De eerlijkheid van kinderen…

… komt soms hard aan.

Tijdens een avondje babysitten legden manlief en ik onze Kleine Man in bed.

Ik zeg: ‘nu nog een kus en een knuffel’?

Hij kruipt onder zijn dekbed en zegt: ‘nee, alleen opa want jij bent een beetje anders’. Ik vraag waarom en hij zegt ‘jij hebt een streep’ en hij wijst naar het groot en lelijk litteken dat over mijn hele onderarm loopt.

Slik. 😪

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

32 gedachten over “De eerlijkheid van kinderen…”

 1. Kinderen kunnen heel hard zijn. Het is vooral hun angst voor het ‘onbekende.’ Hij went er wel aan Myriam. Er komt een tijd dat hij fier is op z’n oma omdat ze iets heeft wat een ander niet heeft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ach lieve Myriam, kinderen kunnen hard zijn in wat ze zeggen, ik begrijp dat je dat moeilijk vindt, ook weet jij ook dat ze gewoon zeggen wat ze zien.
  Dikke, dikke knuffel! 💙

  Geliked door 1 persoon

 3. Kindjes zeggen simpelweg wat ze voor zich in beeld krijgen. Vaak confronterend, komt hard over, maar is nooit zo bedoeld. Hij zal het leren zien als een deeltje van zijn lieve oma en zal dan niet meer zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die zal inderdaad wel even hard binnen gekomen zijn, vooral als je je toch al kwetsbaar voelt. Als het wat weggetrokken is, is dit misschien een gelegenheid om hem op zijn eigen niveau te vertellen dat “ànders” best wel spannend kan zijn en niet noodzakelijk eng. Dat we allemaal “ànders” zijn, want dat er geen 2 dezelfde mensen bestaan (zelfs tweelingen verschillen, al valt het niet altijd op).

  Geliked door 2 people

 5. Kinderen hebben een zekere angst voor het voor hen onbekende, het niet-alledaagse. Vandaar ongetwijfeld die reactie. Maar dat je even moest slikken, begrijp ik zeker.

  Geliked door 1 persoon

 6. Onder andere omstandigheden zou je er misschien om gelachen hebben, maar nu juist niet. Dat is begrijpelijk en ik snap volkomen dat zoiets erg hard binnenkomt. Juist ook omdat je kleinzoon dit zegt. Sterkte xxx

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb mijn oma ooit eens gekwetst, hoorde ik jaren later van mijn moeder, omdat ik niet bij haar op schoot wilde zitten. Zij was erg mager en rookte 2 pakjes Caballero per dag. Ik zei tegen haar “nee, jij ben niet zo lekker zacht als andere oma” . Die andere oma had een hele grote zachte boezem en rook naar parfum, dat was een veel fijnere schoot om op te zitten dan dunne oma!

  Geliked door 2 people

 8. Ben nog vergeten te zeggen dat dunne oma verreweg mijn favoriete oma was want ze was zo mal als wat en je kon heel erg met haar lachen! Ze keek ook voetbal op tv en nam mij mee naar de Wimpy, en als ik bij haar logeerde mocht ik met haar platenspeler spelen. Zo zie je maar… kinderen zeggen wel van alles maar niet altijd wat ze denken en voelen. Geen advies en geen commentaar van mij. alleen veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 9. Niet leuk
  Echt kut om eerlijk te zijn

  Misschien kun je via een boekje met de kleinzoon over dit thema praten?
  In de bibliotheek zullen ze vast wel boeken hebben die jullie kunnen helpen hierbij ☺️

  🌟

  Geliked door 1 persoon

 10. Och Myriam toch… ook al komt het van een kind en weet je dat dat gewoon zegt wat het ziet… het is een kind dat je graag ziet en het komt hard aan. Bovenop al de rest. Troost je met het feit dat het niet meer lang zal duren voor je meer kan uitleggen en duiding geven… het mannetje gaat zoveel bewondering hebben voor zijn oma.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: