Uit de oude doos

Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
Eentje van 2010 … ‘Help!! Ik piep’

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ik piep. Tenminste, ik of iets wat ik bij me heb. Even verklaren: telkens ik een winkel binnen of buiten stap waar van die allernieuwste – en blijkbaar heel gevoelige – beveiligingspoortjes staan, heb ik prijs. Piep, piep, piep … Ik haat het! Iedereen kijkt naar je alsof je een dievegge bent.

In één winkel heb ik bij de man van de security mijn hele tas uitgeladen, want dat is de schuldige, en toen bleek dat het mijn portefeuille was. Die is al jaren oud en er zit geen verborgen strip in of iets dergelijks. Volgens de security man zou het te wijten zijn aan de chips die tegenwoordig in alle kaarten zitten. Te veel chips en je doet piep. En zonder die kaarten (identiteitskaart, creditcard, bankkaart) kan ik niet winkelen, zelfs niet boodschappen.

Het is wel een ideale manier om af te kicken van shoppen. Ik ga alleen nog een winkel binnen als ik zeker weet dat ze daar hebben waarnaar ik op zoek ben. En dan roep ik al van verre ‘ik piep’.

Twee weken later.

Gisteren ging ik de Makro binnen en ter hoogte van de veiligheidspoortjes piepte ik weer. Als de weerlicht kwamen er twee gestapo-achtige vrouwen op me afgestapt. Ik leg hen uit dat mijn portefeuille al maanden piept als ik door veiligheidspoortjes loop. Ze zouden het eens controleren …

Met een kleine scanner, zo eentje die ook op de luchthaven gebruikt wordt, scande ze heel minutieus mijn portefeuille. Toen ze over het linkerdeel ging piepte het!

“Daar zit ergens nog een beveiligingsplaatje” wist ze me te vertellen. En inderdaad, na grondige controle zag ik in een klein hoekje een al even klein beveiligingsplaatje tevoorschijn komen. Ik zeg “hoe kan dat nu, die portefeuille is jaren oud”. Blijkt dat die dingen zich na een tijd zelf opnieuw terug activeren. Plezant is anders.

Maar ik kan wel zonder problemen terug gaan shoppen! What a joy … (toen shopte ik blijkbaar nog graag, nvdr).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “Uit de oude doos”

 1. Ik heb me ooit tijdens drukke eindejaarstijden half mogen uitkleden aan de deur van Fnac in Brugge. Nooit zo ambetant geweest als toen. Je weet dat je niets misdaan hebt, maar iedereen denkt er het zijne van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik herken het, vreselijk genant. Ik heb soms de indruk dat het tegenwoordig steeds meer voor komt, of heeft het te maken met de chip die onlangs werd ingeplant in mijn bovenarm😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Door ervaring wijs geworden zoek ik nieuwe zaken tegenwoordig af naar ingenaaide lipjes met beveiligingselementen en knip ze er resoluut uit. Inderdaad héél vervelend dat soort min of meer “valse beschuldigingen. “

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het nadien ook niet meer voorgehad. En in kleding zijn die beveiligingsdingen tegenwoordig zo groot dat je er niet naast kan kijken.

   Like

 4. Ik heb me nooit zo gekleineerd gevoeld als toen ik snel een bobijntje groen garen wilde halen in de supermarkt in onze buurt. Ze hadden niet de juiste tint, dus ik wilde zonder aankoop weer naar buiten langs de daartoe voorziene kassa toen ik staande gehouden werd door een kenau van de beveiliging. Echt zo’n karikatuur van een bewaakster in een Goelag.
  Ik moest per direct mijn handtas leegmaken, krijste ze. Alle ogen gericht op deze pot Kwatta, natuurlijk. Het was al niet mijn beste dag in een moeilijke periode. Ik was zó over mijn kookpunt, dat ik mijn tas omgekeerd heb over de vloer. Uiteraard zat er niks in wat niet van mij was. Ik heb mijn tas in haar handen geduwd zodat ze die zelf terug kon vullen. En toen heb ik excuses geëist die even duidelijk verstaanbaar waren als haar bevelen.
  Wat me nog een luid applaus opgeleverd heeft ook, want toen kwamen de tongen los: ze was hier wijd en zijd om berucht. Nooit meer gezien. Opgeruimd staat netjes!

  Geliked door 3 people

 5. Herkenbaar. Mijn man had het ooit bij de kassa in de Mediamarkt. Het bleek dat het alarm nog in zijn nieuwe jeansbroek zat. Dat ontdekten we pas thuis. Gelukkig moest hij zich daar niet ontkleden. Stel je voor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Stel je voor! Ik neem aan dat het zonder beveiliging niet meer kan vandaag de dag maar dat zou automatisch gedeactiveerd mogen worden aan de kassa.

   Geliked door 1 persoon

 6. Haha ja, je kan dat al eens voor hebben, maar ik vind het ook steeds vervelend als dat al eens voorvalt! Kan me voorstellen dat het op den duur niet meer leuk is , als het altijd voorvalt!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: