk om samen op één dag dan verjaardag te vieren.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: