1000 vragen aan jezelf #41


801. Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?
Moesten we de plaats hebben (en nog de leeftiijd en de zin hebben om te verbouwen), dan had ik heel graag een open keuken die in verbinding staat met de leefruimte. Een groot eiland zou een must zijn. En alle nieuwste snufjes natuurlijk. Als er dan toch plaats genoeg is, dan wil ik een groot Boretti fornuis (Smeg mag ook) op inductie met twee ovens. De keuken zou – net zoals onze huidige keuken – een lichte greeploze keuken worden met werkbladen in donkere graniet of composiet en de spatwand in glas. Met dat laatste, daar ben ik na 15 jaar nog altijd superblij mee!

802. Wat is je vroegste herinnering?
Tweede leerjaar. Klein nonnetje met dubbele kin onder de kap van haar habijt. Kraaloogjes die alles zagen. En handen die venijnig aan je oren trokken als er iets niet naar haar zin was. Mijn hekel aan alles wat een habijt, een soutane of een kazuifel draagt moet toen ontstaan zijn.

803. Wanneer zit je ego je in de weg?
Als ik mij totaal niet verbonden voel met de mensen bij wie ik op dat moment ben.

804. Heb je veel mensenkennis?
Ik denk van mezelf van wel. Ik vertrouw ook heel erg op mijn intuïtie.

805. Hoe ziet de wereld er over honderd jaar uit?
Wie het weet, die mag het zeggen.

806. Waarin zijn kinderen leuker dan volwassenen?
Kinderen zijn zo onschuldig, vaak heerlijk naïef en nooit berekenend.

807. Zou je ooit meedoen aan een talentenjacht?
Toch niet meer op mijn leeftijd zeker!

808. Zijn er weleens dagen dat je niet praat?
Niet praten is veel gezegd maar er zijn zeker dagen dat ik weinig praat. Ik ben zelf niet echt een prater en ook mijn man is van ’t zelfde slag, zoniet erger.

809. Wat zeggen de rimpeltjes op je gezicht?
Dat ik een bepaalde leeftijd bereikt heb. Maar eigenlijk vallen de rimpels nog goed mee (al zeg ik het zelf).

810. Wat is uitslapen voor jou?
Vroeger kon ik gemakkelijk slapen tot ’s middags. Nu slaap ik nog graag uit maar als het negen uur geworden is, is het mij wel genoeg geweest. En dat gebeurt eigenlijk nog zelden.

811. Hoe had je liefdesleven er ook uit kunnen zien?
Ik denk daar wel eens aan hoe het zou geweest zijn mocht ik bij een van mijn vorige vriendjes gebleven zijn, maar ik heb echt geen idee want ik weet totaal niet wat er van ze geworden is. Wie weet was er wel eentje bij die zeven kinderen wou. Dan zou ik heel snel gillend zijn weggelopen.

812. Heb je weleens een kaarsje voor iemand gebrand?
Als we een kerk bezoeken tijdens onze reizen, dan brand ik altijd een kaarsje voor mijn overleden ouders.

813. Hoe vaak per week eet je je favoriete snack?
Ik moet eerst de vraag beantwoorden: wat is je favoriete snack? Die heb ik eigenlijk niet. Ik ben niet zo’n snacker. En zeker nu, nu ik zo moeilijk kan eten, wordt er helemaal niet gesnackt. Ik ben al blij dat ik tijdens de gewone maaltijden voldoende binnen krijg.

814. Ben je altijd oprecht blij voor een ander?
Ja, en ik vind het ook niet moeilijk om dat te zeggen.

815. Ben je weleens geweldig genoemd?
Oh ja, vaak genoeg. Door een van mijn opdrachtgevers. Dat was een Nederlander en die ‘bezigen’ het woord ‘geweldig’ heel vaak.

816. Waarvoor sta je elke ochtend weer op?
De laatste tijd omdat het moet. Al zou ik heel vaak liever gewoon blijven liggen.

817. Zou je in een ander land willen wonen?
Neen. Toch niet permanent. Ik vind dat we het hier nog zo slecht niet hebben. Al vloek ik wel eens op het weer als het dagen na elkaar pijpenstelen regent. Op zo’n moment zou ik dan wel een paar maanden in een zuiders land willen wonen, maar niet langer dan dat.

818. Hoe gedraag je je als je nerveus bent?
Dan kan je me beter met rust laten want dan heb ik een heel kort lontje.

819. Wijk je weleens af van je vaste route naar je werk/school?
Niet van toepassing. Ik ben al 45 jaar weg van school en werk al 6 jaar niet meer.

820. Welke garanties heb je in je leven?
Geen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #41”

 1. Wie weet had ik wel in Kenia gewoond met een grote kroost schattige kinderen, recht voor de raap en puur in het leven, met een grote aparte keuken (wij hebben nu een open) én vooral graag kok😉.
  Zonder kinderen en vrienden zouden wij graag in Nederland wonen, aan een mooie gracht, en de heide in onze achtertuin.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goh, ik vind het qua onderhoud toch best wel een dingetje. Het mijne is .verzoet (Jasberg) en dat vraagt blijkbaar veel meer onderhoud dan gepolijst. Maar mooi is het wel

   Like

 2. Wij hebben net onze keuken verbouwd, genieten er echt van!
  811: toevallig met onze kids net over gehad, als mijn mama niet gestorven was, had ik zeker een andere studie gedaan, was ik C nooit tegengekomen en waren zij er niet geweest… het heeft zo moeten zijn!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit is duidelijk een vragenlijstje dat je ligt. De eerste serie eigenlijk waar je volop ‘sjette’ geeft in je antwoorden. Zou je bij 811. niet stiekem eens op Facebook op zoek zijn geweest naar die vroegere liefdes?

  Geliked door 1 persoon

 4. Tolerantie is de garantie dat de wereld niet naar de kloten draait. (Robert Long)
  Wat onze keuken betreft: die mocht best wat meer aflegruimte hebben gehad. Een mens heeft nooit kasten/schappen genoeg.

  Geliked door 1 persoon

   1. Opbergruimte, doorgaans op schappen. Het woord ‘aflegruimte’ wordt zowel in Vlaanderen als in Nederland gebruikt. Het heeft niks te maken met het afleggen van een lijk of zo. 😀

    Geliked door 1 persoon

 5. Hoi Myriam, wat een leuk item! Ik zie dat je al bij de 800 bent, dus al een poosje bezig. Als nieuwe blogger zou ik dit ook wel willen doen, heb je de vragen zelf bedacht? Mag ik dit item ook gebruiken?
  Wij gaan volgende week beginnen met het bouwen van een nieuwe keuken, mijn man doet dat helemaal zelf! We (hij dus) bouwen onze droomkeuken met een groot kookeiland!
  Ik neem ALTIJD dezelfde route naar mijn werk, op de fiets, weer of geen weer!

  Like

 6. Mijn vroegste herinnering is een “oranjefeest”toen ik nog op de kleuterschool zat. Geen idee wélk fesst , zal iets met Juliana geweest zijn neem ik aan iets met vlaggetjes en drukte , misschien ook wel iets met het eerste jaar bevrijding.
  Je hebt één garantie in het leven, dat het ooit op houdt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb vreemd genoeg een aantal heel vroege herinneringen, eentje van toen ik echt nog een peuter was, en eentje van in de eerste kleuterklas. De eerste echt een heel korte flits, de tweede iets uitgebreider. Vanaf de tweede kleuterklas herinner ik me toch wel redelijk wat.

  Geliked door 1 persoon

 8. Op de kleuterschool ben ik aan een spijker blijven hangen en ik weet dat dat erg bloede en iedereen nogal paniekerig reageerde en ik niet, vond het fascinerend al dat bloed. Ik reageer altijd met vertragingen op dergelijke dingen des schrik en trillende benen komen pas veel later.

  Geliked door 1 persoon

 9. Kaarsjes branden doe ik vaak, in gedachten voor iemand of gewoon voor de gezelligheid.
  Ik had ooit een liefje die nu in Australië woont, zou wel iets voor mij zijn. Maar ik heb het nu ook super goed, kan niet beter 😊

  Like

  1. Ik ben op zich niet zo’n kaarsenfan. Alleen op Worldwide Candle Lighting Day zal ik nooit vergeten een paar kaarsen te branden.
   Australië? Zo ver? Neen, ik ben blij dat ik rond de kerktoren gebleven ben (en mijn man zo lief was zijn dorp te verlaten).

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: