Uit de oude doos


Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
Dit schreef ik op mijn blog in 2013.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Papoe en Beer gaan verhuizen. Zoonlief neemt ze mee naar hun nieuwe thuis. Bijna 31 jaar hebben ze hier gewoond. De eerste jaren in de wieg en het kinderbed, na een jaar of tien goed weggeborgen in een washandje want aan Papoe en Beer mocht niks aankomen. Hoewel … van Papoe schiet er nog nauwelijks iets over. Die is echt kapotgeknuffeld. Beer is er iets minder erg aan toe, maar ook zijn neus is al een paar keer vervangen en hij heeft zichtbaar een operatie gehad aan zijn buik.

Papoe en Beer

Ik herinner me nog dat zoontjelief eens samen met mijn ouders op vakantie was in De Haan aan Zee. Ze bezochten toen ook de Vlindertuin in Knokke. Eenmaal terug in het appartement bleek Papoe kwijt te zijn! Ze zijn toen helemaal terug naar Knokke gereden om Papoe te zoeken want zonder Papoe en zonder Beer slapen, dat was geen optie. Gelukkig hebben ze Papoe toen snel gevonden.

Papoe en Beer, ik wens jullie, samen met zoonlief en zijn meisje, heel veel geluk in jullie nieuwe huis.

PS 11/7/21: Papoe en Beer zijn nog steeds heel gelukkig in hun washandjes op hun nieuw adres.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

26 gedachten over “Uit de oude doos”

 1. Papoe lijkt niet meer zo gezond, hoogtijd voor een oplapbeurt. 😉
  Wij hebben hier ook nog zo’n Beer. De kleinkinderen kruipen er nu mee in bed als ze hier logeren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb hier nog zakken vol knuffels. We hebben er tijdens de eerste lockdown elke week eentje naar Wannes gebracht maar die zakken blijven precies even vol. En ik mag ze niet weggooien van zoonlief.

   Geliked door 1 persoon

    1. Het zijn er echt veel te veel. Maar ik ga nog wel eens een zak daar droppen. Moeten ze hem maar op zolder zetten. Zij hebben meer plaats dan wij.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ohhh zo herkenbaar, ik heb Teddy van oudste zo vaak opgelapt, uren zoeken naar nieuwe knuffels met dezelfde textuur en dan stukjes stof overzetten op versleten punten.. idd in een glazen kastje 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was echt het allerlaatste wat hij meepakte en ik weet dat het voor hem niet gemakkelijk was om zijn veilig nest te verlaten. Ik was er toen echt van aangedaan.

   Like

 3. Ik kijk weleens naar The Repair Shop op BBC, en daar zijn 2 “Bear Ladies”, die de hele tijd van die kapot-geknuffelde beren en ander dierenleed herstellen. Maar ik denk dat zelfs voor deze dames Papoe een harde noot om te kraken zou zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: