1000 vragen aan jezelf #37


721. In welk beroep zou je waarschijnlijk ook goed zijn?
Ik heb altijd van mezelf gevonden dat ik maar in één ding goed ben en dat is administratief werk. Ik deed/doe dat graag en ik heb er de feeling voor.

722. Wat is het liefste wat je ooit tegen iemand hebt gezegd?
‘Ik zie je graag’. Zó cliché.

723. Wat in je interieur heb je zelf gemaakt?
Die ene keer dat ik creatief was heb ik de saaie witte passe-partout van een fotolijst getamponeerd en het resultaat mocht er zijn. Ik was fier op mezelf!

724. Hoe zouden mensen die je voor het eerste zien je omschrijven?
Ik zou zeggen: vraag het hen eens, maar dat is natuurlijk moeilijk aangezien ze mij nog voor het eerst moeten zien. 🤔
Belachelijke vragen, vragen om belachelijke antwoorden.

725. Wat zou je doen met een extra uur tijd per dag?
Dat hangt er helemaal vanaf. Ik heb op dit moment zeker geen behoefte aan een extra uur.

726. Welk film zou je kijken op een filmavond met vrienden?
Moet het echt? Een avond met vrienden breng ik liever op een andere manier door.

727. Voel je je anders als je een jurkje draagt?
Ja, toch wel. Ik ben een echt broekenmens en het is pas van vorige zomer dat ik af en toe een jurk draag. Het voelt toch wat damesachtiger. Al zal je mij nooit zien met een jurk en hoge hakken.

728. Welke geur doet je meteen weer denken aan vroeger?
Anaïs anaïs. En de patchouli die mijn zus gebruikte. Al een jaar of 50 niet meer geroken trouwens.

729. Wat zou je anders doen als je met niemand rekening hoefde te houden?
Alleen nog mijn goesting (al doe ik dat nu ook meestal al).

730. In welke oude beschaving had je willen leven?
Toch geen vraag over geschiedenis zeker?! Dat was een buisvak tijdens mijn middelbaar.
Het oude Egypte misschien.

731. Denk je lang over beslissingen na?
Neen. Een beslissing is zeer snel genomen. Soms wel eens te snel …

732. Ben je weleens de bioscoop uitgelopen voor het einde van de film?
Neen. Toch niet dat ik mij herinner want het is jaren geleden dat ik nog naar de cinema geweest ben.

733. Om welke ongepaste grappen lach je stiekem toch?
Goh, ongepast? Tegenwoordig kan en mag er veel hè. Fail filmpjes met kinderen en dieren vind ik meestal wel grappig genoeg om mij een glimlach te ontlokken.

734. Horen de slechte dagen ook bij het leven?
Helaas wel. Hierdoor waarderen we misschien de goede dagen wat meer.

735. Wat zou er in jouw gebruiksaanwijzing moeten staan?
Ze heeft altijd gelijk, ook al heeft ze geen gelijk. Grapje!

736. Hoe groot is onze vrije wil?
Niet groot genoeg. Er ‘mag’ veel, maar er ‘moet’ ook veel. Veel te veel.

737. Welke cursus wil je graag nog volgen?
Ik heb dat al geschreven: ik wil de cursus Spaans terug oppakken zodra ik weer fatsoenlijk kan praten.

738. Maak je soms grappen ten koste van jezelf?
Een beetje zwarte humor moet kunnen. Ik heb er in ieder geval geen moeite mee.

739. Welke bloemen koop je het liefst voor jezelf?
Tulpen, gerbera’s, veldbloemen (als ik ze kan vinden), zonnebloemen, …
Ik heb in ieder geval vrijwel altijd (snij)bloemen in huis.

740. Welke dierlijke eigenschap zou je wel willen hebben?
Ik zou wel willen kunnen vliegen. Zoals een vlieg, met het risico dat ik heel vlug doodgemept word. Of zoals een vogel, hoog in de lucht de wereld overschouwend.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

42 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #37”

 1. 739: Lang geleden waren die “veldboeketjes” erg in de mode. Ik kocht me er arm in. Nu worden weer van die bloemenmengsels verkocht, maar in zaadvorm en ik heb geen ruimte meer over in de tuin. Bovendien zitten daar vaak een hele reeks bloemen tussen (exoten en hybriden) waar onze insecten niets aan hebben, dus laat ik het maar zo.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben nu een mengeling korenbloemen/klaprozen gezaaid. Die mooie mengeling die je nu zo vaak op grote velden ziet, die vond ik niet direct.

   Like

 2. Weer een hoop heerlijke weetjes. En vliegen, dat moet geweldig zijn! Ik droom vaak dat ik vlieg, een grote aanloop en dan de schoolslagbeeging. Meestal vlieg ik als ik ergens snel moet vluchten, allee, in mijn dromen hé!
  738; ik doe ook vaak aan zelfspot, dan ben ik precies al beter gewapend tegen commentaar, haha. Het helpt enorm relativeren ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat vliegen heb ik ook. In die mate dat ik (vooral vroeger) regelmatig droomde dat ik klapwiekte met mijn armen en de lucht inging. Hoog vlieg ik nooit, altijd laag. Letterlijk dan, nu ja, figuurlijk ook soms. De laatste keer vloog ik laag over het strand van Breskens. Een fantastisch gevoel. Ik hoop dat ik binnenkort nog eens droom dat ik vlieg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben gehuwd met een bloemenmeisje, dus ook te onzent tref je altijd snijbloemen aan. Mijn voorkeur gaat uit naar rozen, Alstroemeria’s en Ornithogalums. Die blijven allen om en bij de drie weken goed in een vaas en zijn prachtig om te zien.

  Geliked door 1 persoon

  1. Alstroemeria heb ik even opgezocht (google is my friend) en die heb ik ook wel eens in huis. Zit vaak in een gemengd boeket, hoewel ik eigenlijk geen fan ben van gemengde boeketten. Ornithogalum ken ik als vogelmelk (klopt dat?). Dat hebben we in de tuin maar wel een soort die heel kort bloeit, echt maar enkele dagen. Is wel mooi trouwens.

   Like

   1. Vogelmelk, inderdaad. De winterharde, de vaste plant zeg maar, is kortbloeiend. De niet-winterharde, de snijbloem, bloeit tot soms meer dan drie weken in een vaas of heel wat langer als eenjarige in een pot.

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat laatste, dat leer je nog wel als je wat meer voor jezelf durft op te komen en wat vaker ‘nee’ durft zeggen. Niks mis met een beetje gezond egoïsme.

   Geliked door 1 persoon

 5. Patchouli… ja die geur heb ik in huis in vloeibare vorm.. die ik in een olieverstuiver doe … heerlijk
  Kunnen vliegen heb ik ook altijd gewild… lijkt me geweldig maar ja dan wel zonder prooidier te moeten wezen

  Leuke antwoorden weer…. tegen de tijd dat ik aan deze toe ben …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben geen fan van patchouli, vond het zo’n weeïge geur. Was dus ook blij dat mijn zus het niet meer gebruikte nadat ze er een allergische reactie op kreeg.

   Like

 6. Mijn werkzame leven heb ik ook op kantoor doorgebracht van boekhoudmachines tot Phoitoshop. Achteraf had ik een grafische opleiding moeten volgen daar heb ik de feeling voor. Maar in 1967 na Mulo en jaar huishoudschool had ik daar nog geen idee van en ben gaan werken.

  In de zomer draag ik graag fladderende dunne jruken, heb net een nieuwe gemaakt maar helas weer werkt niet mee

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was meer van de talen en ik typte heel graag. Nu nog trouwens. Boekhouden heb ik maar de laatste jaren van mijn ‘carrière’ erbij genomen. Had eigenlijk nog weinig van doen met cijfertjes, maar alles met computerprogramma’s en dat interesseerde me wel.

   Like

 7. 728, de geur van versgemalen koffie, of een net opgestoken sigaret. Heerlijk.
  Jurken doen inderdaad wel iets met je, vooral nu het modebeeld weer wat langere jurken laat zien, ik houd ervan.

  Geliked door 1 persoon

  1. De geur van een sigaret vind ik niet meer lekker sinds ik 28 jaar geleden gestopt ben met roken.
   Een lange jurk is inderdaad heel fijn om te dragen. Dat heb ik vorig jaar ontdekt.

   Like

     1. Soms denk ik tegenwoordig wel eens dat ik best weer zou willen gaan roken, ik hoef niet bang te zijn dat ik niet oud zal worden want dát ben ik al. Als ik maat zou kunnen houden zou ik het ook doen. Maar ik weet zeker dat ik dan alweer gaue aan een pakje per dag niet genoeg zou hebben en dat is tegenwoordig een kostbare grap.

      Geliked door 1 persoon

      1. Ik heb nooit meer zin gehad in een sigaret nadat ik gestopt was. Ik rookte op het laatst twee pakjes per dag. Niet meer te betalen de dag van vandaag!

       Like

  1. Da’s dan jammer van de tijd die je erin steekt. Administratie is altijd mijn job geweest en deed ik supergraag!

   Like

 8. Eau de cologne doet mij denken aan vroeger en vooral aan oudere mensen :-).
  Ik ben thuis aan het experimenten met boeketjes bloemen in de zin van… kunnen we gerust een vaas zetten zonder dat Obi er mee gaat spelen en het begint te komen, binnenkort weer meer bloemen in huis.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: