1000 vragen aan jezelf #33


641. Welk muziekinstrument zou je graag willen bespelen?
Piano. Zal nooit gebeuren want dan wil ik een witte vleugel en daar is onze living te klein voor.

642. Heb je een grote algemene kennis?
Die valt wel mee. Ik weet van veel dingen een beetje.

643. Voor wie heb je een zwak?
Voor niemand in het bijzonder.

644. Wat is je grootste obstakel?
De angst neemt het wel eens van me over en dan ga ik dingen uitstellen die ik beter niet uitstel.

645. Wat ben je vandaag aan het doen?
Ten tijde van publicatie heb ik nog niks gedaan want dit logje heb ik eerder deze week al klaargezet.

646. Waar had je langer over moeten nadenken?
Ik zou het niet weten.

647. Heb je liever gelijk of geluk?
Geluk!

648. Wat vind je van de partners van je vriend(inn)en?
Die zijn ok. Ik kan ermee door één deur, zoals wij dat zeggen.

649. Welke eigenschap zou je van je vader willen hebben?
Mijn vader was een heel vrolijk man, altijd goed gezind, ging (letterlijk) fluitend door het leven.

650. Met welk idee moet je nog steeds iets doen?
Aangezien ik niet creatief ben vallen de ideeën hier niet uit de lucht.

651. Hoe zou je je leven in drie steekwoorden moeten omschrijven?
Uithuizig, zorgend, levensgenieter.

652. Wat is er het fijnst aan volwassen zijn?
Je eigen zin doen, je eigen verantwoordelijkheden nemen.

653. Ben je een vechter?
Neen, absoluut niet. Ik onderga.

654. Hoe groot is je fantasie?
Die is onbestaand.

655. Kunnen mensen veranderen?
Ja zeker. Zolang ze dat zelf willen.

656. Probeer je je problemen eerst zelf op te lossen?
Altijd.

657. Wat had je graag tien jaar geleden eerder geweten? 
Ik kan niets bedenken.

658. Wat wordt je eerstvolgende project?
Nog eens een mooie reis samenstellen.

659. Doe je vaak meerdere dingen tegelijk?
Natuurlijk! Ik ben een vrouw hé, multitasken is voor mij geen probleem.

660. Wat zit je nog steeds dwars?
De hele vaccinatiestrategie om maar eens iets te noemen. Als risico-patiënt krijg ik het vaccin ‘van den Aldi‘ waarbij ik pas na 12 weken (+ 3 weken) volledig (i.e. voor 60-70%, daarover zijn de meningen verdeeld) beschermd ben terwijl jonge gezonde mensen zoals mijn zoon en schoondochter meer dan een maand eerder 2x gevaccineerd zijn, met een vaccin dat veel betere bescherming biedt. Dat zit mij serieus dwars omdat ik de strategie die hierachter zit gewoon niet snap. Het lijkt wel alsof mensen met onderliggende problemen minder belangrijk zijn. Laat die maar wachten en zodoende kans maken om alsnog covid te krijgen, ze zijn toch al ziek.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #33”

 1. 651 zouden hier identieke woorden kunnen zijn.

  En bij de laatste vraag heb je gelijk. Eigenlijk gaat het gewoon om malchance, toegediend volgens de vaccins die aanwezig waren. En om de toenmalige regel die plots wel kon veranderen van 12 naar 8.
  Zo blijkt nu dat het geen slecht idee zou zijn om na AZ een tweede prik Pfizer te geven, maar dit is een te grote wijziging in de organisatie…..

  Like

  1. Niet volgens de vaccins die aanwezig waren want mijn man is de dag voor mij gevaccineerd met Pfizer. We hadden ons opgegeven voor koppelvaccinatie maar dat ging dan plots weer niet.
   Het gaat er mij om dat risico-patiënten nu als laatsten (want ik ben lang niet alleen) volledig beschermd zullen zijn. Klopt niet met wat er vanuit de regering vooropgesteld was!

   Like

 2. Ik ben ook ingeënt met a.z.en mijn kinderen steken me ook voor nu ,voor ik de 2 e krijg.Niets aan te doen zeker hé..

  Like

  1. Neen, niets aan te doen. Ben benieuwd of en wanneer ik mijn tweede AZ zal krijgen. In principe eind juli maar dan moet AZ wel weer leveren wat ze beloofd hebben want nu is er een tekort …

   Like

 3. Een stukje inzicht in wie jij bent en welke vragen mij nog te wachten staan… en ‘gelukkig’ ben ik vergeetachtig want iets op voorhand weten vind ik nooit prettig maar nu de vragen al lezen is in dit geval niet erg want ik ben nog lang niet zo ver als jij in deze lijst.

  Enne wat die heisa rondom die vaccinaties betreft…is het misschien niet zo dat je ondanks alles tóch beïnvloed bent door wat er in de media en in jouw omgeving over welk vaccin dan ook is geschreven, gezegd en wat al niet meer?. Er is zoveel onrust ontstaan.
  En ja ik realiseer me wel dat ik in een ander land leef dan jij maar zo groot zullen de verschillen niet zijn.
  Decennia geleden stonden onze ouders ook voor de keuze ons als babygrut in te laten enten tegen de pokken, mazelen, polio en wat al niet meer en toen was er ook veel heisa en had men alleen maar de krant , menig huishouden had niet eens een tv… in onze jonge jaren slikten we de pil zonder er uitgebreid over te discussiëren met de hele wereld….en kijk nou we zijn er nog steeds *glimlach* ….
  niet vaccineren=risico…. wel vaccineren = risico / in je huis blijven = risico – het huis verlaten = risico ……
  Volg je hart want dat klopt! .

  Like

  1. Het gaat mij nu vooral om het feit dat ik, als risicopatiënt, uiteindelijk als laatste volledig beschermd zal zijn. Dat strookt niet met wat door onze regering, virologen, enz. vooropgesteld was.
   En ten tweede, tegen dat ik mijn vaccinatiebewijs heb (15 augustus) is de zomer zo goed als voorbij terwijl jongeren (zoals o.a. mijn zoon) al vanaf begin volgende maand kunnen gaan en staan waar ze willen.
   En het is ook wel zo dat, mocht ik de keuze gehad hebben, ik zeker geen AstraZeneca had gekozen. Ik had zelfs met plezier willen betalen om Moderna te krijgen. Nu wordt het ons zomaar door onze strot geduwd.

   Like

 4. Het antwoord op de laatste vraag onderschrijf ik volledig.
  Fantasie is ons belangrijkste geslachtsorgaan, liet Midas Dekker ooit optekenen. Ik spreek hem niet tegen. 😉

  Geliked door 2 people

 5. Dat van het vaccin is hier ook zo. Al is AZ niet van den Aldi maar feitelijk zeer betrouwbaar en gekender dan de nieuwe. Geen nood we zouden ons vanaf november al opnieuw moeten laten vaccineren en dan is er geen Az meer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja, ik ben ook bang met die stomme Astra arsenica

  Helpt bijna niet tegen de delta variant en dan krijgen we hem pas na al de rest

  Ik ben eerlijk gezegd blij dat Johnson en Johnson leveringsproblemen heeft anders was het nog een grotere ramp

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik begrijp een en ander ook niet over de vaccinatiestrategie. Zelf ben ik te jong om Astra Zeneca te krijgen, maar ik zou ook balen moest ik dat gekregen hebben, vooral door de lange termijn voor de tweede prik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Het beste van de zomer zal voorbij zijn eer ik volledig beschermd ben terwijl mijn man dat nu al is.

   Like

 8. Ik schreef het volgens mij al eerder: in Duitsland kregen mensen die de eerste prik met AZ kregen de tweede van Pfizer of Moderna. Zoals bijvoorbeeld mijn jongste en ook zijn vriendin. Vreemd toch dat er zoveel verschillende regels zijn.

  Like

 9. Bruno is ook zo’n risicopatiënt wegens nierkanker twee jaar geleden. Hij werd voor mij ingeënt met AZ en krijgt pas op 3/8 zijn tweede vaccin. Ik ben op een maand tijd tweemaal ingeënt met Moderna.
  Bij mijn vrijwillige shifts in het vaccinatiecentrum zag ik ook heel veel hoogbejaarden, velen in rolstoel, die nu pas om hun tweede prik mogen komen.
  Het is trouwens niet zo dat er op een bepaalde dag met een bepaald vaccin ingeënt wordt. Verschillende vaccins worden door elkaar gegeven naargelang beschikbaarheid. Die beschikbaarheid wordt week na week bekeken.

  Like

  1. Ik heb ook nog diabetes. De mensen die ik ken die met AZ gevaccineerd zijn, zijn allemaal risicopatiënten. Ik snap het echt niet. Ik snap ook niet dat het ene centrum wel toelaat om vier weken vroeger te vaccineren en het andere centrum niet. Het mijne niet uiteraard! Ze weten zogezegd niet of ze genoeg vaccins zullen hebben. Nu dacht ik altijd dat die voor de 2de prik al klaar lagen. Want wat als AZ niet levert???

   Like

 10. Met je eerste antwoord moest ik lachen. Schitterend.
  Het laatste: ik deel je wrange gevoel over dit onderdeel van de vaccinatiestrategie. Maar, ik hoor net van Leslie dat ze erin geslaagd is haar datum te vervroegen. Misschien toch eens proberen? Eens inloggen, kijken of je kan verleggen/vervroegen, en dan evt nog eens bellen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had een berichtje van Leslie. Heb het geprobeerd maar mijn vaccinatiecentrum doet daar niet aan mee. Mijn schoonzus heeft in Antwerpen met één simpel telefoontje vier weken kunnen vervroegen. In Brasschaat blijkt dat te moeilijk. Ik hoop dat het toch voor heel Vlaanderen verplicht gaat worden, dan zullen ze wel moeten plooien.

   Geliked door 1 persoon

 11. In 1962 ging ik naar de muziekschool en wilde eigenlijk wel trompet spelen maar meisjes deden dat toen niet en ik was nog niet assertief genoeg om daar tegenin te gaan.
  Ik zou het geduld van mijn avder wel wat meer willen hebben

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ook muziekschool gedaan toen ik jong was. Alleen notenleer want een instrument kwam er pas bij als je de notenleer onder de knie had. Zó saai!

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: