Tuin en terras in juni

Zo ziet en zag het er bij ons uit deze maand (foto’s zijn aanklikbaar voor grotere weergave).

Alle foto’s © Myriam C

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

49 gedachten over “Tuin en terras in juni”

  1. De meeste planten staan in potten. Daar is weinig onderhoud aan. En de tuin is voor mijn man. Ik koop alleen maar planten bij. Naar de Intratuin gaan met mij is een ramp want dan is onze auto (toch een serieus formaat) te klein.

   Geliked door 1 persoon

 1. Dit is echt een blogpost naar m’n hart. Heerlijke setting, jullie tuin/terras en jullie kregen eveneens bezoek van de atalanta zie ik 😊. Ik (her)kende ook de meeste bloemen/planten die je hier opsomt. Leuk idee ook van dat verticaal tuintje. Dat zou hier op m’n balkomterras ook nog lukken. Meer heeft een mens niet nodig om te genieten. Heerlijk dit op zondagmorgen bij het ontbijt Myriam!

  Geliked door 1 persoon

  1. Tuin en terras zijn nu wel op hun mooist al staat nog lang niet alles in bloei. De ballonklokjes bijvoorbeeld, maar ook de calla’s, de echinacea en de zonnebloemen moeten nog komen. Zo hebben we volgende maand(en) ook nog kleur.

   Like

   1. Heerlijk en ik hoop stiekem dat er hier nog van deze berichten volgen. Rode zonnehoed (echinacea purpurea) behoort ook tot mijn favorieten. Prachtig!

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat een weelde aan kleur en geur.
  Het ballonklokje staat hier ongeveer identiek. Het jammere is dat het gaat liggen als het nu gaat gieten en dan is de mooie vorm weg.
  Lukt dat verticaal tuintje goed in onderhoud? Lijkt me niet gemakkelijker om voldoende water te geven? Het is wel heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat verticaal tuintje … je hebt daar wel een trapje voor nodig om de bovenste rij te kunnnen gieten. Maar daar heb ik een man voor hé. 😉 Ikvond die blinde muur zo afschuwelijk. Vandaar mijn idee er iets tegen te hangen. We hebben er nu ook wilde wingerd tegen gezet en die doet het ook goed. Weg met de lelijke muur!

   Geliked door 1 persoon

 3. Wij hebben een muur, is de schuur vd buren, van zo’n 10 meter helemaal begroeid met passiebloem. Vorig jaar nauwelijks vruchten en die er kwamen pas heel laat. We zien nu ook nauwelijks bestuivers. Terwijl onze tuin en omgeving toch erg diervriendelijk is.
  Heb jij wel veel vruchten gehad vorig jaar?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, we hadden vruchten vorig jaar maar niet heel veel. Het was ook nog een jonge struik Op dit moment zijn de bloemen niet te tellen.

   Like

 4. Wat mij opvalt is, dat er op dit moment blijkbaar veel planten bloeien in wit en bauw/paarstinten. Bij ons ietsje té overheersend, dus ik moet tegen volgend jaar eens op zoek naar wat oranje en geel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi zeg. Dat doet deugd hé om naar buiten te kijken en al die weelde te zien. Daar kan een boeket in een vaas niet tegenop.

  Geliked door 1 persoon

   1. Juni vind ik sowieso de mooiste tuinmaand. Alles popt open en de tuin staat er dan ieder jaar stralend bij. In de zomer zet het verval al deels in en zijn de frisse kleuren reeds aan het vervagen.

    Geliked door 1 persoon

 6. waow, mooie foto’s! O,ze tuin is herschapen in bloemenvelden, alles door elkaar. We gaan eens voor een beetje orde moeten zorgen. Maar we hebben heel veel bijtjes die nectar komen zoeken.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, eerlijk, het is een beetje een kakofonie aan het worden in onze tuin. Er groeit zelf venkel! Geen idee waar dat vandaan komt! Ik laat het staan. Maar ik zou het geweldig vinden om eens alles eruit te smijten en helemaal opnieuw aan te leggen. Maar dat past niet in ons budgettaire plaatje, En uiteindelijk kan ik er zelf niet in werken, dus ik laat W. vrij om te doen wat hij wil in zijnen hof. Ik vind het al leuk dat er momenteel veel bloemen staan.

    Geliked door 1 persoon

  1. Het is nu het tweede jaar dat we er van kunnen genieten want normaal zijn we in juni altijd op reis. En we genieten er eigenlijk volop van.

   Like

 7. Fantastisch wat je allemaal in je tuin hebt! Je kan een tuincentrum openen. Heerlijke kleuren en de geuren bedenk ik er wel bij. Heel mooi en schitterende realisatie. Proficiat.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: