1000 vragen aan jezelf #40


781. In welk boek had je graag een rol willen spelen?
Niet in een psychologische thriller in ieder geval. Ik lees ze heel graag maar ben als het erop aankomt zo bang als een wezel.

782. Ben je ondernemend?
Ben ik ondernemend? Op zich ben ik niet ondernemend maar eerder afwachtend. En toch ben ik op een gegeven moment ‘gesprongen’ door mijn eigen zaak op te starten.

783. Kom je altijd te vroeg, te laat of op tijd?
Op tijd. Ik heb zelf een hekel aan mensen die te vroeg komen, maar vind het ook heel vervelend als ze (veel) te laat zijn.

784. Hoe zorg je voor orde in je hoofd?
Een opgeruimd huis bijvoorbeeld zorgt voor orde in mijn hoofd. Net zoals een agenda. Het nadeel is wel dat ik niets meer kan onthouden en als mijn Outlook ooit crasht heb ik een gigantisch probleem.

785. Ben je ooit ergens geweest waar je alleen maar zand of water om je heen zag?
Ja, op een kleine atol op de Malediven. Waar je ook keek, alleen maar zand en water. Mooi hoor, maar het werd al heel snel saai.

Atollen op de Malediven

786. Op welke plek ga je zitten in een achtbaan?
Ik blijf op de grond. Daar kruip ik voor geen geld van de wereld in. Tenzij misschien ooit mijn kleinzoon dat zou vragen … voor hem zou ik misschien wel een uitzondering maken. Misschien hoor …

787. Wijs je iemand snel op zijn of haar fouten?
Dat heb ik afgeleerd. Al kan ik er heel moeilijk over kijken zonder er iets van te zeggen. Tot tien tellen helpt soms.

788. Welke rol heb jij in je vriendengroep?
Ik organiseer graag en schrijf al eens een verslag na een activiteit. Ik ben ook de beheerder van de fotosite.

789. Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten?
Kudu, krokodil, giraf, … in The Carnivore in Nairobi. Een echte anti-climax na een fantastisch mooie safari. Mag trouwens al enige jaren niet meer geserveerd worden. Terecht!

790. Lees je je horoscoop?
Nooit.

791. Wat is de raarste plek waar je ooit wakker bent geworden?
Niet echt een rare, maar wel een heel fijne plek was de zon zien opkomen vanuit een nomadentent in de Wahiba Sands woestijn in Oman.

Wahiba Sands, Oman – 2014

792. Zou je willen dat er iets naar je vernoemd zou worden?
Neen, want ik heb niets bijzonders gerealiseerd in mijn leven en dat gaat ook niet meer gebeuren.

793. Wat doe je als je niet kunt slapen?
Draaien en keren, en nog eens draaien en keren. En nog een halve slaappil nemen.

794. Kun je ook bevriend zijn met mensen die totaal anders denken?
Dat kan, maar dan meer vrijblijvend. Zolang er geen diepgaande gesprekken gevoerd worden over de zaken waarover we anders denken, moet dat mogelijk zijn. Sowieso vermijd ik gesprekken over religie, politiek, en andere delicate onderwerpen bij mensen die ik niet goed ken.

795. Hoelang zou jij kunnen overleven op een onbewoond eiland?
Niet lang vermoed ik.

796. Hoe vaak google je de naam je jeugdliefde(s)?
Dat is al wel gebeurd.

797. Welk schoolvak vond je verschrikkelijk?
Er waren er meerdere!
Wiskunde om te beginnen. Sorry omabaard!
Economie, nog zo’n saai vak, maar het is later nog wel nuttig gebleken.
Lichamelijke opvoeding, omdat ik niet de lenigste ben en de leerkracht zo’n serpent was.

799. Wat zing je onder de douche?
Ik zing niet onder de douche!

800. Zeg je makkelijk dat je van iemand houdt?
Veel te weinig. We hebben dat niet geleerd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

30 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #40”

 1. Excuses aanvaard. Ik hoor het vaak rond me, maar met de juiste leerkracht is het echt een leuk vak😉😉. Ik zing de formules zelfs onder de douche (grapje) en ben vlot bevriend met anti-wiskundigen😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hadden één wiskunde leraar die ik nooit zal vergeten. Een hele toffe mens, ook buiten de les een crème van een man. Het is zeker niet zijn schuld dat ik wiskunde maar niks vond. Hoe kan je nu iets leuk vinden waar je niets van snapt? Nu nog hé, verbanden … ik zie dat niet.

   Geliked door 1 persoon

   1. Zo hadden wij ook een wiskundeleraar die me over de streep trok met zijn enthousiaste manier van lesgeven.
    Dus gelukkig ligt het niet aan de leerkracht😉

    Geliked door 1 persoon

 2. nr 797 was voor mij hetzelfde. Ik deed alleen graag talen , voordragen, spreekbeurten en opstellen schrijven en was er dan ook goed in.
  Turnen was een ramp. Ik had een uitstekend staartbeen was mager en grondoefeningen deden pijn. Ik kon nooit over de bok springen .Vlak ervoor hield ik mij in .Om van het paard nog maar te zwijgen.
  Wiskunde leerde ik van buiten voor de proefwerken en slaagde wonderwel. Ik had en heb een goed geheugen. Al komt er wat sleet op

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier ook talen. Deed ik graag en ze zijn me ook altijd bijgebleven, ook al gebruik ik ze nu niet meer. Wiskunde daarentegen … ik herinner me niks meer van algebra en ik was zó blij dat ik daar na het middelbaar vanaf was Vanaf dan eigenlijk alleen nog vakken die ik wel graag deed.

   Like

 3. Wiskunde vond ik ook ver-schrik-ke-lijk! Wij hadden ook geen fijne leerkracht dus dat hielp ook niet. Ik ben ook gewoon echt niet goed met cijfers en hoofdrekenen is al helemaal niet aan mij besteed. En lichamelijke opvoeding vond ik ook horror. Ik ben totaal niet sportief. Gelukkig hadden wij tijdens onze laatste twee jaren een fijne leerkracht waar je inspanning belangrijker was dan het resultaat waardoor ik toch altijd mooie punten had.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inzet en inspanning zou altijd belangrijker moeten zijn dan resultaat. Zeker bij een vak als lichamelijke opvoeding of tekenen. Niet iedereen is even lenig / creatief.

   Like

   1. Ik ook in het vijfde middelbaar. En weet je… door de onderwijsvernieuwing die ze er nu doorduwen, wordt wiskunde weer zo’n vak dat een kind met een talenknobbel moet meesleuren. Of beter gezegd: het houdt hem tegen. Wiskunde heeft voor mij veel vergald. Je werd erop afgerekend en je werd geweigerd in talenrichtingen als je wiskunde niet goed genoeg was. Toen kon men je ook nog buizen voor 1 vak. Ik zat in het VSO. Een totale mislukking. En daar gaan we nu weer naartoe.

    Geliked door 1 persoon

    1. VSO was gelukkig na mijn schooltijd. Ik wist niet dat je goed moest zijn in wiskunde om in een talenrichting te kunnen starten. Inkjn tijd was het of het een of het ander. Gelukkig voor mij!

     Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben ooit gezwicht voor mijn dochter om met haar op de achtbaan te gaan. Ik heb het me beklaagd. Niet mijn kind, maar ik was panisch en kwam met de tranen op mijn wangen uit het helse gevaarte. De hele dag niet meer aanspreekbaar. Nooit meer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lichamelijke opvoeding was ook niets voor mij. Ik raakte nooit over de bok en begrijp nog altijd niet wat daar de zin van is. Alleen de leerkracht wordt er op het einde van de maand beter van.

  Geliked door 1 persoon

 6. 786 Ik ga zélfs voor een kleinkind niet zo’n martel ding in, heb gewoon erg veel moeite met G-krachten en draaien. Daar weet mijn hoofd geen raad mee.
  787. Het hangt van het foutje af , als er daardoor iets wezenlijk anders dan de bedoeling maak ik er soms wel een opmerking over als dat met enige humor mogelijk is . Maar een gewoon type of taalfoutje maak ik zelf té vaak om daar bij een ander over te vallen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wiskunde, L.O. en serpenten van leerkrachten. Het gaat vaak samen. Gelukkig zijn er ook goeie hè, zoals, naar ik aanneem, Omabaard, en mijn eigenste stiefvader. Hoewel ik hem nauwelijks om uitleg durfde vragen, omdat hij aanvoelde dat mijn basis ontbrak, en hij me dus meestal een uitleg met een omweg via Rome voorschotelde, en ik na een kwartier troosteloos zat te geeuwen.
  Er was niet leuker dan de twee jaren Moderne Talen die ik gehad heb met oneindig veel uren talen en geen, ik herhaal géén wiskunde. Die richting bestaat al lang niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier krak hetzelfde.
   Die twee jaren Moderne Talen, was dat in het middelbaar of in de hogeschool? In het middelbaar kregen wij nog altijd wiskunde. In de hogeschool gelukkig alleen nog leuke vakken (behalve bedrijfseconomie en recht dan).

   Geliked door 1 persoon

   1. Was bij mij in het 5e en 6e middelbaar.
    6u Nederlands, 5u Frans, 4u Engels, 4u Duits.
    Ik herinner me nog goed de consternatie van de leerkracht statistiek in het hoger onderwijs. Als kennismaking deed ze haar ronde van de studenten. Ze ging echt letterlijk voor elke bank staan en vroeg wat je daarvoor gevolgd had en hoeveel uur wiskunde gehad had. Bij mijn antwoord “geen” kreeg ze bijna een rolberoerte. Ik vind het nog steeds een heerlijk moment 😀 (en statistiek was 1 van de 2 vakken waarvoor ze me gedelibereerd hebben, ik bracht er niks van terecht)

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik denk bij ons in ’t middelbaar hetzelfde hoor, maar ook zeker nog 2 uren wiskunde. Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit statistiek heb gehad. Ik moet eens zoeken of ik mijn rapporten nog ergens kan vinden …

     Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou zomaar eens kunnen. Kleinzoon is – zoals zijn papa – nogal een waaghals en vond de achtbaan in Plopsaland helemaal geweldig.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: