Mini vakantie 3

Frank, Bram, David, Frank, Peter … de weermannen waren unaniem vorige week maandag: het wordt mooi weer vanaf woensdag.

Tja, dan wordt er ten huize M&M een reisje gepland. En ondanks het feit dat Nederland donkerrood kleurde op de covid kaart, was dat toch weer onze bestemming. Want natuurlijk namen we onze fietsen mee!

Ik had nog best wat moeite om aan betaalbare logies te geraken zo midden tijdens de schoolvakanties van zowel België, Nederland als Duitsland. Maar … wie zoekt die vindt, en ook al was het hotel niet iets wat ik normaal zou boeken, ik waagde het erop en boekte in eerste instantie één nacht. We zouden wel zien …

Het was een ouder hotel, ‘eclectisch’ werd het genoemd in een review. Ik zou het eerder kitschering noemen en absoluut niet onze smaak, maar we werden hartelijk ontvangen, de kamer was ruim en kraaknet, het bed was prima, fijne badkamer, goede airco, espresso apparaat, mini frigo, afgesloten fietsenstallng, … en ’s morgens een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. We hadden niks te klagen!

Vandaar dat we besloten om nog een nacht bij te boeken zodat we nog een extra fietstocht konden doen in de regio Zuid-Holland.

De eerste fietstocht was een rondje Spijkenisse -Hellevoetsluis – Rockanje – Brielle – Spijkenisse. Een rit met hindernissen want in Brielle klapte mijn achterband. En je zou nu denken, op stap met een man die dagelijks vele kilometers fietst, die heeft alles bij wat nodig is om een band te plakken. Niet dus! Wel als hij met zijn koersfiets of met zijn mountainbike weg is, maar met de stadsfiets met zijn madam op schok, dan laat meneer zijn reparatieset thuis. Nu ja, het had ook niet veel uitgehaald want zowel binnen- als buitenband vertoonden grote scheuren.

Panne!

We zijn verzekerd voor zulke calamiteiten, Europ Assistance gebeld dus. Ze zouden iemand sturen … Anderhalf uur later stonden we nog te wachten! Ondertussen was er al een vriendelijke buurtbewoner komen kijken wat we daar stonden te doen en, oh, die had nog wel een binnen- en een buitenband liggen van zijn vele fietsreizen doorheen Europa. Uiteindelijk kwam de pechdienst toch opdagen en binnen een mum van tijd hadden de heren mijn fietsje gerepareerd en konden we onze tocht verder zetten. 57 km gereden door heel mooi gebied, over mooie fietspaden en langs rustige wegen. Een fijne fietstocht.

De tweede fietstocht was er gelukkig eentje zonder hindernissen maar wel met heel veel wind. Die ging van de vestingstad Hellevoetsluis over de Haringvlietdam naar het eiland Goeree-Overflakkee. Dik 65 km met veel wind uit veranderlijke richtingen. Ik had de hele dag een bad hair day. Niet dat ik me daar iets van aantrek trouwens.

’s Avonds in het hotel tijdens het surfen kwam ik nog een mooie aanbieding tegen in Zaandam en aangezien we voor niemand thuis moeten zijn … gauw geboekt! Heel lang geleden dat we nog in de Zaanstreek waren. Ik wou de Zaanse Schans nog wel eens zien.

Het plan was om ‘onderweg’ van Spijkenisse naar Zaandam nog een dag te fietsen in de regio Den Haag.

Uiteindelijk hebben we ’s morgens beslist om direct naar Zaandam te rijden en daar de fietstocht in de Zaanstreek te doen en de regio Den Haag de volgende dag op weg terug naar huis.

Aldus geschiedde. De Zaanstreek, heel erg rustig, veel weilanden met ontelbare slootjes, plassen en bruggetjes. Zelfs aan de Zaanse Schans was het niet echt druk. De zon liet helaas vaak verstek gaan, maar het was gelukkig niet koud. Het was niet de mooiste fietstocht moet ik toegeven. Beetje veel van hetzelfde en daar hou ik niet van. Toch weer 56 km gefietst in de harde wind. De wind was trouwens een constante tijdens onze vier fietstochten.

Na een lekker diner in het hotelrestaurant (niet van onze gewoonte, maar gewoon te weinig tijd om een restaurant te zoeken) en, ondanks het comfortabele bed, een half slapeloze nacht checkten wij zaterdagmorgen al vroeg uit en zaten we al om 10 uur op onze fiets in Wassenaar om de (lange) fietstocht Wassenaar-Voorschoten-Leidschendam-Den Haag-Scheveningen-Katwijk-Wassenaar aan te vatten.

We hadden prachtig weer op deze laatste dag en hebben genoten van de rit langsheen de Landgoederenroute, maar vooral het schitterende duingebied tussen Scheveningen en Katwijk heeft mijn hart gestolen. Het deed me denken aan de mooie fietstocht die we jaren geleden maakten door de duinen op Texel. Maar liefst 72 km lang was de tocht, maar we hebben het op het gemakje gedaan. Lekker geluncht ’s middags en nog een paar keer in een strandtent wat gedronken.

Het was weer heel fijn om nog eens even weg te zijn en de gedachten te verzetten.

Ik voel wel dat mijn knieën erg te lijden hebben onder het fietsen, zeker met de harde wind die we altijd hadden. Wie denkt dat je met een e-bike geen kracht meer moet zetten, die is verkeerd!

Alle foto’s zijn aanklikbaar en © Myriam C.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

56 gedachten over “Mini vakantie 3”

 1. Gelukkig kwam het dan toch nog in orde met je fietsband 🙂
  De tweede tocht hebben we recent ook gereden (via Ouddorp en de kust van Goeree-Overflakkee) – prachtig vonden we dat.
  Bij dat Zaans hotel hadden we vorig jaar een reservatie maar door corona viel alles in het water 😦
  Julie hadden duidelijk een leuke mini vakantie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Poeheee petje af hoor!! Dappere dodo’s!!
  Dat doe ik jullie in geen 100 jaar na, nog niet eens met de auto 😊
  Belt
  Jullie hebben genoten.. dat telt
  Van harte gegund ook uiteraard

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, had je me vijf jaar geleden gezegd dat ik vier dagen na elkaar zoveel kilometers zou fietsen, ik had je gek verklaard.
   Het lijkt wel of ik verslaafd ben aan mijn fiets …

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijke dagen Myriam. Ik geniet hier gewoon mee. Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee… daar was ik ook al een paar keer, ook op de fiets. De Zaan staat nog steeds op het verlanglijstje.

  Geliked door 1 persoon

 4. oh oh, wat ben ik jaloers, die streek ken ik ook heel goed. mooie fietstochten. mooie foto’s die jullie gemaakt hebben.
  een mens krijgt direkt zin om in de auto te stappen en naar ginder te rijden.
  en het weer was natuurlijk magnifiek!
  wij gaan in september naar renesse, ook mooi , heb er al zin in.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik weet al langer dat zelfs een e-bike voor pijnlijke gewrichten kan zorgen. Zeker bij grote tochten, zoals jullie deden. Chapeau.
  Terwijl ik dit typ komen we net uit Wassenaar, niet om te fietsen.
  Je nam mooie foto’s van een heerlijke omgeving.
  Zaandamse blijf ik heel erg de moeite vinden, het was er nog nooit erg druk toen we er waren. In dat Zaanhotel zou ik ook wel een nachtje smaken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Niet alleen pijnlijke gewrichten maar ook mijn zitvlak… Die laatste rit van 72 km was echt wel het absolute maximum.
   Maar ik zie het nu wel zitten om een echte fietsvakantie te doen, van hotel naar hotel met bagage nabrengservice. De Bodensee staat als eerste op mijn lijstje. Het weer moet dan wel standvastiger zijn want ik ben en blijf een salonfietser.

   Like

   1. Dat lijkt me ook een leuk idee. Alleen moet je die reizen van tevoren vastleggen, en ben je nooit zeker van het weer als je niet naar het zuiden trekt. Daarom hou ik de boot/ de fiets nog af.

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh, maar ik zou dat niet georganiseerd doen hoor. Gewoon zelf hotels vastleggen en een taxibedrijf dat het bagagetransport uitvoert. Als we naar NL gaan fietsen doe ik eigenlijk gewoon hetzelfde: hotels die ik tot op de laatste dag kan annuleren. En in die regio is de kans op mooi weer vele malen groter dan hier. We zijn er vaak geweest vroeger.

     Geliked door 1 persoon

     1. Wij nemen ook altijd hotels afzegbaar tot het bijna laatste moment. Op die taxidienst had ik nog niet gedacht. Anderzijds slaap ik de eerste nacht in een ‘vreemd, hoewel altijd heel goede hotel altijd moeilijker, dus misschien toch beter een 2 nachtjes?

      Like

      1. Dat maakt voor mij geen verschil. Ik slaap nergens goed, zelfs niet in mijn eigen bed. Maar als je ’t zelf organiseert kan je alles zelf bepalen, ook hoe lang je ergens wil blijven want het is een heel mooie streek.

       Like

 6. Wat leuk! Ik ben geboren en getogen in Brielle (1966 – 1985) en kom er nu nog regelmatig omdat mijn vader er nog woont. Ik kan me nog herinneren dat het hotel in Spijkenisse werd gebouwd, voor zijn tijd was het heel modern! Leuk dat jullie zo’n fijne minivakantie hebben gehad!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jammer van de pech onderweg met de klapband. Lief dat een buurtbewoner wilde helpen.
  Je hebt weer mooie foto’s gemaakt en je hebt een mooi verslag geschreven. Ik heb er van genoten!

  Geliked door 1 persoon

 8. Had ik indertijd ook maar een man die graag fietste want zo’n vakanties had ik ook graag willen meemaken. Zelf heb ik altijd graag gefietst en veel zelfs. Liefst in mijn eentje. Ik ben nu terug gestart met fietsen en het is bijzonder meegevallen. Na twee jaar was ik toch een beetje bang dat ik het niet meer zou gewoon worden.. Afstanden zoals jullie doen zit er niet in maar het feit dat het weer mag en het ook gaat maakt me al blij.. Mooie fietsdagen heb je beleefd!

  Geliked door 1 persoon

 9. De duingebieden zijn inderdaad prachtig, maar ook wel vaak klimmetjes, met als extraatje de zeewind, die in de benen gaan zitten dat is logisch. Fijn dat er weer iets te genieten viel voor jullie.

  Geliked door 1 persoon

 10. Mooi verslag en mooie foto’s. Alleen is het niet Paleis Noordeinde, dat ligt midden in Den Haag maar het is Huis Ten Bosch.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wat een heerlijke fietstochten, de eerste route ken ik als ‘de overkant’ en ja ik herkende zeker wat locaties. Zeeland en de Zaanse Schans ja allemaal mooi en ook zo vreselijk fotogeniek.

  Geliked door 1 persoon

 12. Dat je met een e-bike nog ferm mag trappen bij tegenwind, dat hebben we intussen ook al door. En wind, die heb je in Nederland nogal vaak eens met al dat water in de buurt en die platte pannenkoek onder je wielen. Blijkbaar heb je er belang bij om – als je de route en de tijd aan jezelf hebt – in de gaten te houden wanneer het tij op of af gaat. Bij opkomende tij zou de wind aanwakkeren. Als je dat moment kiest om meewind te rijden langs het water kan dat een slok op de borrel schelen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: