Op vakantie

Drie dagen waren we op mini vakantie in Nederland. Het was kort, maar goed. Tegenwoordig zijn we snel content! Het hotel was prima, en zelfs het weer viel mee.

We waren al vroeg in Veenendaal en konden ook gelijk onze kamer in gebruik nemen. We hebben eerst nog koffie gedronken en zijn daarna direct de fiets op gesprongen voor een ritje Gelderse Vallei (beetje saaie tocht, achteraf beschouwd).

De eerste tien kilometer was het op enkele spetters na droog, daarna begon het te miezeren en toen we ongeveer op de helft van onze tocht waren begon het echt goed te regenen. Natuurlijk op een moment dat er in heinde en verre niets te zien was waar we even binnen konden gaan. Schuilen onder een boom was ook geen optie gezien de talloze rood-witte banden ‘processierupsen’.

Wat doet een mens dan? K-Way aantrekken, eens reclameren en moedig doortrappen tot aan het eerste het beste café-restaurant. Na de late lunch scheen warempel de zon en werd het warm genoeg om regenjas en trui in de fietstas te stoppen.

Manlief is na ‘thuiskomst’ – 45 km gefietst – nog even in de wellness geweest terwijl ik aan mijn verslagje begon. En terwijl hij ’s avonds naar de match België-Italië keek genoot ik van de voorbij glijdende roze wolkjes.

Dag twee was de lucht blauw en scheen de zon volop toen we de gordijnen opentrokken. Na een copieus ontbijt (hij dan toch) zijn we opnieuw op de fiets gestapt voor een fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug. Zó schoon! En zó rustig. We zijn nauwelijks andere fietsers tegengekomen.

Het was een pittige rit, ofwel vals plat ofwel van die trage lange klimmetjes gevolgd door lange afdalingen. Heerlijk! Waar we gisteren vooral door agrarisch gebied fietsten, was deze tocht bijna geheel door de bossen en een stukje heide. Fijn, want het was best warm. De hele rit werden we begeleid door vogelgezang. In de loop van de namiddag verdween de zon, maar we zijn wel droog ‘thuis’ geraakt na een tocht van 64 km. Pat on the back for myself.

’s Avonds hebben we voortreffelijk gegeten bij Vendel. Een absolute aanrader als je in de buurt bent. Een lekkere afsluiting van een fijne dag.

Zondag was niet duidelijk of nu grijs, blauw of wit de overhand had en we wisten niet goed wat te doen: ofwel – zoals gepland – fietsen op de Hoge Veluwe/Veluwezoom of een stadswandeling in Utrecht. De natuur heeft het, zoals meestal, gewonnen.

Uitgecheckt uit het hotel en op naar Otterlo waar we onze tocht startten.

Wie denkt dat Nederland vlak is??? Think twice!!! Gisteren hadden we al een voorproefje van kleine klimmetjes, vandaag waren de klimmetjes veelvuldiger en vele malen steiler. En de afdalingen veel minder. In mijn hoofd althans want what goes up, must come down. Dat zal hier ook wel zo geweest zijn.

Maar wat was het weer een mooie fietstocht. En opnieuw zo rustig. Qua landschap leek het op de Utrechtse Heuvelrug en ook hier weer door bos en heide en langs mooie landgoederen. Deze keer zagen we ook vee tussen de talloze veeroosters. Schotse Hooglanders, meer bepaald, die ons de weg versperden. Ik ben geen fan van koeien in ‘het wild’, al was het wel mooi om te zien.
We klokten af op 62 kilometer.

Wat hebben we genoten van onze drie dagen vrijheid. De ontspanning, de andere omgeving, en geen mondmasker te zien. Het leek weer even ‘back to normal’. Het is onze bedoeling dat over enkele weken nog eens te herhalen.

Vogelgezang op de Utrechtse Heuvelrug (filmpje van echtgenoot)

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “Op vakantie”

 1. Leuk verslag met mooie foto’s. Er zat net ietsje teveel grind tussen het geluid, maar ik geloof toch dat ik een uitgeweken Vlaamse vink gehoord heb, een rasechte “suskewiet”. 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. “Al”? Mijn kennis is heel beperkt, moet ik eerlijk toegeven. Ik heb een heel goed gehoor, maar een heel slecht auditief geheugen.
    Als ik een bepaald ezelsbruggetje kan koppelen aan het riedeltje, dan lukt het meestal wel. “Suskewiet” voor een vink. “Pleased to meet you, I am pleased to meet you” voor een roodmus. “Pit is naar Kallo, peteren mag niet meegaan” voor een wielewaal (dat is een vondst van mijn schoonmoeder, maar het werkt).

    Een zanglijster is ook gemakkelijk. Die zegt alles twee keer. Dan ben je tenminste zeker dat je het goed gehoord hebt. Die heeft ook een onuitputtelijk arsenaal riedeltjes, dus zo’n concert verveelt niet gauw. Zonder denigrerend te doen: een tjiftjaf moet voor iedereen haalbaar zijn, want die zegt niets anders dan zijn eigen naam. Daar word je na een tijdje ongemakkelijk van.

    Helemaal hulpeloos ben ik nog altijd met winterkoning en roodborst. Volgens een vogelkenner waarmee ik wel eens op pad ga op Texel is de één een jazzmuzikantje, de ander een klassiek koperblazer. Maar de dag dat ik kan onthouden wie wat doet, eet ik mijn zondagse hoed op. Tot overmaat van ramp zitten de twee nog dikwijls in dezelfde struik te kwelen ook, dus … Hopeloos!

    Erger wordt het nog met de imitatoren. Met name spreeuwen kunnen er wat van! Hier in de buurt zit er één, die heeft me elke keer weer zitten met haar “buizerd-roep”. Zit ik me suf te turen waar die roofvogel zweeft, valt zij bijna van het dak van de buren van het lachen …

    Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige streek. Ik herken veel. Die mooie glazen bol in Amersfoort zag ik nog niet. Schitterend beeld.
  Jullie hebben genoten, beperkte vrijheid voelt heerlijk aan!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat heerlijk dat je zo genoten hebt in ons land, Myriam. Je hebt ook een bijzonder mooie omgeving uitgekozen. Wij komen daar ook graag, omdat er nog relatief veel rust heerst, in vergelijking met bijv. de Veluwe. Gauw in de herhaling!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat klinkt als een leuke mini vakantie hoor 🙂 Lekker op de fiets overdag en ’s avonds met de beentjes onder tafel… Wat wil je nog meer. Leuke video van de Utrechtse Heuvelrug, Otterloo was ik zelf ook al een keer. Voor mij blijven de Hoge Veluwe én Park Veluwezoom nog altijd de nummer 1 qua natuur in het binnenland, zeker om doorheen te fietsen. Bedankt voor de mooie foto-indrukken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Graag gedaan! Nederland is veel diverser dan je op het eerste zicht zou denken. Ik ben persoonlijk fan van de polders, van Zeeland, van Friesland,…

   Like

 5. Heerlijk dat jullie er even uit geweest zijn. Daar knap je van op, hè? Gelukkig viel het weer mee en was het bovendien ook nog eens lekker rustig. Je verslag is fijn om te lezen en de foto’s mooi om te zien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Misschien had de naam”heuvelrug”wel iets te maken met al die klimmetjes. 😉 Je hebt wel de krenten uit de Nederlandse pap gehaald met dit tripje. Een prachtig natuurgebied.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel erg mooi. De Heuvelrug viel nig wel mee. Veluwe/Veluwezoom was een stuk vermoeiender. Maar wel leuk hoor.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: