1000 vragen aan jezelf #42


821. Hoe groen zijn jouw vingers?
Totaal niet groen. Ik kan geen planten houden in huis en de tuin doet mijn man. Neemt niet weg dat ik wel enorm veel houd van bloemen en planten.

822. Voel je je thuis op een camping?
Ik heb ooit één keer gekampeerd. Ik was een jaar of zeventien en mocht met een vriendin en haar ouders mee op vakantie naar Italië met de caravan. Het was echt mijn ding niet. Ik zie nog de sanitaire blokken met rijen douchecabines, toiletten en afwasbakken voor me. Mensen met wc-papier of een handdoek onder hun arm, hun vuile afwas in een teiltje, gehorige caravans en tenten, de beperkte oppervlakte in een caravan, …
En al zal kamperen anno 2021 niet meer hetzelfde zijn dan in de jaren ’70, het spreekt me totaal niet aan. Ik ben een verwend nest en nogal gehecht aan een luxe accomodatie.

823. Vind je het belangrijk wat andere mensen van je denken?
Veel minder dan vroeger. Ze denken maar.

824. Wat is je favoriete quote?
You Only Live Once.

825. Ga je graag naar rommelmarkten?
Nee, nee en nog eens nee. Mijn man loopt er graag eens rond. Ik kan er niet snel genoeg terug weg zijn.

826. Ga je als eerste een lege dansvloer op?
Ik dans niet. Neen dus.

827. Wat is de laatste musical die je hebt gezien?
De spektakelmusical 40-45. Onwaarschijnlijk goed, niet alleen de acteurs maar zeker ook de verhaallijn en de muziek.

828. Hoeveel kuilen en heuvels zitten er in jouw levenspad?
Tot een jaar geleden viel dat erg goed mee. Maar vorig jaar kwam er een hele diepe kuil.

829. Wanneer heb je voor het laatst iets met een groep gezongen?
Dat moet op school geweest zijn tijdens de muziekles. Heel veel jaren geleden dus.

830. Waar maak je je op dit moment zorgen over?
Over mijn gezondheid.

831. Wat is de grootste gok die je hebt genomen?
Het starten als zelfstandige.

832. Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd?
Leef nu. Morgen kan het te laat zijn.

833. Heb je een droom die steeds terugkomt?
Ik heb er twee die vaak terugkomen.
De eerste ik dat ik ’s morgens moet lopen voor mijn trein (dat gebeurde ook vaak toen ik naar school ging) en dat ik hem voor mijn neus zie wegrijden.
De tweede is dat ik door mijn straat loop. Alle huizen staan er, behalve het onze.

834. Doe je soms gekke dansjes als niemand je ziet?
Ik sta wel eens te shaken in de keuken als er toevallig muziek opstaat.

835. Voor welk huishoudelijk klusje ben je blij dat er een apparaat is uitgevonden?
De was, de afwas.

836. Wat is je favoriete eiland?
Ik heb er veel want ik hou van eilanden. Lanzarote vond ik heel bijzonder vanwege de vulkanische bodem ; Fuerteventura was verrassend mooi van landschap ; Ibiza omwille van de vibe ; Sardinië voor de prachtige ruige natuur ; Sicilië voor de mooie mix van cultuur, heerlijke stadjes en zalige stranden ; de Waddeneilanden omdat je er zo’n mooie fietstochten kan maken.

837. Aan welke hersengymnastiek doe je?
Lezen, woordpuzzelen.

838. Welk thema zou je kiezen als je een themafeestje zou geven?
Dîner en Blanc‘ zoals in Parijs (en tegenwoordig ook in vele andere steden). Iedereen in het wit gekleed, lekker eten en drinken. Meer moet dat niet zijn.

839. Welke droom viel onlangs in duigen?
Vakanties, heel veel vakanties. Vanwege corona.

840. Praat je makkelijk over geld?
Neen. Over geld wordt niet gepraat. Dat is ons zo bijgebracht.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #42”

 1. Op veel vragen zou ik analoog antwoorden, zoals kamperen, je quote, de rommelmarkten. Op 823 moet ik nog (blijven) oefenen.
  Een vaak weerkerende droom is hier : ik sta aan een grote diepe put vol water met 4 kaarsrechte diepe stalen wanden en er valt een kind in. Erachter springen is mee verdrinken, blijven staan en toekijken kan ook niet. Vreselijk.
  Ook vertrek ik vaak met verkeerde of zonder kleren naar de klas😦.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vreselijk, zo’n dromen. Dan word je toch badend in het zweet wakker? Als ik echt zo’n hele slechte droom heb ben ik daar uren van onder de voet.

   Like

    1. Ik droom eigenlijk heel weinig. Waarschijnlijk omdat ik geen natuurlijke slaap heb vanwege de slaaptabletten die ik neem. Ik vind het ook niet erg, want als ik droom dan is het nooit een mooie droom.

     Like

 2. Ik heb zo’n 15 jaar met veel plezier gekampeerd met simpele vouwwagen, eerst met man en kind, daarna 3x met allen puberdochter en nog 3x met een vakantievriendin elke in eigen accommodatie. Daarna 1x met nieuwe partner maar die vond het niks en kocht meteen een huis in Frankrijk! Maar dat is nooit goed vd grond gekomen met verbouwing een is het ook beetje kamperen
  Mens durf te leven is mijn motto eigenlijk wel en vooral lekker op onszelf. De schrijver Dirk Witte heeft “Het Hooge Nest” laten bouwen, het boek van Roxanne van Iperen wat ik nu aan het luisteren ben

  Geliked door 1 persoon

  1. Een huis in het buitenland spreekt me ook niet aan. Dan ben je al bijna verplicht om al je vakanties daar door te brengen. Tenzij je het als belegging ziet en het verhuurt. Neen, doe mij maar een mooi hotel of een fijn appartement/huis en graag elke vakantie op een andere plek.

   Like

 3. Ook bij mij is dat ‘kamperen’ blijven hangen. Eén keer hebben we het gedaan eind de jaren tachtig, daarna nooit meer. Ongemakkelijk liggen in zo’n tent waar je alle buitenlawaai hoort. Toiletten waar iedereen is op geweest, al dan niet op een propere manier. Gemeenschappelijke douches waar je met je voeten in het sop van je voorganger moet gaan staan. Neen, dank je wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zijn de dingen die bij mij ook zijn blijven hangen. Wij sliepen in de caravan. Elke morgen moesten de ‘bedden’ terug afgebroken worden, anders kon je niet draaien of keren.
   Maar zelfs in een luxe camper zegt het me niets.

   Geliked door 1 persoon

 4. Dat eerste: dat is bij mij ook zo. Helaas heeft mijn echtgenoot hetzelfde. Dat kan je zien aan onze tuin… 😱
  Rommelmarkten: idem. Het is voor mij de hel als ik daarover moet lopen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Shaken in de keuken, is ook een vorm van dansen. 😉
  Zelf zegt luxe me weinig tot niets. Mogelijks daardoor prefereer ik kamperen in de vrije natuur boven hotelaccommodatie.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat en leuke blog om mee te beginnen. Kamperen moet je echt liggen, vroeger deed ik het wel met mijn familie maar ik moet er ook niet meer aan denken! In de rij staan bij smerige toiletten en douches en zoveel verschilt de prijs van een camping en een betaalbaar hotel niet meer. En die laatste vraag, dat is ook mijn ding niet. Iets is te duur, betaalbaar etcetera maar voor de rest denk ik altijd maar je moet kijken wat mensen laten om iets te kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb eigenlijk geen idee wat een camping kost. Maar ook al was het tien keer goedkoper dan een hotel of een huisje, dan hoef ik het nog niet.
   Geld is een heikel onderwerp hè, net zoals politiek en religie.

   Like

 7. Het kamperen in een tent heeft me ook nooit veel gezegd. Mijn ouders deden het erg graag (en mijn zussen), zelf vind ik er maar niks aan. Met een camper daarentegen 🙂
  Die dromen jong. Ik heb al decennia lang dezelfde steeds weerkerende waarin ik vanalles vergeten tot kwijt ben. In de tijd van de baby’s was dat al eens dat ik hen ergens vergeten was, of Janna haar medicatie was vergeten geven of zo… en die droom evolueert al al die tijd mee. Nu gaat het over verloren koffers of vergeten eigen medicatie of vergeten mijn lenzen uit te doen… iedere keer schiet ik onrustig wakker en duurt het even voor ik besef dat het een droom was en dat ik netjes mijn slaaproutine gedaan heb voor ik ben gaan slapen.

  Geliked door 1 persoon

    1. Je kan daar uren van onder de voet zijn hè. Ik droom gelukkig niet veel. Ik denk omdat ik geen natuurlijke slaap heb, door mijn slaappillen.

     Like

     1. Ja, ik denk dat dat klopt. Ik heb periodes weinig anders dan diezelfde droom, maar de laatste weken droom ik daarnaast nog erg veel en vreemd. Van dat soort dromen kan je inderdaad uren onder de voet zijn.

      Geliked door 1 persoon

 8. Kamperen met de tent, oh nee! Maar logeren in een grote stacaravan, oh ja! Onze buren hebben een nieuwe sinds begin dit jaar en we zijn hen gaan bezoeken… we waren echt onder de indruk. De stacaravan is precies een klein huisje met alle comfort die je nodig hebt… chauffage, keuken met oven, douche, wc, ruime kamers. Ideaal voor hun tweetjes.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: