De week

Ik schrijf niet vaak weekoverzichten, om de simpele reden dat er heel, heel weinig gebeurt in mijn leven tegenwoordig.

We gaan al eens fietsen … als het niet regent tenminste. Ik spreek eens af met een vriendin nu we allebei gevaccineerd zijn en weer bij elkaar over de vloer komen, ik doe de dagelijkse boodschappen en bestier mijn huishouden. Dat kan je bezwaarlijk spannende dagen noemen.

Maar deze week had ik toch één heuglijk feit te vieren: onze kinderen kwamen nog eens eten. Dat was geleden van oktober vorig jaar!!! Schoondochter was namelijk panisch om covid te krijgen en/of over te dragen en is bijna negen maanden nergens binnen geweest. En de Belgische lente en zomer nodigden helaas niet vaak uit tot eten in de tuin.

Wat heb ik onze wekelijkse etentjes met het gezin gemist!

Dus donderdag was het feest ten huize M & M en heb ik nog eens – met heel veel plezier – een paar uren in de keuken gestaan.

Stoofvlees met frietjes en aardbeienpavlova

Het was gezellig, het was heel fijn om nog eens met ons vijven aan tafel te zitten en vanaf nu pakken we onze wekelijkse gezamenlijke tafelmomenten terug op.

Oh, en gisteren kwam er nog een leukigheidje bij. We zaten met ons twee naar de vijftig tinten grijs en de vallende regendruppels te kijken toen manlief zei ‘kijk eens op wat webcams of je niet ergens wat beter weer kan vinden’.

En dat vond ik in ons geliefde Zeeland. Wij dus als de weerlicht de auto in en naar Domburg. En daar scheen volop de zon aan de blauwe hemel. Goed voor een korte wandeling, wat window shopping en een terrasje.

Domburg

Zo hadden we tenminste een halve dag het gevoel dat het zomer was.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

59 gedachten over “De week”

 1. Fijn dat het terug kan!!! Vooral jullie hebben heel lang moeten wachten. Hier zijn we de kinderen blijven zien, iedereen ging akkoord, het was een opluchting, maar we moesten toch altijd afrekenen met een stuk angst. Laat ons hopen dat we deze situatie nooit meer moeten beleven!
  In deze ‘zomer’ moeten we elke dag opnieuw op zoek naar de zon. Jullie hebben haar gevonden🌞

  Geliked door 1 persoon

  1. Wiij hebben onze kinderen ook wel gezien, maar altijd buiten. En nooit lang want daar was het geen weer voor. Ik herinner me nog kerst bij de vuurkorf waarbij we op den duur ook elk een paraplu vast hadden. Gezelligheid troef!

   Like

      1. Mijn broer (heel sociaal, kan niet zonder mensen) heeft van die echte terrasverwarmers op elektriciteit gekocht. Dat is veel aangenamer, maar het kostenplaatje is navenant. En mijn zoon stookt graag, zowel vuurkorf als vuurke stook of barbecue. Als er maar vuur bij te pas komt. Precies mijn vader!

       Geliked door 1 persoon

 2. Familie ontvangen en een dagtrip maken. Tot voor twee jaar was dit de normaalste zaak ter wereld, nu springen we een gat in de lucht als het kan. Groot gelijk dat jullie die kansen met beide handen grijpen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ging gisteren nieuwjaren, als was het januari 🙂 Met 14 aan tafel, velen ervan had ik anderhalf jaar niet gezien, twee ervan nog nooit, want in die periode geboren.
  We moeten inderdaad onze momenten plukken tegenwoordig.

  Geliked door 2 people

  1. Wel ja, dat is hier ook zo. Mijn zus en haar kinderen die in Duitsland wonen heb ik al twee jaar niet meer gezien. Ondertussen zijn er bij mijn nichtjes, waarvan één mijn metekind, twee babies geboren die ik alleen op foto gezien heb. En het ergste is nog dat ik precies een kluizenaar ben aan ’t worden want ik heb eigenlijk totaal geen behoefte om mensen te zien, buiten ons gezin dan.

   Like

   1. Bij mij is het dubbel. Genieten van gezelschap en daarna pompaf zijn omdat dat zoveel energie vraagt. Volgende week nog een huwelijk van mijn metekind en de week daarop onze familie BBQ (alle nazaten van mijn ouders met aanhang +40 man/vrouw, ik kom uit een groot gezin). Zeker weten dat ik daarna een poos niemand hoef te zien.

    Geliked door 1 persoon

    1. Poeh, 40 man … dat is ineens zo overweldigend hé als je lange tijd weinig mensen hebt gezien. Toch maar van genieten en de week nadien niet te veel plannen.

     Like

   1. Amai nog niet! En het was zalig in Domburg. Gezellig druk maar niet het overdrukke van andere jaren waar je nauwelijks een plek vindt op een terrasje. Dat was nu geen enkel probleem.

    Geliked door 1 persoon

     1. Hier schijnt ze voorlopig, al is het maar een waterzonnetje. Man kwam een uur geleden thuis van zijn fietstocht, helemaal doorweekt.

      Like

  1. We hebben elkaar wel gezien hoor, maar altijd buiten én kort op de enkele aperitiefmomenten bij hen in de tuin na als het weer het toeliet.

   Like

 4. Ja, je moet de zon dezer dagen echt zoeken met een vergrootglas. Doch wie zoekt, vindt.
  Stoofvlees met een boterham en donker bier: tijden geleden. Mmm.

  Geliked door 1 persoon

  1. En wij hebben ze gevonden!
   Yep, stoofvlees met een boterham en donker bier én poepgelei. Simpel maar ze eten dat hier heel graag.

   Like

 5. Oh leuk dat jullie felbegeerde zon gevonden hebben! T is toch een triestige zomer he! Maar k durf niet reclameren als ik denk aan wat in de Ardennen gebeurd is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Da’s waar. Dan zijn wij er nog goed vanaf gekomen. Heel erg wat daar gebeurd is, en als je dan hoort dat mensen in Pepinster na twee weken nog totaal geen hulp hebben gehad …

   Like

   1. Vreselijk! Ik probeer er niet te veel aan te denken. Heb te veel aan eigen kopke momenteel. Af en toe eens struisvogel spelen met mijn kop in t zand is ook een beetje zelfbescherming.

    Geliked door 1 persoon

 6. Het is maar goed dat je zo ver weg woont want anders was ik heel brutaal even bij je binnen komen vallen met al dt lekkers dat je hier voorschotelt…

  enne de zon opzoeken, wil ik ook wel want ik zie, als ik opkijk, alleen maar verticale lijnen van neervallende regen 😦

  Geliked door 1 persoon

   1. 😉 als ik ooit de grens overga … geen idee of ik dan in de buurt kom, maar … .dan zal ik t melden 😉 lief van je hoor… dank je wel

    nee helaas, hier ook niet, ook al zit ik …..schat ik… op zeker 4 uur van je af… hier is t niet beter, het regent al dagen met weinig droge tussenpozen…

    Geliked door 1 persoon

 7. Die foto’s van jou van Domburg gisteren op IG zagen er heel zonnig uit. Beetje jaloers… 🙂 . Wat fijn dat je een halve dag de zon vond. Njammie wat leuk gekookt! Zalig hé eens terug eten, gaan wij dinsdag ook eens doen voor de verjaardag van de jongste dochter.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was zo’n mooi weer! Hadden we niet verwacht hoor toen we thuis in de regen vertrokken.
   Veel plezier dinsdag. Zo fijn om weer wat mensen te kunnen zien.

   Geliked door 1 persoon

 8. Goed dat we weer kunnen en mogen samenkomen. Toch voelt het nog wat onwennig aan. Maar dat zal rap weer wennen.
  Hier viel de regen gisteren met tonnen naar beneden. Gelukkig is de zon van de partij vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wij gaan ook elke week bij Schone Moeder en Schone Vader gaan eten en hebben dit een tijdje niet gedaan, maar op een gegeven moment zijn we dit toch terug beginnen doen. Terug een wekelijkse gewoonte op zondag.
  Zeeland is altijd een goed idee 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Goede gewoonte! Bij ons was het altijd donderdag omdat dat meeestal hun langste werkdag is. Dan kunnen ze direct aan tafel.

   Like

 10. Gelukkig ben ik wel dochterlief en de kleinkinderen blijven zien , maar dan wél zonder knuffels en mét afstand. Heb dit weekend eindelijk ook op bescheiden voet kunnen knuffelen…. zó heerlijk. Ook de stevige handdrukken van anderen waren een feestje. Heerlijk als de zon redelijk dichtbij gevonden kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hier hebben we eindelijk ook een draad opgepakt die al een paar jaar gevallen was: alle beschikbare generaties bij elkaar voor 15 augustus. Mijn moeder was er, de zonen ook en 3 van de 5 kleinkinderen. Het weer viel onverhoopt mee, al had ik toch het zekere voor het onzekere genomen wat het eten betreft. Maar voor het aperitieven en de koffie nà konden we in het tuinsalon terecht.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: